reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Dziekuje Elvie :-) Tez tak mysle...:-)
A to dzis jeszcze kupilam lezaczek bujaczek, karuzele na lozeczko no i mate edukacyjna..Wszystko za niewiele a takie ladne..:-)
Wszystko to bede wysylala do Dublina, bo tam takie rzeczy sa dosc drogie...
No teraz to juz mam chyba wszystko,procz chodzika i krzesla ale na to to jeszcze przyjdzie pora...:-)

Wszystko oczywiscie w kontekscie Safari azeby pasowalo do poscieli...:-)
Śliczne i baaaaaaaardzo kolorowe!! Podoba mi się:-)
Ja już matę mam, karuzelkę mam, a bujaczek dostanę więc nie kupuję:-)

Ilona...śliczne te rzeczy i takie kolorowe. AAA i nie kupuj chodzika...po co Ci on?? Chodziki robią więcej szkody niż pożytku takiemu dziecku.

Ilonka podzielam zdanie wronki nie powinno się wsadzać dzieci do chodzika to jest niezdrowe i wypacza naturalne odruchy chodzenia tak samo jak nie powinno się dzieci prowadzać za obie rączki podniesione do góry gdyż wykrzywia się w ten sposób kręgosłup i mostek zbytnio się wygina. ( te info mam od cioci która jest nauczycielką w przedszkolu integracyjnym więc chyba jakieś pojęcie ma na ten temat)

ja mam taka nianie: PROMOCJA !! PHILIPS - Elektroniczna niania SCD468 (954728586) - Aukcje internetowe Allegro jest super, bardzo dobrze odbiera i dostalam ja hihi, takze nie musialam kupowac
mam taka sama :tak::tak::tak::tak::tak:

dziecko zawsze przewozimy w foteliku!!!!!!! u mnie w szpitalu nawet nie wypuszczą dopuki tatuś nie przyjdzie z fotelikiem i przy położnej trzeba maluszka zapakować w fotelika.
u nas to samo - nie wypuszcza ze szpitala bez fotelika...

filonka - radze nie sluchac kuzynki, bo widac ze dziewczyna ma male pojecie... w samochodzie jak najbardziej siedzonko, nie wiem jak w polsce ale u nas przewozenie dziecka w gondoli jest zabronione, a z dzieckiem mozna juz po dobrym tygodniu na chwilke wyjsc...
popieram :tak::tak:100%

wczesniej jest pokazywanie palcem i hasło dać , daj itp he he

Tak jest :))) DA pojawiło się w słowniku zadziwiająco szybko + długi palec wskazujący co DA :)))

My mamy kokos - gryka.

Agnieszka
niania wypas!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnio wszyscy robią wielkie oczy (tzn. rodzeństwo mojego T.) że mamy już prawie wszystko dla maleńkiej i że oni nie wiedzą co kupić nam. Normalnie jakby mieli pretensje. :sorry2: Pewnie myśleli że będę czekać do porodu a potem stresować się czy dostanę coś od kogoś. Jacyś nie normalni. I mam pomyśleć czego mi brakuje, więć mówię że fotelika do auta (tak dla żartu) a oni gały na mnie wytrzeszczają. No co zapytali to odpowiadam. No ale poinformowałam ich żeby sie nie martwili bo sobie kupimy :-) nie wiem nie rozumiem tych ludzi...

Dla mnie bomba :))) Ja wcale bym się nie zdziwiła, gdyby ktoś z rodziny wymienił fotelik- zawsze mogą się zrzucić :)))

Wczoraj rozmawiałam ze szwagierką o wyjściu ze szpitala. Chciałam zabrac dziecko w foteliku. Ale ona doradzała mi, żeby dziecko dać do gondolki i tak przewieść do domu samochodem :confused: Teraz mam mętlik w głowie. Mówiła, też że na pierwszy spacer po 3 tygodniach :confused: Coś mi się wydaje, że można z dzieckiem szybciej wyjść na dwór.. Co wy na to?? Bo teraz zgłupiałam

DZIECKO W AUCIE ZAWSZE MUSI BYĆ W FOTELIKU!!! Zaryzykujesz raz- będziesz żałować dzo końca życia!

Z Kubą na pierwszym spacerze byliśmy po 7 dniach. Teraz jak będzie ładnie, też nie zamierzam czekać. Zresztą do przychodni z wózkiem dygaliśmy- też spacerek. Werandowanie jest świetne na chłodniejsze dni lub gdy dziecko cyca się często domaga- jak Kuba miał dzień pt. MAMA CYC a ja nie miałam siły dygać z nim na dwór to siedzieliśmy sobie na balkonie- z tym, że ja mam taki w zasadzie otwarty taras- powietrze z każdej strony :) No i się ładnie opaliłam tego lata ;)

Ilonka- piękne rzeczy :))). Nie kupuj chodzika- faktycznie dużo z tego szkody- dzieci źle stawiają stopy, nabierają złych nawyków, córka znajomego to w ogóle waliła głową w ścianę, jak zaczęła szaleć po domu bez chodzika- w chodziku było 'bezpiecznie' i jak waliła w ścianę, to ją chodzik amortyzował, a bez... no cóż... trochę się nastresowali z Małą.

Hej dziewczynki, oto lozeczko ktore zakupilam do Dublina, trafilam na dobra okazjebo z materacem gryka pianka kokos i tylko 200 zl z przesylka...a lozeczko moze miec rowniez forme kolyski...

Ilonka, ja mam podobne łóżeczko po mojej starszej córci i byłam nim tak zachwycona, że jak Laura z niego wyrosła, to schowałam dla potomnych, bo nie wyobrażam sobie innego...byłam z niego zadowolona i mam nadzieję, że tym razem mnie nie zawiedzie...no i Tobie też tego życzę :-)

A pozostałe zakupki też bombowe :-)

reklama
Ilonka- piękne rzeczy :))). Nie kupuj chodzika- faktycznie dużo z tego szkody- dzieci źle stawiają stopy, nabierają złych nawyków, córka znajomego to w ogóle waliła głową w ścianę, jak zaczęła szaleć po domu bez chodzika- w chodziku było 'bezpiecznie' i jak waliła w ścianę, to ją chodzik amortyzował, a bez... no cóż... trochę się nastresowali z Małą.

Dla mnie też chodzik to głupota zreszta poczytać wystarczy w necie na ten temat
lepsze sa pchacze
FISHER PRICE CHODZIK JEZDZIK PCHACZ LEW L4511 (948824192) - Aukcje internetowe Allegro
mój się uczył chodzić przy przy pchaczu i super sprawa a dziecko samo wie kiedy ma wstac i iść i nie jest tutaj do niczego zmuszane .

u nas napewno też nie można przewozic w gondoli, przecież to jest niebezpieczne:confused:
dziewczyny a jak werendowac dziecko przy oknie? ubieramy tak jak na dwór i stawiamy blisko czy daleko od okna? nie zawieje dzidziulka tak przy oknie?

nie zawieje gondola jest bardzo osłonieta

No własnie poprałyście moje zdanie. Dziecko odbiorę w foteliku!!!! Wiadomo z jakich względów. Szwagierka ma 1,5 roczną córkę i wszystko robią książkowo, ale tu mnie zaskoczyła, że w gondolce doradzała przewieść dziecko.
A co do spacerów to też chyba zacznę wcześniej. Po ilu dniach od porodu dziecko się powinno werandować?

Co do spacerków to u nas w SR mówili tak i ja się zastosowałam . Jak jest powyżej 15 stopni to mozna wyjść od razu po przyjściu ze szpitala na drugi dzień . Mój Szymek tak był na dworku na drugi już dzień zaczełam od 20 min potem 40 a potem ile się dało .
jak jest zimniej to lepiej weranodwac ale też bez przesady . Myslę że ja wyjdę od razu ;-) tym bardziej że Szymka nie mam zamiaru kisić w domu

tak czytam czytam .... zakupy pęłna para dla naszych dzidzioli..... ale o siebie tez trzeba zadbac! i tu info dla kobietek mających rodzic przez cc, w sumie tez do wszystkich bo to nie wiadomo jak to bedzie:
" troche to krepujace ale trzeba se zakupić w aptece czopki glicerynowe" napewno się przydadzą !!! dzwoniła do mnie siostra ktora wlasnie tydz temu miala cc i mówi ze bez tego to w toalecie ciezko, ze boli i ciagnie .
pewnie Was nie oświeciłam ale przypominam jakby która zapomniala o takich wynalazkach dla siebie.

Nie wiem co w tym krepującego bo te czopki miałam dla Szymka . raz musiałam mu podać;-) ale mi się osobiście nie przydały wogóle normalnie się załatwiłam po CC . bardziej się bałam zrobić siku po tym jak mi cewnik wyjeto bo jakoś piekło i bolało na poczatku:no:

Do góry