kamisia1101
Bo teraz serca mam dwa...
Ilonka-prześliczne te rzeczy dla małego 
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Śliczne i baaaaaaaardzo kolorowe!! Podoba mi się:-)Dziekuje Elvie :-) Tez tak mysle...:-)
A to dzis jeszcze kupilam lezaczek bujaczek, karuzele na lozeczko no i mate edukacyjna..Wszystko za niewiele a takie ladne..:-)
Wszystko to bede wysylala do Dublina, bo tam takie rzeczy sa dosc drogie...
No teraz to juz mam chyba wszystko,procz chodzika i krzesla ale na to to jeszcze przyjdzie pora...:-)
Wszystko oczywiscie w kontekscie Safari azeby pasowalo do poscieli...:-)
mam taka samaja mam taka nianie: PROMOCJA !! PHILIPS - Elektroniczna niania SCD468 (954728586) - Aukcje internetowe Allegro jest super, bardzo dobrze odbiera i dostalam ja hihi, takze nie musialam kupowac
u nas to samo - nie wypuszcza ze szpitala bez fotelika...dziecko zawsze przewozimy w foteliku!!!!!!! u mnie w szpitalu nawet nie wypuszczą dopuki tatuś nie przyjdzie z fotelikiem i przy położnej trzeba maluszka zapakować w fotelika.
popieramfilonka - radze nie sluchac kuzynki, bo widac ze dziewczyna ma male pojecie... w samochodzie jak najbardziej siedzonko, nie wiem jak w polsce ale u nas przewozenie dziecka w gondoli jest zabronione, a z dzieckiem mozna juz po dobrym tygodniu na chwilke wyjsc...
wczesniej jest pokazywanie palcem i hasło dać , daj itp he he
My mamy kokos - gryka.
Agnieszka niania wypas!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio wszyscy robią wielkie oczy (tzn. rodzeństwo mojego T.) że mamy już prawie wszystko dla maleńkiej i że oni nie wiedzą co kupić nam. Normalnie jakby mieli pretensje.Pewnie myśleli że będę czekać do porodu a potem stresować się czy dostanę coś od kogoś. Jacyś nie normalni. I mam pomyśleć czego mi brakuje, więć mówię że fotelika do auta (tak dla żartu) a oni gały na mnie wytrzeszczają. No co zapytali to odpowiadam. No ale poinformowałam ich żeby sie nie martwili bo sobie kupimy :-) nie wiem nie rozumiem tych ludzi...
Wczoraj rozmawiałam ze szwagierką o wyjściu ze szpitala. Chciałam zabrac dziecko w foteliku. Ale ona doradzała mi, żeby dziecko dać do gondolki i tak przewieść do domu samochodemTeraz mam mętlik w głowie. Mówiła, też że na pierwszy spacer po 3 tygodniach
Coś mi się wydaje, że można z dzieckiem szybciej wyjść na dwór.. Co wy na to?? Bo teraz zgłupiałam
Hej dziewczynki, oto lozeczko ktore zakupilam do Dublina, trafilam na dobra okazjebo z materacem gryka pianka kokos i tylko 200 zl z przesylka...a lozeczko moze miec rowniez forme kolyski...
Ilonka- piękne rzeczy)). Nie kupuj chodzika- faktycznie dużo z tego szkody- dzieci źle stawiają stopy, nabierają złych nawyków, córka znajomego to w ogóle waliła głową w ścianę, jak zaczęła szaleć po domu bez chodzika- w chodziku było 'bezpiecznie' i jak waliła w ścianę, to ją chodzik amortyzował, a bez... no cóż... trochę się nastresowali z Małą.
u nas napewno też nie można przewozic w gondoli, przecież to jest niebezpieczne
dziewczyny a jak werendowac dziecko przy oknie? ubieramy tak jak na dwór i stawiamy blisko czy daleko od okna? nie zawieje dzidziulka tak przy oknie?
No własnie poprałyście moje zdanie. Dziecko odbiorę w foteliku!!!! Wiadomo z jakich względów. Szwagierka ma 1,5 roczną córkę i wszystko robią książkowo, ale tu mnie zaskoczyła, że w gondolce doradzała przewieść dziecko.
A co do spacerów to też chyba zacznę wcześniej. Po ilu dniach od porodu dziecko się powinno werandować?
tak czytam czytam .... zakupy pęłna para dla naszych dzidzioli..... ale o siebie tez trzeba zadbac! i tu info dla kobietek mających rodzic przez cc, w sumie tez do wszystkich bo to nie wiadomo jak to bedzie:
" troche to krepujace ale trzeba se zakupić w aptece czopki glicerynowe" napewno się przydadzą !!! dzwoniła do mnie siostra ktora wlasnie tydz temu miala cc i mówi ze bez tego to w toalecie ciezko, ze boli i ciagnie .
pewnie Was nie oświeciłam ale przypominam jakby która zapomniala o takich wynalazkach dla siebie.