reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

hej:-)

chciałm powiedzieć, iz dzisiaj poszalałam:-). kupiłam dla siebie 2 pary spodni ciążowych- w h&m była wyprzedaż. od października chce wrócić do pracy, więc spodenki takie raczej eleganckie:) do tego kilka apaszek - bo w promocji były. no i troszke pciochów i innych ubranek dla bąbla. u nas jest fajny sklep z używanymi rzeczami - ubrania jak nowe. troche mam wyrzuty sumienia, no ale w końcu urodziny ma sie raz w roku:-D (oby mój mąż myslał podobnie;-))

reklama
Masz urodziny i się nie pochwaliłaś???????????
Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Bąbelka!! Rośnij duża;-)
Mąż pewnie w obecnym stanie przymknie oko i o szaleństwie szybko zapomni:tak:
Fajnie, że zakupy udane!! A gdzie ten sklep, mam całkiem blisko do Legnicy i uwielbiam zakupy, więc może wpadnę;-)

a dziekuje za rzyczenia :) staram sie rosnąc, ale poki co tylko chudne:) no z tym ze dzisiaj mama ze smakołykami przyjedzie to może sie uda coś nadrobić. a sklep jest naprzeciwko sądu - dzisiaj mi pani powiedziała ze muszę przyjśc w poniedziałek bo zmieniaja asortyment na jesienno zimowy. moje dzisiejsze skarby to bardziej wiosna lato:) warto tez dodac, że maja tam ubranka dla duzych ludków też i w tym zara, h&m, etc. a dla bąbelków to hema, next, cheeroke - przynajmniej te, które ja nabyłam.
w poniedziałek może byc już sezon na kurteczki i kombinezony, a to niestety jest spory wydatek w zwykłym sklepie. ogladałam przesliczna kurteczke ala futerko bielusienkie z błyszczącom nitką w kaphhal za jedyne 99 pln....:crazy:.. a materiału na tym tyle, co na dwóch rekawiczkach:)

a swoją drogą to powiem Ci ze pracowąłm w jeleniej górze, mieszkałam blisko jeleniej, no a teraz mąż mnie tutaj przytargał za sobą:) - taki nostalgiczny wątek lokalny:-)

Dagsila serdeczne gratulacje! duzo zdrowka i samego szczescia, wszystkiego naj naj!! i zeby dzidzia zdrowo rosla!:-) a co do spodni z h&m to tez sobie kupilam, bardzo wygodne, super leza a i u nas wysprzedaz to tanio dalam. moja rodzina mieszka kolo legnicy i tam tez bede za 2 tygodnie, wiesz moze cos na temat tej prawatnej poradni Femina w lubiniu? bo ja wlasnie tam sobie zrobilam wizyte na usg genetyczne, czy w legnicy tez mozna gdzies zrobic (chodzi tylko o to zeby gin mial dobry sprzet)?

Femina ma bardzo dobra opinię i wiem, że sporo moich koleżanek tam na USG jeździło. Sama też zamierzam:tak:
A co do Jeleniej to Mój tez mnie tu przyciągnął:-D Ach, Ci faceci;-)

o to super, mi tez ta femine polecila moja znajoma co tam rodzila, jak wroce to opisze wszystko jak tam bylo, ale to dopiero za 2 tygodnie...kurde tyle czekac trzeba...

Moja Ola jeździła w wózku Bartatina Classic, dla mnie rewelacja, razem ze spacerówką ok 900 zł, w tej chwili służy już trzeciemu dziecku, dużo miejsca w gondoli, pojemny kosz na zakupy, super się prowadzi.

Dagsila serdeczne gratulacje! duzo zdrowka i samego szczescia, wszystkiego naj naj!! i zeby dzidzia zdrowo rosla!:-) a co do spodni z h&m to tez sobie kupilam, bardzo wygodne, super leza a i u nas wysprzedaz to tanio dalam. moja rodzina mieszka kolo legnicy i tam tez bede za 2 tygodnie, wiesz moze cos na temat tej prawatnej poradni Femina w lubiniu? bo ja wlasnie tam sobie zrobilam wizyte na usg genetyczne, czy w legnicy tez mozna gdzies zrobic (chodzi tylko o to zeby gin mial dobry sprzet)?

Dziękuję za życzenia:)
jeżeli chodzi o Femine, to jest wiele opinii.. ja znam w większości te złe: że lekarze niezbyt mili, że często poświęcaja bardzo mało czasu pacjentkom. z tym że co kobieta to inna opinia, dlatego samemu trzeba sie przekonać. (ja jednak tam nie zawitałam jeszcze)a co do rodzenia w Feminie, to też jest różnie. ja postanowiłam, że dzidziuś przyjdzie na świat w legnickim szpitalu- choć ten nie cieszy sie zbyt miła opinią ze względu na pielęgniarki i ogolna opieką nad rodzącą. szpital posiada oddział dla noworodków, odpowiedni sprzęt i wszytko co jest potrzebne w razie "w", femina tego nie ma. dlatego wychodze z założenia ze ja jakos sobie poradzę, a zdrowie i bezpieczeństwo dziecka to dla mnie podstawa.
sama chodzę do prywatnego gabinetu, bo niestety nie wierzę w NFZ i łaske że ktoś zechce mnie przyjąć, zbadać, a o usg to już w ogole mogłabym pomarzyć.
a z tego co wiem, to bardzo dużo kobiet chwali sobie szpital w lubinie. moja koleżanka z pracy tam rodziła i była bardzo zadowolona z opieki, atmosfery itd.

na szczęscie mamy jeszcze trochę czasu i może akcja "rodzic po ludzku" zacznie nabierać wyraźniejszych form:-)

ściskam cieplutko

reklama
Do góry