reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Justa ma rewelacyjna maszyne do kawy, kawka wychodzi swietna. Nie wiem tylko co to za model, ale dali za niego cos kolo 1200 euro, wiec nie dziwmy sie ze kawke sweruje pyszna ;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny potrzebuję pomocy :-p
A. leci niedługo do USA i chce kupić dzieciakom trochę ciuchów. Jakich rozmiarów ma szukać? Macie jakieś tabelki sprawdzone??Generalnie Help me.

dzięki.
To ja jeszcze ułatwie ewentualne zadanie. Ciuchy do kupienia będą:
- dla M. nasz rozmiar 86/92 ewentualnie 92/98 na zaś
- dla J. 110-116
- dla chrześnicy A. 116-122
i dla takich rzeczy potrzebuje rozmiarówkę...
dla siebie nawet ciuchów nie chcę bo musiałabym przymierzyć najpierw...

mamusia 2T, 3T, 4T... to oznaczenie zwiazane z wiekiem. T pochodzi od angielskiego toddler - male dziecko w wieku pomiedzy 1 i 3 lata. Niebardzo sie orientuje co z tymi numerkami, ale Kostka nosi 2 i 3T, co jest odpowiednikiem polskiego 92, 96 i 98cm
Wydaje mi sie, ze 2T to rozmiar dla dwulatkow, a 3T - dla trzylatkow itd.

Dziewczyny potrzebuję pomocy :-p
A. leci niedługo do USA i chce kupić dzieciakom trochę ciuchów. Jakich rozmiarów ma szukać? Macie jakieś tabelki sprawdzone??Generalnie Help me.

Agnieszka wielka zaleta amerykanskich ubran jest to, ze na metkach podany jest przyblizony rozmiar dziecka pod wzgledem wagi.
Mala ma teraz cartersa na sobie rozmiar 2T, przewidziany dla dziecka o wadze pomiedzy 13 i 14 kg. Jest troche za luzny.

dzięki.
To ja jeszcze ułatwie ewentualne zadanie. Ciuchy do kupienia będą:
- dla M. nasz rozmiar 86/92 ewentualnie 92/98 na zaś
- dla J. 110-116
- dla chrześnicy A. 116-122
i dla takich rzeczy potrzebuje rozmiarówkę...
dla siebie nawet ciuchów nie chcę bo musiałabym przymierzyć najpierw...

Dla M 2T bedzie troche luzne - tak mi sie zdaje. Ale nie ma co kupowac na 24 months, bo te potrafia byc bardzo male w porownaniu z 2T. proponuje 2 i 3T.

Dla J 4T, a dla chrzesnicy 5/6T - dobrze sprawdzic wage na metce. Czasem podaja tez centymetry - zalezy od firmy

reklama
W tesco promocja na ubranka - dużo letnich, ale i jesienno-zimowe są fajne. Kupiłam małej jeden fioletowy sweterek z 67zł na 33,50zł przeceniony:-)

Poza tym do zakupów za 100zł posiadacze tescowej karty dostają gratis ptasie mleczko milki. Bez sensu ta promocja, bo trzeba zakupy po każdej wydanej setce kończyć, dobijać gratisowe mleczko, płacić i dopiero dalszą część podawać. Kolejki przez to kosmiczne, już to kiedyś przerabiałam przy promocyjnych pampersach:baffled:

Do góry