reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

A ja się pochwalę Majeczkowym łóżeczkiem :-)
Wersja robocza, założyliśmy na próbę, jak widać pod spodem materacyk jeszcze w folii,
Wczoraj zdałam sobie sprawę z tego,że skoro mamy baldachim to chyba niepotrzebnie zamówiłam karuzelkę fisherprice z projektorem bo niby gdzie będą wyświetlane wzorki????:baffled:
Zobaczymy jak to będzie wyglądać jak przyjdzie karuzelka. Zamówiliśmy taką:

FISHER PRICE KARUZELA MISIE PROJEKTOR PILOT MUZYKA (928585147) - Aukcje internetowe Allegro
Ale śliczne łóżeczko, my też serdecha mamy wiszące, komplet pościeli bardzo podobny;-)

Wronka - tak, moja wanienka tez z termometrem, ale mimo to zamawiamy termometr taki medyczny 10w1, co wodę również kontroluje, bo jakoś do tego wanienkowego zaufania chyba nie mam..

reklama

No wlasnie chyba zdecyduje sie na taki jaki Ty masz... pamietasz moze ile za niego placilas?

Znalazlam jeszcze, ze jest Linomag masc i Linomag krem - oba w tubkach, jedno z zielonym napisem, jedno z czerwonym - one sie czyms waznym roznia??

Mam maść z zielonym napisem, kosztował jakieś 9-10zł

jeśli chodzi o duuuuży i gruby kocyk to polecam taki
*BELPLA* 110x140 KOCYK KOCYKI 5 kolorów 2 wzory (925015158) - Aukcje internetowe Allegro
ja mam po Hani swietnie sie pierze jest milusi
biorę go do szpitala na przywiezienie Tymka do domu

Ja tez mam ten kocyk i jest rewelka przede wszystkim przy Szymku w zime mi się przydał do gondoli:tak:

Ja tą naszą wanienkę bardzo polecam!! Ona jest z OK BABY i jest wyjątkowo duża - na necie jakaś mniejsza mi się wydawała..
Moim zdaniem wanienka spokojnie może być większa, będzie więcej pola do manewru przy maluchu;-)

ja mam taką wanienkę i do roku Szymek się w niej kąpał zreszta już kiedys pisałam o niej dla mnie rewelka

A ja się pochwalę Majeczkowym łóżeczkiem :-)
Wersja robocza, założyliśmy na próbę, jak widać pod spodem materacyk jeszcze w folii,
Wczoraj zdałam sobie sprawę z tego,że skoro mamy baldachim to chyba niepotrzebnie zamówiłam karuzelkę fisherprice z projektorem bo niby gdzie będą wyświetlane wzorki????:baffled:
Zobaczymy jak to będzie wyglądać jak przyjdzie karuzelka. Zamówiliśmy taką:

FISHER PRICE KARUZELA MISIE PROJEKTOR PILOT MUZYKA (928585147) - Aukcje internetowe Allegro

zanim dziecko bedzie widziało wzorki to juz ci się dawno znudzi baldachim i go zdejmiesz :-D:-D
bo zwykle tak kończą baldachimy :tak: mój wytrwał miesiąć;-)

No i udalo się przebrnąc przez kolejny wątek (mój ulubiony:-D).

Dziewczyny zakupy super. Pościele przepiękne, ja wciąż bije się z myślami jaką i od kogo no ale może dostanę jakiejś weny któregoś pięknego dnia i się w końcu zdecyduje.

A teraz konkrety. W sobote pojechaliśmy do hurtowni zrobic przymiarke wózka Jedo Fyn 4DS no i trzeba jednak tylnie kółka zdejmować by go wsadzić :-( no cóż mąż powiedział, że on to będzie robił i nie widzi w tym żadnego problemu bo to tylko klik klik. No i zdecydowaliśmy się na jego zakup!!!! Musimy oczywiście poczekać 2-3 tygodnie, bo na sklepie nie mieli "nietestowanego" podwozia ;-) więc musieliśmy zamówić. Mam nadzieję, że nie będę żałowąc ale nic innego mi aż tak bardzo się nie podoba jak ten.
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: FYN 4DS Freeline głęboko-spacerowy 2010dostawa w Polsce 0zł
kolor 121

Zakupilam tez sobie na bazarku 2 koszule do karmienia po 30zł
Koszula Ciązowa Firmy Vienetta Secret MISIO = S (932254059) - Aukcje internetowe Allegro
Koszula Vienetta Secret Rozpinana MISIE = L (911912323) - Aukcje internetowe Allegro ta druga to tak rozpinana a moja jest z zielonymi dodatkami i innym rysunkiem.
No i kupiłam biustonosz do karmienia za 8,90 w takim sklepie textil czy jakoś tak się nazywa!!! myślalam że to badziewie ale nawet taki grubszy materiał, za ta cenę ... czego chciec więcej po domu czy na noc. A do ludzi to się kupi bardziej elegancki :-D
A teraz zmykam na allegro ukladać liste zakupów. :-D:-D:-D:-D

dziewczyny poradźcie co mam kupić w aptece dla maleństwa - szkoła rodzenia zaczyna mi się dopiero za 2 tygodnie (tam pewnie będzie to omawiane) - a chciałabym już zrobić zakupy

Chciałam Wam powiedzieć, że te moje koszule do karmienia stały się ulubionymi mojego M., bo mi cycki z nich wychodzą:D

W aptece kupiłam www.doz.pl:

Ascofer, drażetki, 50 szt 6.29 1szt. 6.29
Aspirator do nosa, Frida, 1 szt 21.67 1szt. 21.67
Bepanthen, 5%, maść, 30 g 13.88 1szt. 13.88
Feminatal Metafolin 400 + DHA, tabletki 30 szt + kapsułki 30
szt 42.76 1szt. 42.76
Leko, saszetek, 100 szt 22.81 1szt. 22.81

reklama
Do góry