reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Chciałam Wam powiedzieć, że te moje koszule do karmienia stały się ulubionymi mojego M., bo mi cycki z nich wychodzą:D

wcale w to niewątpie. Jak je ogladałam to stwierdziłam że mój T. byłby zachwycony z takiej kreacji wieczornej, i pewnie by chciał bym caly czas w takiej koszulinie chodziła, jednak dla mojej wygody zakupiłam inne żeby się nie martwic jeszcze tym czy mi cyc wyszedł juz czy jeszcze nie :-)

reklama
A ja dokupię takie agrafki z ozdobnymi zakonczeniami, zeby w szpitalu cycków nie wywalać:D
No i jeszcze jedną normalniejszą koszulę kupię - ta Twoja Vienetta mi się podoba!!

Z aptecznych rzeczy to kupiłam/kupuję:

Apteka DOZ
Kompresy 5szt - 2 zł
Tantum Rosa 10 saszetek (dla mnie po porodzie) - 29 zł
Pentacrem - 9 zł
woda morska Marimer - 23,50 zł
Sól fizjologiczna np. PHYSIODOSE - 13 zł
Maść nagietkowa - 3 zł
Gaziki Leko 10 szt. - 4 zł
Gripe water (na kolki- żeby się już zabezpieczyć w razie czego) - 16 zł
Cator Equi maść na brodawki homeopatyczna 20g - 11 zł
Arnica Montana 9 CH - 7 zł (po porodzie)
Arnica Montana 15 CH - 7 zł (przed porodem)

Później jak już będą komary:
SIO ZIOŁOLEK AEROZOL PRZECIW INSEKTOM, KOMAROM - ok 7,50 zł

Ostatnia edycja:
a to moje apteczne zakupy:
Aphtin, płyn, 10 g 1.52zl
Bepanthen, 5%, maść, 100 g 32.12zl
Bubchen, krem kosmetyczny dla dzieci, 75 ml 8.03 zl
Bubchen, mydło dla niemowląt, 125 g 4.40 zl
Bubchen, płyn do kąpieli dla niemowląt, 200 ml 9.44 zl
Bubchen, szampon rumiankowy, 200 ml 8.83 zl
Cleanic, płatki bawełniane dla niemowląt, 60 szt 6.29 zl
Gaza niejałowa, 17 nitkowa, 1 m2 1.20 2szt. 2.40
Infacol, zawiesina doustna, (40 mg / ml), 50 ml 16.32zl
Leko, saszetek, 100 szt 22.44zl
Marimer, oczyszczająca woda morska do nosa, 12 amp 9.92 zl
Oilatum, emulsja do kąpieli, 250 ml 31.09zl
Plantex duo, proszek, 10 saszetek 9.86 zl
Plaster uniwersalny, tkaninowy, 5 m x 2,5 cm 2.38 1zl
Tantum Rosa, proszek, 500 mg, 10 saszetek 28.41zl

moze sie przyda komus :-)

ja chyba mam już z 5 piżam z tej firmy, uwielbiam ja bo gatunkowo dobra, tak więc i koszule postanowiłam kupic tez tej firmy.

A mam pytanie odnośnie majtek poporodowych, czy któraś zamawiala je u r_p77
Wielorazowe majtki siatkowe 2szt Super po porodzie (936238792) - Aukcje internetowe Allegro jaki torozmiar wziąć, lepiej większe czy mniejsze i ile sztuk? 2 wystarczą czy lepiej mieć ze 4 ?
Ja kupiłam, 2szt.
Kupiłam tylko 2szt., bo zamierzam w ciążowych bawełnianych być, te jedno i wielorazowe podobno szeleszczą przy chodzeniu i koleżanki, które już urodziły polecały mi wziąć zwykłe, luźne, bawełniane gatki.

reklama
A teraz konkrety. W sobote pojechaliśmy do hurtowni zrobic przymiarke wózka Jedo Fyn 4DS no i trzeba jednak tylnie kółka zdejmować by go wsadzić :-( no cóż mąż powiedział, że on to będzie robił i nie widzi w tym żadnego problemu bo to tylko klik klik.

Ja tez bede musiala zdejmowac koleczko (zeby zmiescic sie do windy), ale mysle, ze dam rade
:-D

Ascofer, drażetki, 50 szt 6.29 1szt. 6.29
Aspirator do nosa, Frida, 1 szt 21.67 1szt. 21.67
Bepanthen, 5%, maść, 30 g 13.88 1szt. 13.88
Feminatal Metafolin 400 + DHA, tabletki 30 szt + kapsułki 30
szt 42.76 1szt. 42.76
Leko, saszetek, 100 szt 22.81 1szt. 22.81

A po co Ci az tyle tych Leko? :szok::szok::szok: U mnie w szpitalu kaza przemywac pepek woda z mydlem, dokladnie suszyc, a spirytusu (lub Leko) uzywac dopiero jak odpadnie kikut :nerd:

Ja jeszcze w aptece kupilam male gaziki 100 sztuk (pakowane razem w jedno opakowanie) i sol fizjologiczna 30 ampulek
:-)

wcale w to niewątpie. Jak je ogladałam to stwierdziłam że mój T. byłby zachwycony z takiej kreacji wieczornej, i pewnie by chciał bym caly czas w takiej koszulinie chodziła, jednak dla mojej wygody zakupiłam inne żeby się nie martwic jeszcze tym czy mi cyc wyszedł juz czy jeszcze nie :-)

A moj M nie dotykal moich piersi juz bardzo dlugo, bo w szkole rodzenia powiedzieli, ze to moze powodowac skurcze :crazy::crazy::crazy: moje piersi sa spragnione jego dotyku, a tu nic, tylko pomarzyc moge
:szok::-:)-:)-(

A mam pytanie odnośnie majtek poporodowych, czy któraś zamawiala je u r_p77
Wielorazowe majtki siatkowe 2szt Super po porodzie (936238792) - Aukcje internetowe Allegro jaki torozmiar wziąć, lepiej większe czy mniejsze i ile sztuk? 2 wystarczą czy lepiej mieć ze 4 ?

2 sztuki wystarcza, tylko musisz codziennie przepierac
:tak:

Do góry