reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

ja tam nie kupuje żadnej lewatywy bo u mnie w szpitalu robią
maja swoje jednorazówki
a te czopki to tez mysle ze bez przesady
w razie gorączki mozna dac ten paracetamol w syropku a jakby co to przynajmniej u nas apteki calodobowe sa w miesice

reklama
Kamisia słodki cukierkowy kocyk:-)

Ja miałam wkleić zdjęcie ballerinek i kocyka co to tatuś kupił Majce. Przy okazji jeszcze kilka ostatnich zakupów.

Załączniki

• P2080973..jpg
    P2080973..jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 81
  • P2080975..jpg
    P2080975..jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 75
  • P2080970..jpg
    P2080970..jpg
    20 KB · Wyświetleń: 68
  • P2080972..jpg
    P2080972..jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 62
  • P2080969..jpg
    P2080969..jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 61
  • P2080971..jpg
    P2080971..jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 57
kittek...śliczności

e.salamandra, czopków jeszcze nie kupiłam, a co do lewatywy to tak ta Enema jest ok, tez taką mam.

kwiatuszku
ja tam się nawet nie pytalam czy u mnie w szpitalu robią lewatywę, ale wolę sobie i tak sama w domu zrobic, a po drugie na pewno przyda mi sie po porodzie. Pamiętam,że po urodzeniu Weroniki pierwsza w wizyta w WC to jak drugi poród i wtedy lewatywa mnie uratowała.

no i najwazniejszego zadna z was nie ma na tych listach jakieś czopki na goraczke dla malca koniecznie

Ja mam czopki z paracetamolem, ale nie pisalam o tym, bo w sumie nie wiem co mam o nich myslec... Z jednej strony slyszalam, ze u dziecka goraczka moze momentalnie skoczyc i to jest niebezpieczne i trzeba zbijac, ale z drugiej strony w szkole rodzenia mowili, ze dziecku nie wolno podawac niczego bez konsultacji z lekarzem - i badz tu madry czlowieku... podawac jak skacze goraczka, czy liczyc na to, ze sie szybko dostane do pediatry? :/ nie wiem co lepsze.................

u tak malutkiego dziecka gorączka jest niebezpieczna i trzeba szybko ją zbic żeby nie doszło do drgawek, więc raczej na lekarza nie ma co czekac. Jednak mam nadzieje,ze żadna z Nas nie będzie musiala tego doświadczac. Córcia mi pierwszy raz zachorowala jak miala 2,5 roku , więc już była na tyle duża ,że nurofen moglam zbijac.

reklama
kittek to na pierwszej fotce to ten kocyk do skladanie w rożek?? cudny jest i ten berecik... czy to komplet? i pochwal sie gdzie kupione

Tak kocyk można spiąć aby służył za ala rożek bo ma zameczek i zatrzaski, berecik i buciki są do kompletu,ale nie wiem gdzie mąż to wylukał:baffled: Podpytam się :)

Dziś w szkole położna wspominała nam o gazikach i innych 'akcesoriach' do pępka i okazało się,że na wszystkich konferencjach medycznych trąbią,że pępuszka niczym nie trzeba smarować, nawet przy kąpaniu na niego nie trzeba aż tak bardzo uważać. Gaziki Leko można od czasu do czasu zastosować jesli będziemy chciały,ale nie musimy, a ja mam ich sporo:baffled:

Do góry