reklama
Nawet nie widziałam, że w czechach też to jest. Nie byłam pewna, czy tak się nazywa.
Muszę też poszukać czegoś homopatycznego.
nie wariuj z tymi lekami bo potem wywalisz do kosza
nie wariuj z tymi lekami bo potem wywalisz do koszaja nie kupuje nic na kolki bo wywaliłam kase a się nie przydało . a bez przesady nawet te kilka km można autem podjechac , tylko na gorączkę będę miała i coś z koperkiem
Wiem, wiem, jestem przewrażliwiona. Szykuję się jak na jakoś wojnę

aniez
Fanka BB :)
Pewnie, że nie dajmy się zwariować. Ale to moje pierwsze dzieciątko, więc ja wolę kupić tą polecaną sól. Ale masz rację, co do produktów dla kobiet w ciąży i niemowląt. Zdzierają na nas ile się da.
Co polecacie na kolki? Bo wczoraj rozmawiałam z kolegą i szukał sposobu na kolki u swojego synka 4 tygodniowego. Podają mu Infacol, ale nic to nie daje.
Planuję scignąć z Niemiec preparat na kolki, chyba to się nazywa sab simplex, ale nie jestem pewna. Podobno to ma podobny skład do Infacol. Czy któraś próbowała podawać ten lek?
Wolę się już za w czasu zabezpieczyć i nie szukać po nocy odpowiedniego leku. Kupiłam też Gripe Water.
Maonka- tylko spokojnie, nie wszystkie dzieciaczki maja kolki, nie wszystkie chorują... Paracetamol warto mieć, żeby zbić gorączkę, zanim sie dopadnie lekarza. Natomiast z każdą inną dolegliwością ja wybierałam się do pediatry- jakoś nie jestem przekonana do leczenia dziecka na własną rękę. U nas np. kolki wynikały z nietolerancji pokarmowej i były silnie powiązane z atopowymi wykwitami na skórce. Sama nie podałabym Kubie nic. Pediatra rozpisał mi dietę, zabronił dopajać czymkolwiek i zalecił podawanie probiotyków+ oczywiście kąpiele w Oliatum dla złagodzenia podrażnień. Każdy przypadek jest inny.
Mam nadzieje, że tym razem te problemy mnie ominą, boprawde mówiąc to miałam 4-5 miesięcy wyjętych z życiorysu.
kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
Aniam
a jakie inne te czopki miałaś bo ten nurofen to też widzę że od 3 miesięcy
coś mi się zdaje że do 3 miesięcy to nie ma niczego co by według ulotki można było podać na gorączkę dziecku
Pewnie, że nie dajmy się zwariować. Ale to moje pierwsze dzieciątko, więc ja wolę kupić tą polecaną sól. Ale masz rację, co do produktów dla kobiet w ciąży i niemowląt. Zdzierają na nas ile się da.
Co polecacie na kolki? Bo wczoraj rozmawiałam z kolegą i szukał sposobu na kolki u swojego synka 4 tygodniowego. Podają mu Infacol, ale nic to nie daje.
Planuję scignąć z Niemiec preparat na kolki, chyba to się nazywa sab simplex, ale nie jestem pewna. Podobno to ma podobny skład do Infacol. Czy któraś próbowała podawać ten lek?
Wolę się już za w czasu zabezpieczyć i nie szukać po nocy odpowiedniego leku. Kupiłam też Gripe Water.
ja miałam dwa niemieckie sab simplex i lefax i oba leżą w domu ledwo napoczęte, spisał się u nas natomiast o wiele tańszy od nich Infacol
jeśli mogę coś doradzić Maonka to wstrzymaj się
jeśli Twoje dziecko nie będzie miało kolek to szkoda pieniędzy i fatygi a jeśli będzie miało to mozesz wypróbować Infacol i Gripe water, herbatke PLANTEX a dopiero potem szukać dalej
nigdy nie wiesz co się sprawdzi
a jak już bedziesz musiala to wierz mi ze nei bedzie problemu ze sprowadzeniem
nasz znajomy nawet przywozi z Niemiec i na allegro sprzedaje
tego akurat nie używałam, nie mogę tego znaleźć w tej internetowej apteceMoja córcia miala straszne kolki (wyladowałam nawet z nią w szpitalu) i nam infacol tez nie pomagałk za to GRIPE WATER spisala sie rewelacyjnie. Teraz na razie nic nie kupuje. Mam nadzieje,że tym razem kolek nie będzie...oby. Jednak jak się niestety zdarzy inaczej, to przecież aptek od razu nie zamykają.
Zwłaszcza, że kolki się nie pojawiają od razu w pierwszych dniach, a przynajmniej będzie pretekst, żeby się wyrwać na spacer. Ale oby ich po prostu nie było!
chyba po miesiącu się pojawiają o ile w ogóle...
przypomniało mi się, że doszły do mnie nareszcie cyckonosze :-) otworzylam paczke to prawie doła złapałam, bo zamowilam miseczki B a one takie wielgachne i juz myslalam,ze jednak te moje piersi to nic a nic nie wyskoczyły z rozmiaru A, ale po przymiarce okazalo sie inaczej. Tanie te staniki jak nic, ale szczerze myslałam, ze to jakis szajs bedzie a są ok. nie ladne ale praktyczne :-) a koszula bardzo fajna. mam dwie takie z targowiska to jedna chcialam bardziej reprezentacyjną :-) wrzucam zreszta jakies tam fotki. zakupy apteczkowe też:
Coś Wam dziewczyny te staniki długo idą, ale widzę że już powoli dochodzą
jak takie niedrogie to może też zamówię, choćby na noc
dajcie jeszcze raz link, bo nie mogę znaleźć w historii
a i jeszcze jedno pytanie: czy nie drapią i nie podrażniają tam jakimś szwem, bo wszystko mnie swędzi w okolicach biustu i jestem przewrażliwiona
też mam te koszule z muzzy
dwie po Hani i jedną nową
ogólnie dwie kopertówki i jedną na guziczki i do tego jeszcze jedną piżamkę na guziczki biorę wszystkie do szpitala
Ale ładna ta koszulaA mój cyckonosz jeszcze nie doszedł. Pisałam już dziś do tej laski kiedy wysłała. Okazało się ze w czwartek.
Widzę, że zamówiłaś zwykłą sól fizjologiczną. Na szkole połozna nie polecała jej, ze względu na ph. Ale nie pamiętam dokładnie o co chodziło. Polecała sól PHYSIODOSE. Te zwykłe to nie dla maluszków.
jeśli chodzi o sól fizjologiczną to też używałam zwykłą i teraz mam też jakąś tanią nazywa się Gilbert
aniez
Fanka BB :)
Paracetamol w czopkach: Farmina Sp. z o.o.
Farmina Sp. z o.o.
Ibuprofenów (nurofen, ibum itd) w ogóle nie podaje się tak małym dzieciom.
Farmina Sp. z o.o.
Ibuprofenów (nurofen, ibum itd) w ogóle nie podaje się tak małym dzieciom.
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
O kolka pisałyście... u mnie pomógł Esputicon, Sab też z tym że ciężko było mi go dostać a Esputicon ma ten sam składnik główny i w takiej samej dawce bodajże... Ja "dzięki" kolkom synka to miałam rok z nocnego życiorysu wycięty. Esputicon ma jeszcze jedną fajną zaletę. Daje się go co 12 godzin. Inne które próbowaliśmy to do każdego jedzenia... a to mnie wkurzało
Podsumowując : na każde dziecko działa co innego i bezsensu kupowac juz teraz. Jednak mimo wszystko, mam nadzieję, że żadna z Nas nie będzie musiała się w te preparaty zaopatrywac, bo prawdą jest,że kolka potrafi nieźle dac w kośc, nie tylko maluchowi ,ale i mamusi. Mnie to te kolki prawie o deprechę przyprawiły

e.salamandra
Mama pełną parą
cześć dziewczyny!
Kwiatuszku tu masz tego sprzedawce od stanikow - Informacje o Użytkowniku wf111 - Aukcje internetowe Allegro
wg mnie sa wygodne, miękkie, czarny wydaje mi sie bardziej sztywniejszy, ale znośnie.
A w aptece int. tez nie moglam znalezc tej gripe water, ale wczoraj wpisalam nazwe producenta i wyskoczylo - woodward wpisz
Kwiatuszku tu masz tego sprzedawce od stanikow - Informacje o Użytkowniku wf111 - Aukcje internetowe Allegro
wg mnie sa wygodne, miękkie, czarny wydaje mi sie bardziej sztywniejszy, ale znośnie.
A w aptece int. tez nie moglam znalezc tej gripe water, ale wczoraj wpisalam nazwe producenta i wyskoczylo - woodward wpisz
reklama
Podziel się: