miałam pytać....dziewczyny a co z witamną D? to chyba bardzo konieczne w apteczce??
Podobno noworodkowi trzeba codziennie podawac witamine D i, jesli jest na piersi, witamine K. Ale jakiej firmy sa najlepsze - nie wiem...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
miałam pytać....dziewczyny a co z witamną D? to chyba bardzo konieczne w apteczce??
A Arnica Montana 15CH będziecie przed porodem używać?
Trzeba to z ginekologiem konsultować? Nie szkodzi dziecku??
Maonka kiedyś wklejała leki przed i poporodowe i tam to było;-)
Zamawiając przez net mamy taniej.
Jeśli mam aspirator do noska Frida to mam jeszcze wodę morską marimer zamawiać, czy już nie trzeba?
No i tą sól fizjologiczną jaką? [FONT="]PHYSIODOSE czy coś innego polecacie?
[/FONT]
Podobno noworodkowi trzeba codziennie podawac witamine D i, jesli jest na piersi, witamine K. Ale jakiej firmy sa najlepsze - nie wiem...
Ja mam zwykla sol fizjologiczna w plastikowych ampulkach Gilbert 5ml: Gilbert NaCl 0.9%, 5ml, fizjologiczny roztwór soli, 100 ampułek - Apteka internetowa dbam o zdrowie kupowalam w innej aptece i mozna bylo wziac na sztuki (mam 30 ampulek na poczatek). Na tej [FONT="]PHYSIODOSE[/FONT] mozna poplynac, cena z kosmosu! Nie planuje kupowac zadnej specjalnej soli do noska - jak bedzie glutek, to bede zakraplac sola fizjologiczna. Nie mam doswiadczenia, ale wydaje mi sie, ze jak sie najpierw uzyje soli fizjologicznej, to bedzie Ci latwiej potem odkorkowac dziecko uzywajac Fridy ;-)
no to prawda...moja sąsiadka powiedziała, żebym nie popadała właśnie w taką bakteryjną paranoję... ona prawie od samego początku przerzuciła się na pranie w zwykłym proszku i dzieci nie miały uczulenia. nie mówiąc już nic o tym, że jak dziecko poliże podłogę to od tego nie umrze :-)
a poniżej kolory na jakie pomalowaliśmy pokoik
Zobacz załącznik 220801Zobacz załącznik 220802Zobacz załącznik 220803
i olejuszka często się pojawia w komentarzach na ciemieniuszkę... no ale nie wiem.. juz glupieje przy tych lekach... za duzo tego