reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
ccarlonine - skad ja znam takei podejscie meza... Wszystko prawie kupowalam sama (no fakt - jego nei bylo duzo bo wyjezdzal), a jak szlismy razem to specjalnie entuzjastycznie do zakupow nastawiony nie byl... A potem zdziwiony ze dla Maluszka wszystk oco potrzebne (i niepotrzebne tez :-D) jest w domu :-p

kamikaa - z taka lampa spotykam sie pierwszy raz :szok:

To ja wkleję swoje trzy zdobycze z lumpka.

Załączniki

• PB094700.jpg
    PB094700.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 47
No to mój ma mi troszkę za złe że kupuję bez niego... kazał zostawić trochę zakupów na czas jak wróci, żeby też mógł poszaleć :-D
A ja nie mogę się opanować hihi - chodzę i jak coś fajnego w fajnej cenie znajdę to kupuję...
Jak dzisiaj np w tesco :-D
DSC01448_500x375.jpg

dla tatusia
DSC01447_500x375.jpg

Czy w carrefourze
DSC01456_500x375.jpg

Czy w 5-10-15
DSC01454_500x375.jpg

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a myślałyście już o wózkach? Pewnie już część ma kupione. My w sobote bylśmy oglądać wózki, generalnie jesteśmy napaleni na Mutsy Urban Rider, trochę drogi, ale babcie zadeklarowały się kupić. Czy znacie jakieś opinie na temat tego wózka? Jest dość ciężki, ale poza tym mi się podoba.

My mamy pegpereggo na stelażu caravell22 - mam nadzieję, że się nie zużył u znajomych za bardzo i nie będziemy musieli kupić nowego? Jest świetny i co dla mnie dość istotne leciutki. Z gondolą wózek waży ok 10-11 kg. (większość swobodnie przekracza 16kg)

Urbany są specyficzne bo mają tylną oś skrętną a nie przednie koła - trzeba się nauczyć jeździć tyłem lub pamiętać o blokowaniu osi :-) Poza tym jest świetny na każdy teren, nawet po plaży pojedzie. Fakt jest ciężki i ma mały kosz na zakupy (można już dokupić większy nakładany na tamten) ale wszyscy moi znajomi którzy go mieli/mają sobie go chwalą. :tak:

reklama
Z Mutsy to jest tak ze jedni go kochaja a inni narzekaja strasznie ,ja sama chcialam go kupic i troche o nim czytalam , mnie osobiscie sie nie podoba spacerowka, sa fajniejsze wozki moim skromnym zdaniem ale to kwestia gustu jak wszystko :-)

Z doswiadczenia ( mojego i moich kolezanek ) moge powiedziec ze ten pierwszy wozek to jest tak naprawde gora na rok, jak sie mieszka w miescie to jak dziecko przesiada sie do spacerowki to i tak wiekszosc rodzicow kupuje mala , lekka i szybko skladana spacerowke.
Ja najpierw zagrzalam sie na jakas emmaljunge dla Malej, sa to super wozki ale tez w super cenie, wiec ostatnio doszlam do wniosku ze szkoda mi poprostu tych 3,5 tys na wozek. Mam w planie kupic jakis tam niedrogi gleboki wozek na pompowanych kolach , taki terenowy , ktory mozna pobujac dziecko, uspic w ogrodzie nie wychodzac na spacer bo ja jestem leniwa i mi sie nie chce ;-)a potem jak mi jeszcze faza wozkowa nie przejdzie to kupie sobie maclarena xlr
- jak mnie maz nie wywiezie w tych wozkach z domu bo dla Bartka mam jeszcze dwa ( Peg Perego Pliko i Silver Cross Pop ;-))

A wogole to super te zakupy, nie wiem dlaczego ale mi sie wogole nie chce kupowac ubranek , jak sie mala juz urodzi i troche podrosnie to zaczne jej kupowac, narazie dla noworodka to wystarcza te po Bartoszu.

Do góry