reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Moj M tez miny robi ze za duzo ze nie potrzebne :/ ech te chlopy oni pojecie maja .
moja kasa i ja decyduje co musze a co nie miec dla dziecka ,niedlugo moj M zacznie spiewac jak jego mama ze jak sie kiedys dzieci rodzilo to sie nic nie mialo i potem powoli kupywalo :/ sorry ale ja nie bede z noworodkiem latac po sklepach i kupowac .
Kupilam teraz jasne moze i za duzo ale kupilam tanio i potem sprzedam i bedzie zas kasa na nowe i tak non stop :)
Nie wiem w czym on problem widzi ale jego sprawa dzisiaj sie strasznie poklucilismy o wszystko nawet do rzeczy dziecka sie czepil ://

Ja znam te lampy z tad wiem ze sie je montuje nad przewijakiem i daja takie specjalne cieplo :)
Niektore moje znajome jak przewijaly dziecko lub zaraz po kapaniu to kladly obok zwykla suszarkr do wlosow i tez dawala cieplo ale ja uwazam ze suszarka za duzy chalas robi dlatego kupilam lampe :)

reklama
Niektore moje znajome jak przewijaly dziecko lub zaraz po kapaniu to kladly obok zwykla suszarkr do wlosow i tez dawala cieplo ale ja uwazam ze suszarka za duzy chalas robi dlatego kupilam lampe :)

kamikaa haha, nam to moja droga suszarka zycie uratowala ;-)no moze z zyciem to przesadzam ale przez jakies 2 miesiace kochalam ja miloscia prawdziwa :-)
szum suszarki to byl jedyny dzwiek przy ktorym moj syn przez pierwsze dwa miesiace sie uspokajal po kapieli, inaczej darl sie przerazliwie , wierz mi , my od jakis jego 3tyg do 2,5 mies usypialismy przy suszarce ;-)
gdzies wyczytalam ze dzieci uspokaja szum i kiedys w akcje desperacji po godzinie wieczornej kolkowiej histeri wlaczylam suszarke i to bylo jakbym w tym samym momencie wylaczyla dziecko :)
wiec szum suszarki moze byc najpiekniejszym dzwiekiem jaki czlowiek slyszy w razie koniecznosci ;-);-)

Mój mały usypiał w minutę przy odkurzaczu,zdarzyło się również parę razy że wyciągaliśmy go o 22.00:laugh2::laugh2:

jesli chodzi o Mutsy to chetnie odpowiem na pytania bo mam ten wozek :-)

Kupilismy uzywany (sprowadozny z Niemiec czy Holandii - swoaj droga ktos chyab niezle interesy robi sprowadzajac te wozki ;-)) na Allegro.
Minusem dla wielu osob moze byc gondola uchodzaca za nieco malawa - moj synek nie byl jakims kolosem ja ksie urodzil ,ale potem rosl szybko i jak mial 3 miesiace to przelozylam go do spacerowki (rozklada sie moim zdaniem calkiem na plasko, ale wiele osob uwaza ze nie tak clakiem - no to niech bedzie ze rozklada sie NIEMAL CALKIEM na plasko ;-))
Gondola mnei troche denerowala ze jest ustawiona pod jakims kątem i troche sie Jasiek m izsuwal, ale to nachylenie ma jakies swoje powody - ze niby jest dobre dla dziecka z refluksem i w ogole lepiej jest dla przewodu pokarmowego jak dziecko nei lezy calkiem na plasko tylk owlasnie pod katem.

Spacerowka moim zdaniem jest fajna :tak: Wiele ludzi narzeka ze jest waska ale ja jakos tego nie widze - wprawdzie moj syn juz w wozku prawie nie jezdzi ale majac 2,5 roku metr wzrosu i 16kg spokojnie sie jeszcze miesiac tem uw nia miescil (teraz pewnie tez by spokojnie wszedl :tak:). Jak byl mlodszy to jezdzil przodem do mnie i to jest dobre bo moglam go obserowac czy mu nei wieje, czy sie nie obudzil i w ogole. Jak mial okolo 8-9 miesiecy to go przesadizlam tylem do mnie zeby sobei patrzyl na swiat :tak:

Do wozka pasuej fotelik Maxi Cosi albo Mutsy Play. Ja mialam Mutsy i bylam zachwycona - rozklada sie na plasko co m isie podoba bo nie lubie widoku noworodkow nieco powyginanych (zwlaszcza jak jezdza tak godzinami) - Jas byl wyprostowany i mysle zeb ylo m uwygodnie. No i dlugo sie miescil w tym foteliku bo fotelik jest spory :tak: Jak mial okolo 11 miesiecy to go przesadizlam do kolejnego fotelika samochodowego - podobno dopiero wtedy mozna, bo wczensiej uklad kostny dziecka jest gotowy na pozycje siedzaca i trzymanie glowy caly czas prosto.

Jak macie jakies pytania a propos Mutsy to prosze :-)

Mój Olo miał kolki i .... nie pomagało nic... samo przeszło. Trochę łagodził objawy espumisan... ale minimalnie

Dziewczyny a co myślicie o wózku BEXA?? On tam ma w gondoli podnoszone dno, tak jakby do siedzenia. No i wogole fajny się zdaje. Można przełożyć spacerówke że dziecko siedzi buzią do mamy..
BEXA B4 + FOTELIK samoch koła pompow 11 KOLORÓW (810290021) - Aukcje internetowe Allegro
Podoba mi się ta bexa:tak::-D My z M własnie chcemy coś na podobę.
Na pewno taki wzor, kółka przednie skrętne itp.. ale jeszcze konkretnego modelu nie znamy:-)

no ciekawy ten wozek :tak: wyglada na dosyc ciezki ,ale waga raczej standardowa (w sumie tyle co Mutsy czy inne na pompowanych kolach :tak:)

reklama
Do góry