reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

A ja przegladam ciągle tą stronkę dla kobiet ciężarnych i mam nadzieję ze mąż kupi mi cos w prezencie z tej stronki:-) Uwielbiam jak kobieta w ciązy dba o siebie i nie chodzi jak lump....długie rozciągniete swetry, bezgustowne tuniki :eek: ochyda .. ale znając życie sama bede tak chodziała bo szkoda tyle kasy na ubranko na 9mcy kupic:eek: Na tej stronce jest super modna kobieta ciężarna :-) Jak tylko bede w Wola Parku zajrzę do środka i zobacze w realu te ubranka :-)

http://www.happymum.pl/
Świetna ta stronka:tak:Właśnie sobie czytam:tak::-)

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi bo ja już nie wiem..
Jak będe kupowac butelki i smoczki to ile mam tego kupic? i jakiej firmy sa najlepsze? Czy np dwie butelki mi starczą? i z jaka pojemnością? :eek:Wogóle jestem zielona w tych sprawach:zawstydzona/y:
A mogę juz takie rzeczy kupic bo jak potem wsyztsko trzeba będzie to pieniążków dużo.. a jak tak po trochu będziemy kupowac to do marca akurat się wyrobimy:-D
To która mamusia powie mi co z tymi butelkami?:sorry:

Agniesiak - ja kupiłam Aventu. Mało używałam, bo przez 8 miesięcy karmiłam tylko piersią (plus jakieś zupki i deserki których nie chciał). Ale jak juz na flachę przeszedł, to najlepiej podpasowały mu tommee teepee (jakoś tak sie ich pisze) Ja już tylko takich używam i jestem baaaardzo z tej marki zadowolona. 2 butelki na początek wystarczą. Jak się okaże że musisz lub chcesz karmić czy dokarmiac butlą, to dokupisz. Najważniejsze jest zeby firmę wybrać, bo później urządzenia z jednej moga nie pasować do innej (typu podgrzewacze, sterylizatory). Ja oprócz butelek używałam tez laktatora Avent. Byłam zadowolona. Innych nie używłam. Mroziłam mleczko w pojemniczkach, też z Aventu (na wypadek powrtou do szpitala - bo kamyczki mnie zaatakowały).
Moja siostra smoków uspakajaczy używa z tommee teepee, jej mała innych nie chce. A butelki ma z Aventu.
Aha, na początek to najlepiej te małe buteleczki,a około 6 miesiąca (jesli karmiosz mieszanie lub z butli) dokupisz większe.

Dzieci nie wiedzac jak rozrozniaja te smoczki przy butelkach chociaz dla mnie niektore sa identyczne :)
Ja kupilam na poczatek jedna butelke 120ml Dr Browns. One maja jakis tam opatentowany system odpowietrzania i sa zalecane dzieciom przy kolach i wogole problemach brzuszkowych :)
Jak bedziesz karmic piersia to tak naprawde ta butelka jest niezbyt potrzebna przez pierwsze kilka miesiecy. Potem jak Bartek zaczal pic herbatki itd kupilam jeszcze druga 240 ml i dwie butelki nam wystrczyly w zupelnosci

Ja też uważam, że Tommee Tippee jest super. Przez jakiś czas handlowałam tymi produktami na Allegro i klienci bardzo chwalili :tak:. Kupię chyba na początek jedną butelkę 150 ml, albo dwie.

Dr Browns butelki też miałam, ale wkurzało mnie ich mycie (tam jest taka rurka w środku)

Ja uzywalam butelki aventu.Uwazam ze one sa najlepsze jesli musisz dokarmiac.Ja bylam zmuszona dokarmiac,a dziecko przy tych butelkach nie odzwyczaja sie od piersi. Tak samo zwykle smoczki uspakajacze yez kupowalam z tej firmy,laktator tez mialam aventu,ale zwykly reczny,nie bylam zadowolona,teraz poszukam medeli elektryczny podobno najlepszy.

reklama
skoro przed nami jesień i zima, znalazłam kilka sweterków:
allegro-sweterki
mają przystępną cenę
~~~~~~
teraz sen z powiek spędzają mi te ciuchy...
bo jestem wybredna i nie chcę wydać majątku :eek:
eh... ale kosztuje mnie to sporo czasu
i jeszcze się nie zdecydowałam
a brzusio rośnie, rośnie, dosłownie "wyskoczył" mi z dnia na dzień :szok:
myślę, że za parę dni niedopięte spodnie mnie zmuszą do konkretnej decyzji :baffled:

Do góry