moniat84
Fanka BB :)
Na śląsku są karty chipowe i nie musimy wyrabiać legitymacji. Ten system jest nawet logiczny. Wszędzie wystarcza tylko ta karta:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja po pracy z maluszkami myśle ze najlepsze są Bambino :-) I ich będe uzywać. A na pupke podobnie jak neska polecam Linomag! Jest najlepszy bo jest tłusty i nie trudno go zmyć z tyłeczka. A z sudocremem w pachwinkach sie zawsze namęczyłam jak myłam maluszki ;-)Co do kosmetyków, ja chyba kupię najzwyklejsze Bambino i tak w szpitalu nam mówili że nie trzeba codziennie smarować dziecka kremami, oliwkami, balsamami,chyba że mam jakieś problemy skórne.
Ale ja i tak Igorka po każdej kąpieli smarowałam oliwką, bo uwielbiałam to robić i tak ślicznie pachniał:-)
A do pupy polecam Linomag, tłusty, dobrze się rozprowadza. U mnie sudocrem się nie spawdził bo ciężko było go potem z pupy usunąć.
Na śląsku są karty chipowe i nie musimy wyrabiać legitymacji. Ten system jest nawet logiczny. Wszędzie wystarcza tylko ta karta:-)
moniSkaBe - niby nie bedą potrzebne... ale... Nie wiedomo jak to będzie, bo niby wszystko am iśc systemem, tyle że niby Zusowski i nfztowski nie sa zbierzne i mogą być opóźnienia. Niby sie ciesze że nie bedzie tego trzeba tachac, ale ciekawe co będzie jak sie opóźni coś w systemie i nie bedą mnie chcieli przyjąc do jakiegoś lekarza
ja do wózka nie kupuje pościeli... będe miec śpiworek no i gruby koc. Z pościeli wyrośnie raz dwa, a koc się przyda nawet jak będzie dużym brzdącem.Dziewczyny a do wózka to jakąś dodatkową pościel kupujecie, czy może jakiś śpiworek? Właśnie sobie uświadomiłam, ża coś takiego by nam się przydało, tylko niewiem co![]()
Witam wszystkie Mamusie:-) ja też mam legitymację ubezpieczeniową z zakładu pracy ale chyba nie trzeba jej podbijać co miesiąc, bo od podbicia ważna jest przez parę miesięcy, sama nie wiem jak to jest![]()