• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

ach, te teściowe:-)
jak już kiedyś pisałam moja jest fajna, bo daleko (w Niemczech)
ale ogólnie to już czeka, żebyśmy znali płeć, bo chce kupować ubranka:-)

pieluchy tetrowe?
nigdy w życiu, chyba, że do ślinienia i ulewania;-)

reklama
a co do ubranek, czekam tylko na newsy czy chłopczyk, czy dziewczynka i zaczynam najazd na sklepy:tak:

w czterech literach mam zabobony, babci czy tez teściowej lepiej po prostu nie mówić o zakupach - w myśl powiedzenia czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal:-):-):-)

Pochwalilam sie tesciowej ze kupilam niuni juz pare rzeczy a ona na to "NIE WOLNO KUPOWAC TAK WCZESNIE " jejku jakiego dola mi wkrecila juz mam wyrzuty sumienia :( moja kuzynka tez kupowala ciuchy i rzeczy bardzo wczesnie chyba od 2-miesiaca jak sie dowiedziala o ciazy :) zeby nie potem wszystko na raz :) wiadomo wozka jeszcze nie kupuje ale pierdolki juz moge czy jak ?
Mam wiezyc we wszystkie zabobony i achhhhhhhhhhh tak latwo jest komus humor popsuc :(
Kochana nie wierz w zabobony:no: Ja tam mam troszkę już ciuszków i śpioszków, i będe kupowac dalej, a co tam. Przeciez wszystkiego na raz nie kupię bo zbankrutuję, a jak tak po parę rzeczy w miesiącu to w sam raz do marca dzidzia będzie obkupiony:tak:

a i jak bedzie mi sie chcialo to sie rusze do lumpka jeszcze dzisiaj i cos moze wyszperam :-)
Ja zaraz wkleje co ja z lumpka mam:happy:

W Warszawie w centrach handlowych w prawie każdym dziecinnym takie ceny.. Nawet w H&M rzeczy są bardzo drogie. Kupiłam dla dziecka kilka rzeczy tylko gdy znalazłam coś z wyprzedaży 50 %, bo tak to lekka przesada cenowa jest..
Matko.. Ja tam dla dzieciaczka w markowych sklepach nie mam zamiaru kupowac bo kasy szkoda. Dzieci tak szybko rosną.. i założy to ze cztery razy i będzie za małe.. Ja tam w Pepco kupuje i są super niskie ceny:tak: Body, śpioszki, cudne rzeczy za 5zł:-) Czapeczki itp. za 2,90zl:tak:
Dla noworodka w sam raz:tak:

no dokldnie nie ma co przeplacac i kupowac mrkowe. co prawda moze kupie jakas jedna rzecz markowa ale reszte to lupek albo od znajomych dostane bo tak jak aga mowi 3-4 razy i koniec. tak samo kuzynka kupila ostatnio buty adidasa dzidi swojemu 1,5 roku za prawie 150 zl i pochodzil wiosne i pol lata i uwierac go zczely wiec nie ma sensu .

agniesiak wklejaj czekamy czekamy :-)

No to wklejam:-)
Na pierwszy rzut lecą te rzeczy co zakupiłam w lumpeksie:tak: za naprawdę niewielkie pieniądze bo 2 - 4 zł to mało:tak:

Załączniki

• P1016341.JPG
    P1016341.JPG
    14,6 KB · Wyświetleń: 72
  • P1016342.JPG
    P1016342.JPG
    22,2 KB · Wyświetleń: 61
No i jeszcze parę rzeczy;-)

Załączniki

• P1016352.JPG
    P1016352.JPG
    34,7 KB · Wyświetleń: 65
  • P1016344.JPG
    P1016344.JPG
    17,1 KB · Wyświetleń: 93
  • P1016350.JPG
    P1016350.JPG
    19,9 KB · Wyświetleń: 64
  • P1016353.JPG
    P1016353.JPG
    17,5 KB · Wyświetleń: 55
reklama
super ubranka. Tylko nad spodenkami sie zastanawiam. Mój Filipek dostał takie śliczne sztruksowe ogrodnicznik. Raz je założyłam żeby przyjemność sprawić tej osobie i więcej ich nie miał założonych. Strasznie sztywne były. Wogóle jakoś ogrodnicznik mi nie leżą, choć sią śliczne. Zawsze mi sie wydaje że nie wygonie dziecku w tym. No i nie wiem jak śpiochy , czy masz rozpinane na nóżkach, bo przydaje sie przy częstym zmienianiu. Nie trzeba wtedy calego rozierac dzieciaka żeby pieluszkę zmienić.
Przepraszam za te uwagi, ale ja tez kupowałam ciuszki i żąłowałam, ze niektórych rzeczy nie wiedziałam (bo wychodziły w trakcie użytkowania). Tak samo wszelkie ubranka z kapturkami i kołniezykami sztywnymi czy haftowanimi - niektóre gryzą, , dla takiego maleństwa to nie najlepsze wyjście (oczywiście według mnie ;-))
A na początek polecam takie body rozpinane po całej długości lub zapinane kopertowo. Baaardzo ułatwiają życie (o nich też sie dość późno dowiedziałam.)
A na poczatek to chyba najwięcej takich kaftaników czy bluzeczek rozpinanych sie przydaje z tego co pamiętam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry