reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Chyba zakupię dzisiaj biustonosz do karmienia ... cały czas się zastanawiam czy uda mi się bez niego obyć. Wszystkie będziecie korzystać ze specjalnych staniczków ?

Biustonosze do karmienia to konieczność! Najlepiej kup sobie dwa, bo ja musiałam spać w biustonoszu przez nawał pokarmu i ból, a wiadomo że musisz miec drugi na zmianę. Mi zostały po poprzedniej ciąży ale sa niestety już trochę zużyte, lecz na początek na pewno wystarczą. Mam je z Triumpha- model chyba Mamabe.

reklama
Ja mam jeden biustonosz do karmienia i nie wiem czy to nie za mało, ale jak coś to dokupię, ale mam taki zwykły bawełniany

ja mam 4 po pierwszej ciazy i jeszcze 2 dokupilam teraz... pomimo wkladek czesto sie mozna zalac i wtedy trzeba zmieniac. W nocy koniecznosc, najlepszy bez drutow. Jeden napewno warto miec.

monika: tak szczerze to z tym komentarzem to trzeba go bylo olac. nikt nie chodzi do sadu z takimi rzeczami, zaden sad by sie tym nie zajal. trzeba bylo mu powiedziec zeby spadal i tyle i w ogole sie nie przejmowac nim. chcial cie tylko nastraszyc. nastepnym razem jak spotkasz takiego typa to napisz mu pare milych epitetow i niech spada :)

tez mi sie wydaje ze to było straszenie tylko - jemu przede wszystkim szkoda byłoby czasu i kasy. A ryzyko spore... sprawa niedowygrania.
Opinia jest zawsze subiektywna i nawet jakby bok łóżeczka dotarł do Ciebie po pierwszej reklamacji ale nie podobałby Ci się kontakt z gościem to możesz wystawić mu negata - jego regulamin nie ma tu absolutnie nic do rzeczy - inna sprawa że on na pewno odwdzięczyłby się negatywem...
No i zawsze może odpisać na negatyw we własnych opiniach i przedstawić swój pkt widzenia...

Biustonosze do karmienia to konieczność! Najlepiej kup sobie dwa, bo ja musiałam spać w biustonoszu przez nawał pokarmu i ból, a wiadomo że musisz miec drugi na zmianę. Mi zostały po poprzedniej ciąży ale sa niestety już trochę zużyte, lecz na początek na pewno wystarczą. Mam je z Triumpha- model chyba Mamabe.

Dzieki za odpowiedź :-) Przymierzałam w triumphie ten biustonosz... ale jakoś tak bardzo aseksualnie się poczułam (wydać 100zł po to żeby się źle czuć ? :sorry2:) podjęłam decyzje, iż zakupię zwykły a po laktacyjny skoczyłam do marketu ;-) Zatem po ostatnich zakupach mam jeden czarny koronkowy z triumpha i drugi biały z canpol'u do karmienia :-) Później w miarę potrzeby zakupię więcej. Złe wieści: niestety znowu wydałam kase na szlafrok heheh ... to już 2 raz - jeśli nic mi sie nie spodoba to po oddziale będę latać z gołym tyłkiem eh :szok:

długa, długa. mam nadzieję że jutro wybierzemy sie z mężem i pokupujemy te drobniejsze rzeczy. łóżeczko zamówimy chyba, albo mąż kupi jak bede juz w szpitalu. wózek to zdązymy później. na wyjście ze szpitala pożyczamy nosidełko, także jestem dobrej myśli póki co ;)

I tak trzymaj :-) Niechaj Szanowny Autor się wykarze heheh :-D Ojcostwo nie kończy się na poczeciu :-D:-D:-D A tak serio to ja też mam jeszcze pare rzeczy do zakupienia i w sumie to się jakoś nie stresuję bardzo - fotelik mamy już wybrany tylko mój M. podskoczy i zakupi. Z łóżkiem są jajka .... niby mam je już ale jakoś tak nie bardzo garnę sie do przygotowania go. Sęk w tym, ze chciałabym mieć na 2 pierwsze miesiące życia kosz wiklinowy dla Maleństwa ... kosz już mam, ochraniacze krawcowa wyczaruje i tylko problem z materacykiem :dry: ... niestandardowy potrzebuję ... Macie pomysł?

Dzieki za odpowiedź :-) Przymierzałam w triumphie ten biustonosz... ale jakoś tak bardzo aseksualnie się poczułam (wydać 100zł po to żeby się źle czuć ? :sorry2:) podjęłam decyzje, iż zakupię zwykły a po laktacyjny skoczyłam do marketu ;-) Zatem po ostatnich zakupach mam jeden czarny koronkowy z triumpha i drugi biały z canpol'u do karmienia :-) Później w miarę potrzeby zakupię więcej. Złe wieści: niestety znowu wydałam kase na szlafrok heheh ... to już 2 raz - jeśli nic mi sie nie spodoba to po oddziale będę latać z gołym tyłkiem eh :szok:

I tak trzymaj :-) Niechaj Szanowny Autor się wykarze heheh :-D Ojcostwo nie kończy się na poczeciu :-D:-D:-D A tak serio to ja też mam jeszcze pare rzeczy do zakupienia i w sumie to się jakoś nie stresuję bardzo - fotelik mamy już wybrany tylko mój M. podskoczy i zakupi. Z łóżkiem są jajka .... niby mam je już ale jakoś tak nie bardzo garnę sie do przygotowania go. Sęk w tym, ze chciałabym mieć na 2 pierwsze miesiące życia kosz wiklinowy dla Maleństwa ... kosz już mam, ochraniacze krawcowa wyczaruje i tylko problem z materacykiem :dry: ... niestandardowy potrzebuję ... Macie pomysł?

niestandardowy, czyli jaki wymiar?
ten nie będzie pasował? sklep.dzidzio.pl -> Materacyk do koszyka wiklinowego HYGIENICA 70x40 cm 22701, Alvi

reklama
Dziewczyny dzisiaj w uwadze był temat o tych nosidłach i chustach... Kupiła któraś z Was takie cudo? Mnie bardzo podobają się te chusty, ale boję się, jak usłyszałam o tym chłopczyku... ;(

Do góry