reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Na razie mamunia kupiła swojej niuni ręczniczki kąpielowe (te z kotkiem i zółwikiem)

BOBAS Okrycie kąpielowe z kapturkiem (757939925) - Aukcje internetowe Allegro

Są super mięciutkie. Polecam

Ręcznik śliczny :) mam taki sam dla Dawidka, są dobre, ale nie na długo, synek już wyrósł z niego, warto od razu się zaopatrzyć w większe, kupiłam jeden większy drugi mniejszy, większy się nadal spisuję i jeszcze troszkę posłuży synkowi.

reklama
Ręcznik śliczny :) mam taki sam dla Dawidka, są dobre, ale nie na długo, synek już wyrósł z niego, warto od razu się zaopatrzyć w większe, kupiłam jeden większy drugi mniejszy, większy się nadal spisuję i jeszcze troszkę posłuży synkowi.

OOOO no o tym nie pomyślałam;-), nooo pewnie tak ccaroline bedzie z tymi moimi zakupami, że o przydatności i czasie ich wykorzystania przekonam się w trakcie uzytkowania:tak: No teraz przymiezam sie do kupna kocyków (1 bawełniany, 1 cieplejszy). może też jakieś rady macie?:-D

Co do kupna wózka przez internet, to z tym może być różnie. Moi znajomi kupili np. ten atlantic taniej u nas w Sosnowcu w sklepie, także trzeba chodzić i pytać.

Co do kocyków myślę, że ma początek na pewno starczy jeden cieńszy drugi grubszy :) Miałam dwa na początku teraz mam z 6:D to dostałam to dokupiłam, więc kocyków nie muszę kupować dla drugiego szkraba :)

oto moje sobotnie zakupy dla Niunia :-)

snl2dw.jpg

MoniSkaBe widzę, że zakupy poczynione w moim ulubionym sklepie z ubrankami :-)
Tylko, że ja tam powinnam mieć zakaz wchodzenia :-D bo jak wejdę to jakoś tak zawsze pozbędę się sporo pieniędzy. No ale nie wszędzie można kupić ciuszki w mojej ulubionej szaro-beżowej kolorystyce :sorry2:

kochane mamuśki:-D:-D:-D

co ciężarówka musi koniecznie zabrać ze sobą w torbie do szpitala?

nie chodzi mi o dzidizolka, tylko to, co przyda się mamuśce, bo na allegro strasznie różnych pierdołek dużo: wkładki laktacyjne, jakieś podkłady poporodowe, majtki jednorazowe, pasy poporodowe, masakra jakaś
:dry::dry::dry:

ile koszul, piżam,jakie kosmetyki?????
bo normalnie nie wiem
:confused::confused::confused:

kochane mamuśki:-D:-D:-D

co ciężarówka musi koniecznie zabrać ze sobą w torbie do szpitala?

nie chodzi mi o dzidizolka, tylko to, co przyda się mamuśce, bo na allegro strasznie różnych pierdołek dużo: wkładki laktacyjne, jakieś podkłady poporodowe, majtki jednorazowe, pasy poporodowe, masakra jakaś:dry::dry::dry:

ile koszul, piżam,jakie kosmetyki?????
bo normalnie nie wiem:confused::confused::confused:
do szpitala to 2 koszule, szlafrok( z takich cieńszych po na "połogu "strasznie gorąco ze względu na maleństwa), majtki jednorazowe( chyba ze w szpitalu pozwola ci korzystac ze swoich ale chyba szkoda bielizny), podkłady ( wyglądaja jak masakrycznie ogromne podpaski) no i kosmetyki, ręczniki, kapcie. tyle pamiętam, jakbym o czyms zapomniala to dziewczyny pewnie uzupełnią:)

reklama
Aha-no i raczej nie będa ci potrezbne kosmetyki kolorowe bo nie bedziesz miala głowy do malowania się, A i jeszcze jedna sprawa-trochę odstająca od reszty ale trezba pamiętac zeby jadąc do porodu nie miec pomalowanych paznokcie na jakis ciemny kolor( np. czerwony). Lekarze muszą widzieć kolor płytki panokcia, zasinienie paznokcia w trakcie porodu to ważny sygnał.

Do góry