Maluszek się dziś wzbogacił o chusteczki i pampersy. Kupiłam białe rozmiar 1 - jest napisane 2-5 kg sztuk 23. I mam pytanie: czy to będzie dobry rozmiar dla noworodka nawet jak dziecko będzie ponad 4kg? I czy wystarczy mi taka mała paczka do szpitala i jak się sprawdzą to wtedy mąż dokupi takie same bądź rozmiar większe jeżeli dziecko będzie duże???
Zrobiliśmy także zamówienie z polskiej apteki: mąż chciał jakieś lekarstwa to ja się podpięłam i zamówiłam dla siebie majteczki siatkowe, wkładki laktacyjne i trochę kosmetyków dla maluszka (jakoś mam zaufanie do niektórych polskich firm

)
Zamówiłam także koszulki do porodu i karmienia na allegro (teściowa mi je podeśle a i tak wyjdzie mi taniej niż kupienie w tutaj).
Jutro mam do odebrania na poczcie laktator - szarpnęłam się na Medela Swing - ale był w niezłej cenie bo za mniej niż 100euro kupiłam .
Jeszcze tylko wkłady poporodowe, jakiś szlafroczek bo do szpitala się przyda (a ogólnie nie lubię, nie używam więc i nie posiadam), i ja i maluszek jesteśmy wyposażeni - mogę rodzić (oczywiście w kwietniu

)
W lutym zamawiamy wózek i kupujemy łóżeczko + osprzęt i nic tylko czekać na bąbla:-)
Zauważyłam też że wy już wszystko pierzecie....nie za wcześnie?? Bo nie wiem czy też już wpadać w szał i prać czy jeszcze się troszke wstrzymać??
Wgłębiając się w opinie o smoczkach i dopytując się doświadczonych mamusiek, stwierdziłam że smoka nie kupuję (zresztą takie moje było zdanie od początku). Gdyby jednak okazało się że maleństwo jest "nałogowym ssaczem) i chce wisieć i ssać cyca 24h/na dobę to może wtedy ewentualnie .... (opinia stąd
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79402,3852792.html )