reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Maluszkowe zakupy

Ann_ zazdroszczę :D ja muszę mieć osobną do bikini i osobną do nóg bo inaczej to katastrofa :p puchnę w ciągu 5 min xD a uwierzcie mi na słowo spuchnięte bikini to nic fajnego ;P hahah xD

Wklejam zdjęcia samej kosmetyczki i z zawartością - prawie całą, zostało tylko kilka pozycji. Myślę, że najwięcej miejsca zajmie szczotka do włosów i szczoteczka ;P

42p7d.jpg

2e4al29.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Animka lista dobra :) tak jak dziewczyny mówią każdy wyrzuci co nie potrzebne :) ale jeszcze może pomadka do ust .. bo moga się zrobić strasznie suchę przy i po porodzie :)
a z tym napuchniętym bikini to uwierzę na słowo ;-)

ania// pomadka do ust - ukryła się pod nazwą balsam do ust ;P sama nie wiem czemu tak napisałam...

No i o to chodziła, żeby każda dopasowała listę pod siebie ;P ale powiedzmy że "szkic" już jest ;P a tak sobie teraz jeszcze myślę a tantum rossa? Podobno zalecają po porodzie sn.

animka a widzisz nie domyśliłam sie hehe..
tantum rosa jest fajny jeśli jest szycie krocza .. a jak nie to ja używałam tylko płynu intymnego tego co zawsze i super wszystko było :)
a jak jednak jest szycie to fajnie tantum rozrobić w wodzie nalać do spryskiwacza i po kazdym siusianiu czy tam co jakiś czas psikać na ranę :)

A właśnie wtrące się tu ze swoimi rozterkami... W biedeonce są w promocji dady 1 i tak zastanawiam się czy kupić z pięć paczek do szpitala czy się nie opłaca i brać dużą pakę pampersów 1 i do tego ze dwie paczki belli happy dla wcześniaków...

Jak sądzicie??
Przy Dominiku miałam małą paczkę dady 1 tylko i dobrze, bo on ledwo w nie wchodził ;)

A z Nelą pampersy 1 (chyba :)) ale paczki też nie udało mi się skończyć bo były za małe i wszystko bokiem uciekało :)

Ostatnia edycja:
ania// dzięki za podpowiedź :D na wszelki wypadek włożę jakąś saszetkę :D ale szycia krocza nie przewiduję :D (wiecie podobno kluczem do sukcesu jest nasza podświadomość - dlatego ja już mojej od początku ciąży "wmawiam" że poród będzie szybki i na tyle ile się da przyjemny ;-))

a_nka ja bym chyba nie szalała jakoś bardzo a co jak np okaże się, że dziewczynką nie służą te pieluszki? ;-)

Ostatnia edycja:
Anka ja myśle że kup narazie jedną paczuszkę zawsze mąż może wejść do biedrony i kupić :)
ja tez i przy Nati i teraz będę mieć Dady 1 :)

animka takie nastawienie jest najlepsze :)

Ania//, Animka tylko u nas problem jest z tym, że mąż na pewno nie będzie codzień bo z dzieciakami na oddział w Bydg nie wpuszczają, a i ile kasy na paliwo by poszło. Jednak w jedną stronę to 80km. Wiecie jak to jest przy dzieciach każdy grosz się liczy, a przy takiej ilości dzieci liczy się go podwójnie :D

a_nka albo i poczwórnie :) właśnie nad pampersami się zastanawiam, bo jednak położna mówiła mi że co jak co ale jednak Pampers są najlepsze dla dziecka. Bo ma doświadczenia z wycieczki w fabryce Pampers hehe jak wy sądzicie?

reklama
Anka no to faktycznie.. to ja w takim wypadku wzieła bym chyba 4 paczki :) tam jest 28 sztuk w jednej to myślę że starczy :) ja tak liczę 10-12 na dzień dla malucha :) ale u nas to inna sprawa bo tu mam wszystkich więc jak braknie to M przywiezie :) a do szpitala 15 minut samochodem więc luzik :)

Ann my od samego początku mamy DaDy i jesteśmy zadowoleni :) rożni się od pampersow tym że szybciej przemakają.. ale żeby przemokły to dobre pare godzin muszą mieć.. teraz mamy 5 i niunia ma pampersa od kąpieli wieczornej (ok 20 godzina) do rana aż wstanie.. (ok 7-8) mokre jest to fakt ale nic się nie dzieję i piżamka sucha :)
a na pampersy z pampersa nasza lala miała uczulenie..
Huggies też nam nie podszedł.. jakoś tak nie trzymały się tej pupci..

Do góry