ritta ja symbio polecam w 100%. Składa się szybko,zajmuje mało miejsca, jest leciutki, można go bez problemu prowadzić jedną ręką. Zero problemów z podjeżdżaniem pod krawężniki itp. Można przekładać siedzenie, badz fotelik w razie mocnego słońca, bądź wiatru. Dla mnie atutem było jeszcze to,że gondola ma takie pokrętło, dzięki któremu można położyć dziecko pod kątem , tak ,że nie leży płasko. Dla mnie było to ważne, bo nasza mała ulewała,a kiedy główka trochę wyżej, to było o wiele lepiej. Spacerówka marzenie, no i fotelik z bazą oczywiście. Wygoda na maxa, szczególnie, jak jechałam na zakupy, nie było potrzeby wyjmować śpiącego dziecka z fotelika i wkładać do wózka, tylko z fotelikiem klik w stelaż i w drogę :-) Żeby nie było,że tylko chwalę, to powiem tez o jednym jedynym minusie- mały kosz pod wózkiem. Chociaż dla mnie nie stanowiło to problemu, bo kupiłam takie zaczepy do torby na rączkę wózka i tam sobie wieszałam zakupy itp.
Ten Xlander wygląda bardzo podobnie,ale nigdy nim nie ''jeździłam'', więc nie pomogę. Koleżanka miała xlandera, ale 2lata temu i był zdecydowanie większy od tego, którego pokazałaś i z tego względu mi się nie podobał. Zbyt masywny.
Ocho to się rozpisałam :-) Wklejam Ci jeszcze link, długi, ale do obejrzenie. Ja normalnie mogłabym w ich dziale reklamy pracować, tak mnie kupili tym wózkiem
Graco Symbio Travel System - Kiddicare - YouTube