reklama

Maluszkowe zakupy

Hania, ja też brałabym normalne meble, bo szkoda kasy. Zawsze możesz je "udekorować" jakimiś rzeczami, tyle tego na necie. Tylko patrz, żeby ewent. klej nie był mocny i łatwo schodziło jak się znudzi.
Ja muszę w sypialni jakieś akcenty dziecięce wstawić, całą ściana pusta i tak myślę, że może ramki dam i zdjątka a na szafach właśnie coś ponaklejam, żeby bylo weselej. Nie mam pomysłu, muszę poszukać jakichś inspiracji na necie...

reklama
witajcie :) ale naskrobałyście :)

Hania, my mamy karuzelke tiny love rośnij z muzyką i bardzo polecam. PRzede wszystkim ma sciagany pałąg, wiec nie trzeba robic akrobacji z wkladaniem czy wyciaganiem dziecka. Duzo meldoyjek i dzwiekow, lacznie z biciem serca, czy wodospadem - swietnie usypia :) Te zwierzatka kreca sie dookola ze sa zawsze "przodem" do dziecka. Noi jeszcze fajna lampka :) a jak dziecko jest wieksze odpinasz palag i zostaje "radyjko".
O widze ze dokladnie ta karuzele wkleila soniafka.
Mielismy wczesniej z fisher price z projektorem i polotem, ale byla totalna porazka - oddalismy ja do reklamacji (ktorej pewnie by nam nie uznali) i na szczescie zaginela w drodze wiec zwrocili nam kase :)

A co do niani, to chyba tez wybralabym dwie...

Amaliee, Hania, swietnie wygladaja te kocyki... i ja sie chyba skusze, tymbardziej ze Ola bez kocyka sie nigdzie nie rusza :) i zawsze musi byc w poblizu :P a jak z [raniem, nic mu sie nie dzieje?

A my będziemy miały miętowy i biała strona w sówki, a drugi różowy i biała strona w sówki :)
Dodatkowo do kompletów podusie :)

Resztę już też domówiliśmy, jutro wstawię zdjęcia.

Jeszcze zakupy w gemini i wszystko z większych rzeczy jest.

Ciuszków nie liczę bo te na bierząco muszę kupować.

Ogólnie podsumowując mam:
2 wypełnienia do łóżeczka
10 pościeli do łóżeczka każda z ochraniaczem
10 bawelnianych prześcieradeł
4 rożki ( 2 usztywniane, 2 miękkie)
4 ręczniczki z kapturkiem
2 kocyki minky
2 śpiworki do gondoli
2 śpiworki do spania
2 karuzele
2 maty edukacyjne plus mata xxl do zabawy po Neli i Dominiku
Lampkę nocną
Trzy kinkiety
Budzik z projektorem
2 monitory oddechu jeden z nianią video
Nianie video
1 wanienkę ze stelażem i wkładkami od mamy
2 huśtawki
2 komody
2 półki
Regał
"Komodę" z przewijakiem
Wózek
Foteliki
Łóżeczka
4 kocyki z biedronki

Brakuje mi podkładów na materac, i czego jeszcze?
Całego osprzętu z apteki, torby do wózka lub nawet dwóch.

Ozdób do pokoju, firanek i zaslonek oraz pojemników na kosmetyki.
Idzie zwariowac :(

Ostatnia edycja:
A_nka faktycznie straaasznie duzo tego wszystkiego:tak: a moge wiedziec czemu, az 10 zestawow poscieli z ochraniaczami?

Bedziesz miala gdzie powiesic dwie torby do wozka? Moze na poczatek kup jedna, jak nie bedzie Ci wystarczyla to zawsze mozna dokupic "od reki" tak mysle:)

My pojemniki na kosmetyki, czy organizery do szuflad mamy z ikei, bardzo fajnie wychodzily cenowo, moze tez zobacz:) juz blizej niz dalej, zobaczysz niedlugo juz wszystko ogarniesz i cala wyprawka bedzie gotowa:tak:

reklama
Szaleństwo tu widzę :)

Piękne te wszystkie rzeczy :)
Haniu no Was te podwójne zakupy napewno nie wzbogacają.. ale tak jak mówiecie poczatek jest najgorszy :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry