reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

maja ja robię tak , kapustę gotuję z ziemniaczkami (ziemniaczki wrzucam chwile później żeby się nie rozgotowały)
oczywiście ziele angielske , liść laurowy i majeranek wrzucam , do tego starta marchew i pietruszka , troszkę pora bo ja uwilebiam por w zupach :-p
wrzucasz jakieś mięsko , żeberka sa najlepsze :-)
to tego zesmażyłam boczek bez tłuszczu oczywiście ;-) się sam wytopił ... ale tak na skwareczki , do tego na tłuszczu po boczku zesmażyłam cebulkę i też do gara , pogotowałam troszkę doprawiłam ziarenkami smaku ipieprzem i gotowe :-)

też nie lubię tłustych ani jak jest za dużo wszystkiego nawrzucane do kapusniaku

reklama
No więc spełaniam prośby :)
SURÓWKA POROWA:
- 3 duże pory (najlepiej same białe części) pokroić, troszkę posolić i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na ok 2h. Poźniej dodać ananasa w kostce i troszkę syropu z puszki, kukurydzę i słoik selera konserwowego (odciśniętego ze soku). Dodać 2 łyżeczki cukru i 2 łyzki majonezu :)

- SAŁATKA PIECZARKOWO-GROSZKOWA
Pieczarki podróżyć na maśle dodając wegety.Gdy będą miękkie, studzimy i wkładamy do miski. Do nich dodajemy ok 5 jaj ugotowanych na twardo, puszkę groszku, cebulę, ogorki korniczony i ze 2 kwaszone. Mieszamy z majonezem,solą i pieprzem wraz z 1 łyżką musztardy :)

- A schaby z ananasem to nic innego jak: schabowe z piersi kurczaka usmażone tradycyjnie w panierce, a potem nakładamy na jeden schabowy plaster ananasa i na to plaster sera żółtego. Potem zapiekamy w piekarniku do momentu roztopienia się sera. Ale rozchodzą się mega szybko :D

Persefona wielkie dzięki:)
A tych pieczarek to dużo??

Co do tego kotlecika z ananasem to pycha jeszcze jest w tą dziurkę ananasa włożyć łyżeczkę żurawiny..mmmmmm pychotka:)

Ostatnia edycja:
ypra ja robiłam wg tego przepisu , a jako owoce dałam właśnie wiśnie - jeden słoik wiśni drazonych, dobrze odcedziłam w durszlaku i wszypałam na ta 1 warstwę ciasta - na taka blaszkę zwykłą do ciast starczają idealnie
wyszedł identyczny jak na zdjęciu (polewę robiłam normalnie cukier puder, kakao 3 łyżki wody i kawałek margaryny ) i polałam tak jak na fotce :-p

Ola in the kitchen: Skubaniec Oli

reklama
Do góry