reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

Basiek ja robię tradycyjny sosik z wywaru z mięska które gotuję nie dodaję żadnych kostek czy zagęszczaczy jedynie śmietanę i lekko mąką zaklepuję, czasami dodam kilka grzybów suszonych albo pieczarek i Nadia wcina aż jej się uszy trzęsą.

reklama
Kruche babeczki ziołowe z jajkiem

Składniki

• CIASTO - 250 g mąki pszennej
  • 125 g masła albo margaryny
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • NADZIENIE - 5 jajek
  • pęczek szczypiorku
  • kilka łyżeczek majonezu
do smaku: sól, pieprz ziołowy.
Mąkę zmieszać z przyprawami, dodać pokrojone na kawałeczki bardzo zimne masło, posiekałam. Wbić jajko i zagnieść ciasto. Włożyć do foliowego woreczka i odłożyć do lodówki na ok. 30 min.. Następnie rozwałkować lekko podsypując mąką, płat ciasta nałożyć na foremki, docisnąć do ścianek a nadmiar odciąć. Piec ok. 15 min. w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.Ostudzić​.
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Szczypiorek drobno posiekać, dodać do jajek. Dodać majonez i doprawiłam do smaku. Nałożyć porcje sałatki jajecznej do wystudzonych babeczek. Przybrać szczypiorkiem.

Justyna - a już je kiedyś robiłaś?? ciekawe jak długo mogą stać, zrobiłabym w sb, w niedzielę powinny być jeszcze dobre, ale do poniedziałku to chyba już nie bardzo... ciekawy przepis na śniadanie wielkanocne

Jeszcze ich nie robiłam ale myślę że zrobię babeczki a nadzienie na bierząco aby nie było że się zepsuje. No i jak poleży to babeczki zwilgną. w ten sposób będą i w poniedziałek.

Madziku kochany najlepiej najpierw podsmaż sobie szczypiorek , ja lubię na margarynie mlecznej , potem pieczarki w kostkę , a z przypraw to sól pieprz i czerwona słodka papryka bo całości dopełnia ta śmietanka :)) ją na końcu już smażenia a potem ryż i gotowe :)) do tego można konserwowego ogóreczka albo papryczkę na zagryzkę :)

reklama
Do góry