reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mam ogromny problem i proszę Was o Pomoc!!!

Mam ogromny problem i proszę Was o Pomoc!!!
A wiec skrócę troszkę sprawę.
Mój syn ma już 18 lat całe te lata był wychowywany przez mojego męża W metryce niestety figuruje biologiczny ojciec,czyli jego imię i nazwisko.Zaniedbałam tą sprawę bo mogłam dawno pozbawić ojcostwa itd. Syn chce aby w dowodzie osobistym
Było imię ojca tego, co był przy nim tyle lat i wychowywał.Sad niestety rozkłada ręce i wysyła nas do Urzędu Spraw Cywilnych
,a U.S.C do Sadu .Lecz na pewne zmiany jest już za puzon np. na pozbawienie ojcostwa Teraz syn jest już pełnoletni Proszę Was o pomoc gdzie możemy zrobić zmiany Wiemy tylko ze to syn teraz może ich dokonać lecz gdzie mamy się udać Zatrzymali mu dowód osobisty ponieważ wpisał imię męża a nie ojca biologicznego Urząd poszedł nam na rękę i dał 14 dni na załatwienie tej sprawy tylko my nie wiemy gdzie się udać Prosimy was o pomoc może dzięki wam uda nam się to załatwić aby syn miał to co chce jakie imię Dziękujemy z gory za wszelka pomoc

reklama
spóźniliście się
zaprzeczyć ojostwa nie można, bo nie mozna zaprzeczyc ojcostwa jeśli ojciec jest prawdziwy
przed pełnoletnością syna Twój mąż mógł go adoptować, wtedy w akcie urodzenia i wszystkich dokumentach byłyby jego dane
teraz niestety już na to za późno.
Możecie natomiast zmienić nazwisko, na nazwisko Twojego męża. To syn może zrobić bez problemu. I to jedyne co może zrobić w tej sytuacji.
pozdrawiam

Do góry