reklama
Też o tym słyszałamslyszalam,ze to nie dobrze jak dziecko zgrzyta zebami, bo podobno ma robaki, juz kilka osob mi tak mowilo, ale jaki ma zwiazek jedno z drugim to nie wiem.....

sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Tez slyszalam o tym zgrzytaniu i robakach, ale to pewnie kolejny dziwny przesad 
Dominique, skoro Twoja mamusia jako fachowiec mowi, ze bedzie ok to sie nie martw - w koncu specjalistka wie co mowi
Pszczola na pewno bedzie swiecic pieknym usmiechem 
Tez mam jobla na punkcie zebow, bo oboje z T. mamy strasznie waskie szczeki i cos czuje, ze Sara bez aparatu sie nie obejdzie
U mnie tak samo jak u Ciebie Dominique pomimo wieloletnego noszenia aparatow zeby nie sa idealne
Kly i tak wystaja. Zastanawiam sie w ogole nad zalozeniem stalego aparatu.
Brawo i gratulacje dla Jagodzianki!
Co do mycia zebow to Sara sama sie bawi szczoteczka zamoczona w wodzie (nieprzegotowanej
), ale nie codziennie i bardzo niesystematycznie 

Dominique, skoro Twoja mamusia jako fachowiec mowi, ze bedzie ok to sie nie martw - w koncu specjalistka wie co mowi

Tez mam jobla na punkcie zebow, bo oboje z T. mamy strasznie waskie szczeki i cos czuje, ze Sara bez aparatu sie nie obejdzie

Brawo i gratulacje dla Jagodzianki!
Co do mycia zebow to Sara sama sie bawi szczoteczka zamoczona w wodzie (nieprzegotowanej

karoo-kp
Mama Jagodzianki
Sandra, to nie przesad, tak moze sie zdarzyc, dlatego, ze zgrzytanie zebami jest zwiazane ze stanami niepokoju, ktore wystepuja przy robaczycach - zwlaszcza przy owsicy z tego co czytalam. Ale dziecko ktore ma robaki bedzie jeszcze ogolnie ekstremalnieniespokojne, bedzie mialo problemy ze snem, ogolnie bedzie marudne i nie do zniesienia, a nasze bobasy sa raczej pogodne, wiec nie ma co sie martwic - mowi sie, ze male dzieci czasem zgrzytaja zebami, ale to po jakims czasie mija, takze spokojnie, nie ma co sie denerwowac
sandra1982
Ups, no to Karoo nie wiedzialam, ale teraz juz wiem
:-) Myslalam, ze to jest tylko takie gadanie 

sandra1982
SpryciulaTez tak myslalam, dlatego wpisalam Google![]()

o raju, a ja mam nadzieję, że Piter nie odziedziczy po mnie uzębienia, bo będzie mał te same problemy: za mała szczęka, za dużo zębów. dlatego jaj uż kilka stałych nie mam - musiałam usunąć, żeby pzostałę miały miejsce :-( i też aparaty na żeby do końca mi nie pomogły 

no tez macie problemy , za dużo zebów
ja wiecznie świeciłam rzadkim uzebieniem i nawet aparat nie dałby rady bo i tak by sie z powrotem rozeszły, na górze 11 a na dole 12 a no i jeszcze trójke górna mam mleczna i każdy stomatolog drapie sie po głowie co ma z fantem zrobic i tak sobie siedzi mleczna trójka bo stała jakos nie wyrosła
dlatego boje sie że mała odziedziczy uzebienie po mnie i zastanawiam sie czy nowe zeby które wyszły jej na górze to 3 czy czwórki ,jeżeli trójki to kurka przeciagi bedzie miala nieziemskie;-)

reklama
Mada 3 podobno wychodza pozniej niz czworki, 3 to kly a one w sumie wychodza najpozniej i prawdopodobnie najbardziej bolesnie, wiec ja bym obstawiala ze Ami ma czworki. A kiedy teraz idziesz do lekarza? moze jak bedziesz to zapytaj lekarki.
Dziewczyny a wy kiedy idziecie z maluszkami do dentysty? U nas w ubezpieczeniu jest napisane zeby isc od momentu kiedy pojawia sie pierwsze zabki, ale ja jescze nie bylam.
Dziewczyny a wy kiedy idziecie z maluszkami do dentysty? U nas w ubezpieczeniu jest napisane zeby isc od momentu kiedy pojawia sie pierwsze zabki, ale ja jescze nie bylam.
Podziel się: