reklama

Mam ząbek!!!

reklama
ósmy ząbek na stanie, ale....
spojrzałam dzisiaj do buźki, a tu bąbelek jakiś na dziąśle (górnym), myślałam, że się chrupek przykleił, pomacałam, ale miękki był ten bąbelek, przyjrzałam się z bliska a tu ropa, posmarowałam na noc żelem przeciwbólowym i dopiero przy tym smarowaniu poczułam twardego ząbka, już nawet dość duży...
ciekawe czy zejdzie ta ropa, jak nie to gonimy do dentysty, czy może któryś dzieciaczek tak miał?

Bedytko ja niestety ci nie pomoge:no:

Ja też mam pytanko, bo Matyli też ostatnio idą ząbki a dziś wstała z gorączką i nawet zwróciła syropek na goraczke. Czy to moze byc od zebów i czy to jednodniowe zazwyczaj jest??

Bedytko, ja tez niestety nic nie wiem na ten temat...:no: Poczekaj kilka dni, moze jak zabek sie przebije to babelek z ropka zniknie. A jak nie bedzie zadnej poprawy to lec do stomatologa.

Dzustta, wydaje mi sie, ze to moze byc od zebow, ale ekspertem w tej dziedzinie nie jestem, bo Sara dalej z 3 sztukami :-pA jak zwraca syrop to sprobuj z czopkami.

Dzusta moja córcia jak ząbkuje to często nad ranem budzi się z płaczem, przy ząbkach temperatura dochodzi tak maksymalnie do 38 stopnie.
Jak już widze że jest z rana rozpalona to daje jej paracetamol w czopkach, podobno najszybciej działa.
Daje najczęściej dwa razy dzienne i raz na noc.

Dzięki, kamień spadł mi z serca. Moj M to zaraz panikuje jak małej cos jest po tych przebojach szpitalnych.
O 11stej poszła spać na 2godz. i wstala juz bez gorączki. Jestem hepi

ósmy ząbek na stanie, ale....
spojrzałam dzisiaj do buźki, a tu bąbelek jakiś na dziąśle (górnym), myślałam, że się chrupek przykleił, pomacałam, ale miękki był ten bąbelek, przyjrzałam się z bliska a tu ropa, posmarowałam na noc żelem przeciwbólowym i dopiero przy tym smarowaniu poczułam twardego ząbka, już nawet dość duży...
ciekawe czy zejdzie ta ropa, jak nie to gonimy do dentysty, czy może któryś dzieciaczek tak miał?
bąbelek zszedł po smarowaniu żelem, ząbka już ładnie widać, uff:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry