reklama

mama listopadowa u lekarza!

ja wczoraj mialam wizyte u mojego gina, zrobil mi mila niespodzianke, podlaczyl mnie do aparatu i moglam sluchac bicia serduszka mojej dzidzi, cudowne uczucie, za 2 tyg kolejna wizyta, i wtedy bede miala robione kolejne badania

Antila sliczny dzidziolek, moj maz tez ma nadzieje ze bedzie chlopak:-)

reklama
Śliczme dzidziusie:-D

Antila czemu sie martwisz? Lekarz mówił ze cos nie tak tą różnicą? Bo jezeli nie to nie martw sie bo dzieci w pierwszych miesiącach ciazy mają ogromniaste głowy;-)

Wczoraj mialam USG po którym wyszedl termin 01.11 (ale ja jak uparty osiołek dalej obstawiam 7.11;)) Jeśli można prosze o dopisanie na Waszą listę z datą 1.11, a ja biore sie za zmianę suwaczka :)))

Kochane - sliczne dzidzie mieszkaja w Waszych brzuszkach :-)

ANTILKO - nie martw sie kochana........takie roznice sa normalne, potem jak bedzie tych pomiarow wiecej to zobaczysz ze tez beda miedzy nimi roznice.
Specjalnie sprawdzilam wszystkie usg z poprzedniej ciazy - glowka wychodzila zawsze o okolo 2 tygodnie wieksza :tak: A Kubus urodzil sie zdrowiutki.....i ma glowke dosc mala w sumie :-D Wszystko jest ok napewno :tak:
MADZIK - masz racje, sluchanie serduszka to cudowne uczucie :tak:
GOOCIA - ja tez zawsze chodze na usg z M, w poprzedniej ciazy tak samo - na pierwszym tylko nie byl teraz bo nie zdarzyl dojechac z W-wy. A teraz to juz w ogole chodzimy rodzinnie: bo i M i Kuba :-D......a co, niech sie oswaja z rodzenstwem :-p
Ciesze sie ze wszystko ok :-)

Jakie dobre wiadomości :-) Dzidzie zdrowo rosną :-):-):-)
Antilko na pewno wszystko jest ok :-) A dzidzia jest śliczna :tak:Ja mam przeczucie na chłopca;-) I wiesz te nasze przeczucia bardzo często się sprawdzają.
Aga111 mi też za każdym razem termin się zmienia.
Madzik1388 ale super że mogłaś posłuchać bicia serduszka :-)
K@siek ja już nawet nie zmieniam tych terminów, bo co chwilę to inny. Trzymam się tego który był wyznaczony pierwszy, czyli w 8tc :-)

Moja wizyta za tydzień. I znowu zaczynam się martwić czy na pewno wszystko ok:sorry2: Tym bardziej że właśnie dopadł mnie stres związany z chorobą mojego pieska.
Ale nie będę o tym tutaj smęcić.

Monik75 ja zmieniam termin poniewaz z OM wychodził mi 23.10 ale wsszystkie badania potwierdzają, że jednak cykl był dłuższy i poczęcie było poźniej niz myslałam na początku (prawdopodobnie 14.02;-)) Jednak 2 tygodnie różnicy to duzo a jak sie do tego doda ze rodzic mozna w 38 tyg. albo nawet w 42 no to juz w ogóle... wiec lepiej jak najbardziej doprecyzowac termin. Z resztą to USG własnie temu mialo słuzyc:tak:

Lekarz nie powiedział, że coś nie tak. Zmierzył jednak dwa razy główkę i powiedział, że większa niż CRL. Jeszcze jedno- mierzył kość udową, tylko nie wiem ile wynosi FL, bo komputer oblicza od jakiejś wielkości. Kość była chyba jeszcze za krótka i nie obliczył wg niej tygodni ciąży.:-(

hej

nie zagladam czesto, bo mam juz jednego maluszka i przy fajnej pogodzie to nie siedze tyle przy komputerze.

Bylam dzisiaj tez u lekarza, posluchalam serduszka to juz 15 tc. Przy pierwszej to sie tak dluzylo, a teraz to leci ze szok. Czekam na dokladny termin usg, ale moj lekarz, bo nie robia na miejscu, tylko idzie sie w inne miejsce, ale bedzie najpozniej w pierwszym tygodniu czerwca.

Dzisiaj jak bylam na zakupach i zobaczylam sie w oknie wystawy to zauwazylam ze mi zaczyna sie pokazywac brzuszek,,,, przy pierwszej ciazy to wyskoczyl mi dopiero w 5 miesiacu.

Tez jestem ciekawa co tam mi w brzuszku rosnie,,,,,, moze jeszcze jedna dziewczynka:-) fajnie by bylo, ale tez fajnie miec parke,,,,, tak czy tak bedziemy sie cieszyc:-D

hej, dziewczynki :-)

ja rozniez mam nadzieje na dziewczynke (i chyba bedzie bo mi uroda troche podupadla- jesli moge tak sobie niesmialo powiedziec :-p ) bo podobno sa takie przesady z ta uroda ;-)

reklama
Cześć Dziewczyny!!! :)

Ja również po kolejnej wizycie.
Mam pogorszoną morfologię i muszę brać witaminy, mam nadzieję, że to pomoże. Muszę też na siebie bardziej uważać, bo łożysko mam nisko ułożone. Mam nadzieję, że oszczędzanie pomoże i wszystko będzie ok. Cieszę się jednak po wizycie, bo po raz pierwszy był ze mną Mąż. Zawsze jest w pracy, a teraz ma urlop i mógł pojechać. :))

Dzidzia jest ruchliwa, miała nóżki założone na siebie - jaki luzak... Lekarz z ledwością zmierzył, ale udało się i Maleństwo ma 8,1 cm. :)) Z nóżkami więcej jak powiedział. :))

Wszystko musi być dobrze i w to wierzę!!!

Pozdrawiam Wszystkie gorąco!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry