reklama

mama listopadowa u lekarza!

Jestem po wizycie i tak:
Badania morfologa i cukier ok; lekarz przepisał preprata z magnezem na łydki i nos-pe, pobrał wymaz do badania mikrobiologicznego i muszę czekać do poniedziałku ale mnie zapewnił że nie powinnam się tgym szczególnie martwić:blink:

reklama
Witam. Też jestem po wizycie. Cukier ok, morfologia trochę gorsza, gin przepisała mi żelazo.
A dzidziulek chyba duży, choć gin twierdzi, że normalny. Waży 625g (tzn. chyba, wiem że 600 z kawałkiem). Jestem w 24 tyg . ciąży, a wyszło z:
BPD 25 tydz.
FL 24 tydz.
Abd 26 tydz.
HC 25 tydz.
Bardzo się cieszę, że wszystko OK.:-)

Pochwale sie i ja! Po połówkowym USG SUPER, wszystko prawidlowo, dzięki Bogu , strasznie sie denerwowałam. " Klejnoty rodzinne" na zdjęciu USG w całej okazałości więc skoro pleć potwierdzona to można wybrać sie na zakupy :-D:-D:-D Pozdrawiam Wszystki mamy i dzidziusie i życzę samych pozytywnych informacji!

hej ja po wczorajszej wizycie u gina...
z dzieciątkami wszytko ok....kopią jak szalone ... ciagna sie za nogi i daja rekami kuksance po głowie...czysty meksyk ja w pewnym momencie nie mogłam uwieżyc co sie dziej... normalny plac zabaw...
maleństwa mają 14 i 12 cm.... narazie nie chciały przedemna odkryc czy to chłopcy czy dziewczynki....
z dzieciaczkami wszytko ok....

załamałam sie tylko tym że nie bede mogła w moim szpitalu rodzić tylko w Bydgoszczy....

I ja już po kolejnej wizycie jestem :-) Łożysko nadal zakrywa ujście, ale już w większości jest na ścianie bocznej i są duże szanse że się podniesie. Jednak cesarka i tak ma być na 100% z powodu wcześniejszej operacji. Ale tego to ja się nie boję. Najważniejsze dla mnie jest żeby dziecko było zdrowe. Nadal mam prowadzić oszczędny tryb życia, ale na spacerki chodzić mogę :-)

Wczoraj bylam na usg.
Tylko niestety nadal nie wiadomo kto w brzuchu mieszka :-(:-(:-(
Dzidzia w polozeniu miednicowym - siedzi sobie wygodnie dupka w mojej miednicy i nic nie widac :dry: Szkoda....
Jak tak dalej bedzie to dowiem sie dopiero po porodzie :eek:
No ale nic....najwazniejsze ze wyglada na to, ze wszystko ok, wszystkie narzady w porzadku, ladnie sobie rosnie.
Waga 425 g
BPD 21,4 tyg.
HC 21 tyg.
AC 21,1 tyg.
FL 21 tyg.
Czyli wszystko zgodnie z terminem :tak:
Lozysko na scianie przedniej, w dnie i czesciowo na scianie tylnej - prawidlowe :tak:
Poza tym odebralam wyniki badan krwi....hemoglobina i hematokryt za nisko....jak zwykle za wysokie leukocyty i CRP tez.....:dry:
Musze jeszcze badanie moczu zrobic - poprzednie nie bylo najlepsze, ciekawe jak bedzie teraz.....

Witam ja dzisiaj ide do lekarza i bede miec usg połówkowe dopiero.Oczywiscie sie denerwuje, ide rzem z mężem ciekawe co powie i jak zareaguje bo bedzie widział nasza córeczke po raz pierwszy mam nadzieje że córeczke bo dokońca niewierze tym komutreka chociaż sama ostatnio bardzo dobrze widziałam że to córka. Wizyte mam o 17.45 troche późno więc bede wariować do tego czasu.

aneta23 super że dzidzia tak ładnie rośnie i zgodnie z terminem :-) a co do płci no to szykuje Ci Twoje maleństwo niespodziankę
izka_sz 3mamy kciuki za wizytę, mężuś będzie z pewnością wniebowzięty, zobaczysz :happy2:

A ja mam usg3d jutro, nie mogę się doczekać ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry