reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

mama listopadowa u lekarza!

A ja mam takie pytanie.. Ile razy lekarz zalecał Wam USG?

Mi tylko dwa razy,pierwsze w 15 a drugie w 23 tygodniu.

teraz zapytałam o trzecie i wypisał mi skierowanie, bo przecież można zrobic badanie, ale wypisał tylko dlatego że zapytałam, bo wcześniej powiedział że już nie będzie potrzebne.

A mnie tu jeszcze zastanawia takie coś "położenie podłużne miednicowe,
ustawienie II ". Czy to jest dobre ułożenie dziecka? Bo ja gdzieś w necie kiedyś wyczytałam że takie położenie oznacza że dziecko ma główkę do góry, a powinno mieć do dołu... Z tym ułożeniem to jest tak że ona się zmienia pod koniec ciąży ale jesli mam rację i ułożenie mojego dziecka było w 23 tyg. odwrotne to chyba powinni sprawdzić czy się przekręciło( przekręci)... ?

reklama
Agnieszka1986 miednicowe to główką do góry jest dzieciątko. Tylko jak ono wyszło Ci na USG w 23 tyg to chyba nie ma się co martwic, bo jeszcze wtedy dzidzia codziennie kilka razy zmienia pozycję - ma duuuzzzooo miejsca na fikołki.
Mnie na usg w 31 tyg wyszło miednicowe i też mnie lekarz uspokajał, że dzidzia ma jeszcze czas by zmądrzec i prawidłowo się ustawic.
Więc bez stresu.
Kiedyś gdzieś wyczytałam, że standardowo powinno byc 3 usg - 12, 20 i po 35 tyg ciąży. To ostatnie jest po to aby sprawdzic ułożenie dzidzi. Można jeszcze zrobic w okolicach 32 by posprawdzac narzady wewnętrzne i przepływy czy jakoś tak.
pozdrawiam
Clue

Buzi@k - ale masz piękne zdjęcia - do albumu wszysto tak wyraźnie widać! Wspaniale dzieciątko.:tak::tak::tak:
Agnieszka - podpisuje się pod tym co napisała Clue. To samo chcialam napisać :-)!
Pozdrawiam

Witajcie:)
troszke mnie nie był:((
wypadł mi pessar
we wtorek
noi sie zaczely skurcze,troche kazali mi zostac na obserwacji,ale juz jestem:))
czesc pochwowa mam zachowana ale przepuszcza dwa palce.Zewnetrzne ujscie popuszcza,wiec tak naprawde jestem zawieszona na wlosku:)
mala rosnie rzeczjasna jak na drozdzach ale mnie z calej tej sytuacji najbardziej przeraza mozliwosc cesarki.strasznie sie obawiam skutkow po jej przeprowadzeniu.Tyle sie naogladalam przez tych kilka dni ze az mnie zatkalo
mam nadzieje ze u Was kochane Kobietki ok?!?
pozdrawiam i mocy zycze do wytrwania

Cześć Bocianowa - trzymam kciuki i za ciebie. A jak twój starszak z anginą ? Już mu przeszło?
Pozdrawiam

reklama
fe18eb47002c4fc848d38f8d

Do góry