reklama

Mama u lekarza

nimfii to zależy od przychodni, ja chodzę do lekarza prywatnie to tam mają cuda na wierzbie plus trzy KTG i można przyjeżdzac na nie kiedy się chce (ale 30 zł zgarniają), ale moje koleżanki jak lekarze nie mają w gabinetach to albo w ogóle, albo raz kontrolnie do szpitala gdzie pracuje lekarz.

reklama
hehehe :-D:-D:-D, noooo bardzo śmieszne:-D:-D:-D

Czyli co? Zbiorowe puchnięcie i modły?:sorry2:
Megusku ja jak siadam to tylko rozkrokiem , bo tak to brzuchol siedzi razem ze mną.:tak:;-):-D
hehhe to jak chłop siadasz J ;-)

Lajfik cożeś napisała żeś zmieniła zdanie? ;-)

Nie kumam .... co napisałam ...o czym?
widzisz my moderatorzy widzimy więcej niż pozostali ;P no np jak ktoś usunie posta ....:-)
Właśnie, Meg, kupujesz dla Kuby jakąś zabawkę od dzidzi??? Nathalie kiedyś o tym pisała. Ja się zastanawiam czy nie kupić dla Franka takiej lalki dzidzi, aby mógł się nią zajmować...
ja lalki nie kupuję, najwyżej kupię jak Kuba nie da mi żyć z zazdrości ;-)
A zabawkę...w sumie to ja z natury praktyczna jestem i Kuba da dzidzi karuzele z pozytywką ...bo to może za jaki miesiąc będzie pierwsza zabawka dzidziulki ;-)

Dziewczyny wy wszytskie mialyscie lub bedziecie mialy robione KTG? Mnie lekarz nie zrobi bo w przychodni nie ma :baffled: a nie zalecal abym robila sobie w innym miejscu. Choc slyszalam tez ze w szpitalach wykonuja to badanie jak sie ktos zglosi juz na akcje porodowa
Nimfi, na takie KTG lekarze prowadzący wysyłają do szpitala gdzie zamierzasz rodzić przeważnie ok 38 tyg ale i wcześniej, ja byłą w czw już. Idziesz po prostu i mówisz że na KTG -przy okazji poznasz personel szpitalny...
W poprzedniej ciąży KTG miałam 7-m razy i przez prawie cały poród....

Dziewczyny wy wszytskie mialyscie lub bedziecie mialy robione KTG? Mnie lekarz nie zrobi bo w przychodni nie ma :baffled: a nie zalecal abym robila sobie w innym miejscu. Choc slyszalam tez ze w szpitalach wykonuja to badanie jak sie ktos zglosi juz na akcje porodowa

Mnie lekarz ani razu nie kierował na ktg. Chyba nie jest to obowiązkowe.

megusek :tak: wlasnie chyba tak jest w Krakowie ;-) wiem ze na Ujastku mozna zrobic KTG od 37tc bezplatnie tylko ze lepiej wczesniej zadzwonic i umuwic sie na dzien - zeby nie czekac w kolejce. Zastanawialam sie czy jest sens robienia tego badania jak ciaza przebiega prawidolowo ;-) Z tego co zauwazylam to wiekszosc z was ma to za soba, wiec i ja pewnie sie wybiore za 2 tygodnie na badanie... Chociaz jeden raz, na pewno nie zaszkodzi

widzisz my moderatorzy widzimy więcej niż pozostali ;P no np jak ktoś usunie posta ....:-)

.
Teraz to mi dałaś zagadkę ...nawet nie pamiętam co napisałam :confused::dry:..pewnie jakieś bzdury i jak to przeczytałam to stwierdziłam ,że jest bez sensu albo coś w tym stylu :-p:tak: Czasami coś napiszę ,a później mi się to nie podoba ..to wymazuję hihihihhi :-D ale na pewno nic strasznego :-p;-)

A ja nie mam robionego takiego typowego KTG.. chodzi mi o podpinanie całego tego sprzętu. Mam tylko sprawdzane co tydzień tętno młodej takim jakby mini aparatem USG.. ale bez obrazu.. tylko słuchamy serducha..

A teraz z innej beczki.. może już było.. ale pytam.. może któraś się zlituje i odpowie..
Dziewczyny jak się czuje skurcze? Coś ściska w podbrzuszu?
Bo mnie tylko plecy a właściwie krzyż boli:baffled:

A ja nie mam robionego takiego typowego KTG.. chodzi mi o podpinanie całego tego sprzętu. Mam tylko sprawdzane co tydzień tętno młodej takim jakby mini aparatem USG.. ale bez obrazu.. tylko słuchamy serducha..

A teraz z innej beczki.. może już było.. ale pytam.. może któraś się zlituje i odpowie..
Dziewczyny jak się czuje skurcze? Coś ściska w podbrzuszu?
Bo mnie tylko plecy a właściwie krzyż boli:baffled:

Tetno plodu tez mam badane :tak: regularnie od 20tc ze wzgledu wlasnie na skurcze....
U mnie skurcze na poczatku wygladaly jak miesiaczkowe plus twardnienie brzuszka. Mialam tak ze jak go dotknelam to czulam pod palcami kości płodu. A teraz to juz brzuszek wiekszy wiec dzidzie czuje caly czas pod palcami i w sumie napiety brzuch mam ciagle :-p a skurcze sa coraz silniejsze... Juz nie przypominaja tych miesiaczkowych, tylko bardziej taki klujacy bol zaraz przy kosci łonowej i takie uczucie jakby dziecko napieralo na kanal rodny

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry