reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mama u lekarza

Habcia to nie był atak na Ciebie, tylko wydaje mi się że kobiety w ciąży są przeczulone na punkcie swojego zdrowia i sianie paniki jest absolutnie niepotrzebne, tym bardziej że skurcze w ciąży niektóre są reakcją fizjologiczną u niektórych kobiet. Ale zawsze należty powiedzieć lekarzowi o tym i tyle. Jesli chodzi o moją szyjkę to bardzo się cieszę że póki co jest długa, ale ile strachu się najadłam to moje.
Ja rozumiem jak bardzo się boisz o swoje maleństwo, ale myślę że wszystko skończy się dobrze i donosisz spokojnie ciąże. Czytałam o dziewczynach które od 30 tygodnia łaziły z rozwarciem i ciąża była donoszona.

reklama
antar Tez słyszałam o takich przypadkach. MAm nadzieje, że w moim przypadku uda mi się donosić ciąże. Jak czytam o waszych skurczach to się denerwuję :( Chcę zeby każda z nas donosiła ciąże. Ostatnio mnie lekarz bardzo nastraszył w szpitalu i dlatego jestem teraz taka nadwrażliwa. JAk piszecie o takich mocnych skurczach to we mnie się kotłuje, bo boje się o Was i pisze moje rady, których oczywiście nie musicie słuchać.

Ja rozumiem jak bardzo się boisz o swoje maleństwo, ale myślę że wszystko skończy się dobrze i donosisz spokojnie ciąże. Czytałam o dziewczynach które od 30 tygodnia łaziły z rozwarciem i ciąża była donoszona.

dokładnie jestem żywym tego przykładem:tak::tak::tak:
Z rozwarciem na 2 palce chodziłam właśnie od 30 tyg. i urodziłam tego dnia na który miałam wyznaczony termin.:tak: Pewnie bym przenosiła , gdyby nie nocne igraszki w ostatnią noc przed terminem.:tak:
Każda z nas inaczej odczuwa skurcze ( mnie na szczęście raz na jakiś czas się to zdarza) i są one bardziej lub mniej odczuwalne.
habcia pewnie , że nie ma co bagatelizować skurczy, ale nie ma się też co nakrecać , bo stres powoduje , że one się bardziej nasilają.A czemu ty kochana nie leżysz , tak jak pisaliśmy i jak zalecił lekarz?

Leże :) Wtaje tylko do łazienki i ewentualnie jak się dobrze czuję to obiad ugotuję :) A na forum siedzię, bo mam laptopa przy łózku i leżąc pisze ;)

Dziewczyny wszystkie piszecie, że macie długie szyjki, czy któraś z was wie jaką ma długośc?? Moja ma 3cm, tzn na ostatnim usg 3tyg. temu tyle miała i mam nadzieje, że nadal taka jest.

reklama
Maryniax to można Ci tylko pogratulować siły woli i wytrwałości że nie palisz . A co do wagi to na tym etapie 20 kg to chyba jednak za dużo . Co na to Twój ginekolog ? Moja koleżanka (rok temu urodziła przez cc) twierdzi że zbyt duży przyrost wagi w ciąży jest wskazaniem do CC - właśnie u niej tak było .

Do góry