reklama
Postrzalka
Oliwciowa maminka
To bekanie, pierdzenie to widać normalne hehe mój M mówi że zamiast żony to jakis facet z nim mieszka :-) Bo tak głośno bekam :-) Najgorsze teraz dla mnie jest że tyłek boli tzn. kość ogonowa kiedyś pisałyście o tym kurde masakra ani siedzieć ani leżeć.
paulusia2209
Fanka BB :)
kurcze a ja mam dziwny problem bo nie mogę chodzic niewiem co sie tak nagle stało boli mnie dolna lewa strona pleców i promieniuje do pośladka nie wiem co to może byc ale takiego bólu nigdy nie czułam:-
-
-
-
-(
Paulusia, pewnie dziecko uciska na jakiś nerw. Też tak mam i raz jest lepiej, raz gorzej. Na lewym boku już w ogóle nie mogę leżeć, tak mnie boli, no szybkie i długie spacerki odpadają, bo idę jak kaleka i nogę ciągnę za sobą. Wkurza mnie to strasznie, bo jestem energiczną osobą,a wszystko robię teraz tak powoli
Niunia8381
Fanka BB :)
Byłam u lekarza i jak zobaczyła wyniki morfologii i moczu to się przeraziła. anemia bardzo, ale to bardzo duża i do tego białko w moczu. Kazała mocz powtórzyć i zrobić badania na przyswajalność żelaza w organizmie. Jak będę tylko miała wyniki muszę się do niej zgłosić zadecyduje czy tabletki, czy zastrzyki. Dlatego Martynka tak słabo kopie bo jest osłabiona i mam skurcze. Nastraszyła mnie, że mogę wcześniej urodzić, albo dzidzię z niską masą urodzeniową. Postanowiłam codziennie pić sok z buraków i radykalnie zmienić dietę, a do tego wyczytałam, że dobrze jest zjeść lub napić się czegoś kwaśnego przed sokiem bo wtedy żelazo się lepiej przyswaja. Może któraś z was ma podobny problem?
reklama
Może nie mam bardzo tragicznej morfoligi, ale na pograniczu z anemią... Żelazo przyjmuje juz od 2 miesiecy w postaci tabletek Tradyferon. Mam zalecenie aby: pić dużo soków ale tych gęstych nie rozrzedzanych - najlepiej z czarnej porzeczki i pomarańczy; ogólnie jeść cytrusy i wszytsko co ma witamine C bo wtedy zelazo sie lepiej wchłania; poza tym robić sobie biały barszczyć z zakwasu; jeść natke pietruszki przy każdej okazji - zjadać nawet cały jeden pęczek na dzien.
W sumie tyle z zalecen zywieniowych pamietam... Ale mozna na necie popatrzec sobie na produkty ktore zawieraja duzo zelaza
Białko w moczu też miałam i bakterie.... ogolnie przeszlam strasznie silne zapalenie pęcherza... Lekarz kazal mi brac przez całą ciąze Urosept i Uromaxin kazdy po 3 razy dziennie, na dolegliwosci z pecherzem, gdyz w ciazy one zazwyczaj sie nasilaja. Na razie mam problem z tym z głowy ;-) W razie ostatecznosci kazal mi polknac Monoural - to taki antybiotyk ktory przyjmuje sie jednorazowo, ma silne dzialanie na uklad moczowy, ale nie szkodzi dziecku
W sumie tyle z zalecen zywieniowych pamietam... Ale mozna na necie popatrzec sobie na produkty ktore zawieraja duzo zelaza

Białko w moczu też miałam i bakterie.... ogolnie przeszlam strasznie silne zapalenie pęcherza... Lekarz kazal mi brac przez całą ciąze Urosept i Uromaxin kazdy po 3 razy dziennie, na dolegliwosci z pecherzem, gdyz w ciazy one zazwyczaj sie nasilaja. Na razie mam problem z tym z głowy ;-) W razie ostatecznosci kazal mi polknac Monoural - to taki antybiotyk ktory przyjmuje sie jednorazowo, ma silne dzialanie na uklad moczowy, ale nie szkodzi dziecku