reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mama wraca do pracy

Witajcie.
Ja wracam juz 17.09,takze jeszcze 2 tyg nam zostało. Zatrudnilismy oiekunke do Małej. 1500 zł brutto za 8 h dziennie max.

reklama
Fajny temat:)
Ja tez niestety wracam do pracy:-( strasznie mi szkoda zostawiać malego,ale z jednej pensji nie mamy szansy przezyć:no:

Stokrotka- nie wszystkie żłobki przyjmują dzieci od 20 tygodnia. W Łodzi na pewno ten na Marusarzówny i na Wapiennej i na Starorudzkiej. Zresztą tu możesz poszukać info:
Miejski Zespół Żłobków w Łodzi

My we wniosku zaznaczyliśmy, że chcielibyśmy aby Ula chodziła od listopada do żłobka. Ja będę miała jeszcze trochę urlopu więc przez pierwsze dwa tygodnie będę mogła z nią tam trochę pobyć. Oczywiście jeśli by się dostała bo na razie to nic pewnego.

Ostatnia edycja:
Wracam do pracy po 15 września.
Szefowa sama zaproponowała ,że mam jeździć z małą do fundacji .
Wymyśliła sobie tak:
Jak ja będę na sali z dziećmi pracować ,to ona mi z małą w biurze posiedzi. ;-):-):-)
Wilk syty i owca cała.
Z tym ,że ja będę pracować kilka godzin w tygodniu -tyle ile w projekcie PFRON mam zapisane. ;-)

Dzis po wizycie w kadrach juz cos wiem.
Napisalam podanie o przedłużenie macierzynskiego i zdziwiło mnie to ze kieruje sie je do dyrekcji:szok:a myslalam ze to formalnosc i tylko dla Pan z kadr:zawstydzona/y:no ale poszło odreczne , napisane na kolanie bo pani mi dyktowała terminy:-Dod razu wnioski o urlop i opieke - wychodzi ze mam wrocic do pracy 30 listopada...a ja mam umowe do 31 grudnia...wiec i tak nie wroce tam pozniej bo juz na moje miejsce zatrudnili stara panne - ta im raczej w ciaze nie zajdzie i zwolnien na dzieci brac nie bedzie:confused2:nasza polska rzeczywistosc i polityka prorodzinna górą!!!
wiem ze moge wziac 2 tyg opieki ktore kazdemu raz na rok przysługuja ale co dalej??? zostana mi 3 tyg do załątania dziury.
Planuje posiedziec w takim razie z dzieciakami jeszcze chociaz do nastepnych wakacji. Z kasa damy rade, zakonczymy najwyzej wieksze działania przy wykańczaniu domu i bedzie git. A brac pania do opieki nad malym i kombinowac kto bedzie odbierał starsze z przedszkola, kto zostanie z dwojka jak starsze zachoruje itd dobijajace troche...

Do góry