• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

No to super Nuśka, że mała woła nawet siusiu! To bardzo szybko :tak:

Oli jak robi kupkę, zaczyna stękać i mówi krótkie "a" (ja jej mówię jak ją sadzam na nocniku "aa") Ale nie wiem, czy to jest sygnalizowanie, czy poprostu mówi, że właśnie robi, lecę wtedy po nocnik i kupka jest w nocniku, ale jak bym zbagatelizowała trochę to jej "a" to kupa poszła by w pieluchę, bo zazwyczaj jest już na zakręcie. Jak robi siusiu, to nic nie mówi, ale i tak ładnie nam się udaje złapać siuśki w nocnik. Mi schodzą zazwyczaj 3 pieluchy, 2 w dzień i 1 w nocy.

reklama
Nam się udaje złapać w nocniczek tylko siusiu, z kupką na razie nie wychodzi, za dużo rozpinania i zanim zdążę poodpinać rajtki, body i pampka, kupka zwykle już tam jest:( , no ale mamy na to jeszcze czas.

Nonono ale jestescie zdolne mamy a jeszcze zdolniejsze dzieciaczki :tak::tak:, szczerze mówiac ja jeszcze nawet nie pomyslałam o nocniczku :zawstydzona/y:chyba już najwyższy czas ...pobiegnę jutro do sklepiku

No to Gosia, musisz narazie odstawić nocnik.

Oli wyciąga ręce i płacze jak odchodzą tata i Paulina (oprócz mnie oczywiście). Natomiast boi się własnych dziadków :eek: choć są mili i starają się jak mogą, żeby ją do siebie przekonać. Nie bała się już mojego taty, a teraz nagle zaczęła się bać na nowo, teścia od początku nie akceptuje.

Weronika umie mowic mam tata i baba:tak:
co do nocnika to tez placz jak ja sadzam wiec narazie odstawilismy nocniczek poczekamy:tak:
a teraz chciałam sie pochwalic ze moja coreczka raczkuje juz umie sie przemieszczac po calym domku ale jestem dumna z niej tyle na to czekalam :-)
a tak po za tym to namietnie cwiczy wstawanie z pozycji siedzacej jak jest na podlodze i coraz blizej jest tego ;-)

Gratulacje dla Weroniczki i innych dzieciaczkow:-):tak:.
U nas konrad cwiczy chodzenie przy meblach,prawie sie nie wywraca,ale wiekopomnych postepow na razie nie ma:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry