reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

no proszę gosposia oby tylko nie pochwaliła się zbytnio że ma takie zdolności bo będą ją wykorzystywać.

no Szymek ciągle dinozaury i małe autka choć ostatnio wszelkie gry planszowe doszło nam kilka nowych nawet monopoly junior, i ksiązeczki z kropkami do łączenia.

reklama
Nie wiem gdzie to pisać, więc piszę tu. Oliwkę ostatnio interesują rzeczy, o które wcześniej nie pytała wcale.
Np pyta: kto zbudował nasz dom?
albo: dlaczego każdego człowieka czasem coś swędzi?
albo: jak to się dzieje, że jesienią liście zmieniają kolor?
Hehe, czasem muszę się dobrze zastanowić nad odpowiedzią, żeby nie wciskać jej głupot, a żeby odpowiedź była przystępna dla 3,5 latka.

skąd ja znam te pytania:
-mamo dlaczego wskazówki zegara tak się kręcą
- kto wymyślił że drzwi to drzwi
- dlaczego chinczycy mają takie oczy i pokazuje skośne
- dlaczego zimą jest zimno a latem ciepło
oj trudny okres co

dokładnie, te pytania.... U nas ostatnio przy robieniu drzewa genealogicznego dla Kaśki, odwiedzaliśmy cmentarz, no i seria trudnych pytań dotyczących śmierci:
- czemu Ci ludzie tam leżą
- czemu nie żyją/ kto ich zabił
- czy ich to nie boli, że są pod ziemią
- czemu nic nie czują, jak to ich tam naprawdę nie ma, to są czy nie....
itd....

u nas takich pytań jest mnóstwo od dawna :)

ostatnio najśmieszniejsze dotyczą każdej pory roku czemu latem jest lato a zimą zima ...? i czemu sa pory roku?

no to dla przestrogi uwaga na danonki pojawiły się naklejki z planetami i od rana mam pytanie
- mamo co było pierwsze gwiazdy czy słońce?
- mamo skąd jest słońce
- mamo kto nazwał słońce słońce a gwiazdy gwiazdami

reklama
ja akurat ich nie kupuję ale raz się zdarzyło i mamy słońce wiec sto razy czytałam co tam pisze a potem pytanie czemu to i czemu tamto ;)

Do góry