reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Ja też jak mi lekarz mówi, że wszystko jest ok, to się nie zagłębiam. Po co mam się denerwować:)
Mi w środę termin z USG wyszedł na 6 czerwca, a z miesiączki mam na 18.

reklama
Munka to ja mam rzeczywiscie podobnie do ciebie:)
mam 164 i waga 50kg przed ciaza, OM 27.08, czyli teraz powinien byc 38 tydzien w trakcie, termin na 3 czerwca. za to z usg mi wychodzi 35t1d i nasze wymiary z dzis:

BPD 86,7
HC 312
AC 314
FL 68,9

waga 2800
lozysko 3 stopien wg Gran

powiedzial ze jeszcze nie czas na porod, ale moze trzeba bedzie wywolac ze wzgledu na lozysko :crazy:
ja tam wole zeby maly byl maly, bo latwiej urodzic. wymiarami sie nie przejmuje ale wkurza mnie ze mi mowi ze to 35 skonczonych tygodni jak z om 37 wychodzi i do tego to lozysko juz dojrzale

Munka to ja mam rzeczywiscie podobnie do ciebie:)
mam 164 i waga 50kg przed ciaza, OM 27.08, czyli teraz powinien byc 38 tydzien w trakcie, termin na 3 czerwca. za to z usg mi wychodzi 35t1d i nasze wymiary z dzis:

BPD 86,7
HC 312
AC 314
FL 68,9

waga 2800
lozysko 3 stopien wg Gran

powiedzial ze jeszcze nie czas na porod, ale moze trzeba bedzie wywolac ze wzgledu na lozysko :crazy:
ja tam wole zeby maly byl maly, bo latwiej urodzic. wymiarami sie nie przejmuje ale wkurza mnie ze mi mowi ze to 35 skonczonych tygodni jak z om 37 wychodzi i do tego to lozysko juz dojrzale

Wymiary mojej Małej z wczorajszego USG:

BPD - 88
HC - 321
AC - 300
FL - 66

waga 2400. Tak jak pisałam wcześniej, nie mam określonego stopnia dojrzałości łożyska, ale ginka powiedziała, że jest ok, ale właśnie jeśli za 2 tygodnie stwierdzi, że córcia za mało przybrała to pewnie będzie indukcja.

Łeeeee odebrałam wyniki wszystkich posiewów - cewka ok, pochwa ok, 3 otwór - paciorkowiec :/ Ma któraś tego dziada??!W czwartek mam wizyte wiec ciekawe czy juz teraz dostane leczenie czy dopiero antybiotyk przy porodzie :zawstydzona/y:

ja mam, ale w pochwie. Wiedziałam o tym już przed zajściem w ciążę, bo mi ginka brała posiew jak wiedziała, że chcę zajść w ciążę i teraz powtórzyła badanie.Nadal tam jest, jednak leczenia żadnego nie dostałam, bo podobno nie ma ono sensu, bo w każdej chwili może znów się pojawić, więc najbezpieczniej jest podać antybiotyk podczas porodu i chyba nie później niż na 4 godziny przed urodzeniem.

Moje dziewczę też raczej drobne, bo w środę lekarz ocenił je na 2300 g :tak: i termin wg usg wyszedł na 29 czerwca!
Nie mam niestety tych dokładnych danych, bo akurat się papier skończył i ginek nie mógł wydrukować. Ale ja też się cieszę, że nie będzie za dużo do przeciskania przy porodzie ;-)

Wyniki na paciorkowca będę miała w poniedziałek.

Moje dziewczę też raczej drobne, bo w środę lekarz ocenił je na 2300 g :tak: i termin wg usg wyszedł na 29 czerwca!
Nie mam niestety tych dokładnych danych, bo akurat się papier skończył i ginek nie mógł wydrukować. Ale ja też się cieszę, że nie będzie za dużo do przeciskania przy porodzie ;-)

Wyniki na paciorkowca będę miała w poniedziałek.

witaj w gronie dzidziusiów kruszynek ;-)

Moj tez w 35t3dc wazyl podobno 23000 a ja sie martwilam ze maly:-) ale chyba juz musial sporo urosnac bo tak mnie juz boli jak sie rusza... wiec ciekawa jestem ile moze teraz miec.... ale co jak co to i ja wole zeby byl troszke mniejszy:cool2:

reklama
Witam.
Ja tez opisze swoja wizyte piatkowa. Maly wazy 2860, z dzidziusiem wszystko wporzatku. Ja natomiast mam jakas infekcje w pipce i przepisala mi zuravit i jakis antybiotyk. mam brac przez 2 tyg a potem znowu wizyta....Paciorkowca brak. Dzidzius sie nie obrucil i pozostaje nadal w tej pozycji w ktorej byl:-( Kurcze tak bardzo zalezy mi na naturalnym porodzie, boje sie cc ze niewiem... Gin powiedziala ze jak sie nie obruci do 31.05 to zrobi mi cc 11.06 z tym ze ustalimy godzine. Maly ma jeszcze troche miejsca wiec moze sie zlituje nad mamusia i sie obruci, chociaz szczerze mowiac watpie w to bo on prawie wcale sie nie rusza. Szyjka ma 5cm.!!! czy to mozliwe ze nie skraca sie z powodu ulozenia malca?Mam skurcze przepowiadajace ktore nie sa bolesne chociaz wczoraj wieczorem troche bolalo...moze z przemeczenia bo sie troche nachodzilam wczoraj i moze dlatego bolalo.

Do góry