reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Od razu powiedziała, że to nie to samo co łożysko przodujące (na szczęscie)
ja miałam wizytę 28.12. i usłyszałam dokładnie to samo-też nie umiem powiedzieć nazwy ale że to nie "łożysko przodujące" i że się potem ma podnieść a jak nie to wtedy będziemy się martwić a póki co to jest ok

Wróciłam właśnie z wizyty. Wszystko w porządku, ale niestety wstydzioch nie pokazał, co ma między nóżkami.
Pierwszy raz od początku ciąży miałam badanie na samolocie.
ja też miałam do tej pory tylko jedno badanie na samolocie, w 14 tyg.
usg mam na każdej wizycie a usg piersi miałam raz jeszcze przed ciążą

reklama
Byłam dzisiaj u gina... usg miałam tylko minute nawet dobrze dzidzi nie dał zobaczyć, powiedział że zdrowy dzidziolek i wszystko ok... Ciagle tylko kloł NFZ.... i na rzad narzekał... zajrzal mi do srodka powiedzial ze nic sie nie skraca ze wszystko w pozadku itp.... to dlaczego mnie tak brzuch boli i twardnieje? przeciez ja prawie caly czas leze.... no i opiernicz za kg na plusie solidny dostałam.... teraz wizyta 30 stycznia prawie o 20!! dostałam skierowanie na badania i tego 3 nie umiem rozszyfrowac bo w innych zaznaczyła i cos napisał...

A ile masz na plusie kg?

Witam:) Ja/ a właściwie my ;) jesteśmy jest po 3 wizytach u 2 lekarek. Druga z nich bada mnie gin za każdym razem ale ciśnienia nie bada jakoś, ani wagi nie sprawdza...
Robiłam wszelkie badania po pierwszej wizycie, po trzeciej dostałam skierowanie na morfologię i mocz takie typowe. Może powinna coś więcej?
Miałam usg w 6 tyg i w zeszłym genetyczne: jest juz cały człowiek:-):-):-)
Ale na usg chodzę prywatnie do specjalisty i do kliniki z dobrym sprzętem. A do gin na nfz ale też w tej klinice.

właściwie to już 11kg.... kurcze nie wiem czemu tak tyję... ostatnio prawie nie jem, tylko w święta się objadłam i w sylwestra... normalnie jem mniej niż przed ciążą bo żołądek mi nie trawi... a nie mogę brać leków które brałam wcześniej bo w ciąży nie wolno... nawet głupiego werdinu nie mogę... jadłam kolację 4h temu a jeszcze mi sie nia odbija i jestem pełna...

właściwie to już 11kg.... kurcze nie wiem czemu tak tyję... ostatnio prawie nie jem, tylko w święta się objadłam i w sylwestra... normalnie jem mniej niż przed ciążą bo żołądek mi nie trawi... a nie mogę brać leków które brałam wcześniej bo w ciąży nie wolno... nawet głupiego werdinu nie mogę... jadłam kolację 4h temu a jeszcze mi sie nia odbija i jestem pełna...

To faktycznie bardzo dużo, niech lekarz potem sprawdzi czy nie masz problemów z ciśnieniem albo cukrzycą ciążową

Nie wiem dlaczego, ale niektóre dziewczyny tak po prostu mają. Moja kolezanka na co dzień laska ok50kg, w każdej ciązy tyje ok 30kg :eek: Teraz jest w 3-ciej ciązy (znowu chłopak :sorry:) i będąc w 4miesiącu przytyła ponad 10kg. Po porodzie wraca do swojej wagi w 3miesiące więc się nie przejmuje.
Mam nadzieję że my też tak szybko wrócimy do formy :tak::-) Ja się jednak boję wejsć na wagę. W przyszłym tyg. i tak gin mnie zmusi, wiec po co mam się teraz bezużyteczną wiedzą stresować :-D

Byłam dzisiaj u gina... usg miałam tylko minute nawet dobrze dzidzi nie dał zobaczyć, powiedział że zdrowy dzidziolek i wszystko ok... Ciagle tylko kloł NFZ.... i na rzad narzekał... zajrzal mi do srodka powiedzial ze nic sie nie skraca ze wszystko w pozadku itp.... to dlaczego mnie tak brzuch boli i twardnieje? przeciez ja prawie caly czas leze.... no i opiernicz za kg na plusie solidny dostałam.... teraz wizyta 30 stycznia prawie o 20!! dostałam skierowanie na badania i tego 3 nie umiem rozszyfrowac bo w innych zaznaczyła i cos napisał...
nie martw się jak lekarz powiedział że jest z dzidzią ok to znaczy że tak jest, a wyczytałam gdzieś że w tych tygodniach ciąży może pobolewać brzuch i twardnieć macica.
Ja też już jakies 11 kg mam do przodu także nie jesteś sama :-)

reklama
hej dziewczyny :)

Dawno mnie nie było - zatem donoszę o wczorajszej wizycie u gina - ze mną i dzidzią wszystko ok :) Odstawiłam już folik i zaczynam działać z witaminami. Przytyłam kolejne 1,5 kg więc mam już prawie 3,5 do przodu :confused2: Dopadła mnie też jakaś dziwaczna alergia - drapie mnie czasem w gardle i leci z nocha :confused2: Nie jest to typowy katar, jednak zaczyna mi ta przypadłość dokuczać, bo ciągle muszę mieć w pogotowiu zestaw chusteczek.

Aaa, wg usg dzidzioł starszy i termin na 22 a nie na 26 czerwca, ale zostaję oczywiście przy wersji z OM. USG połówkowe już za 5 tygodni :)

Do góry