reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Baśka - biedaczko :-( to już 32 tc u ciebie jeszcze z mc żeby się udało , cholerne te skurcze , a na ten brzuch co mówią ? znając lekarzy pewnie nic ...trzymamy wszystkie kciuki za ciebie !
Angelika - ja też mam poprasowane i tylko ...za małą komodę kupiłam , brakło miejsca na śliniaczki , ręczniczki itp ...
tiluchna- jak ja lubię czytać twoje posty :tak: szkoda że tak daleko mieszkasz , bardzo szkoda :tak:mi się marzy kąpiel w wannie i pierogi ruskie :-D kąpiel odpada bo wanny nie mam a pierogi zrobię jutro na obiad ...
Polcia - no właśnie takiej sytuacji bym nie chciała , tzn prasowanie i szykowanie rzeczy dla dzidzi ... przy dzidzi ...mnie straszyli przedwczesnym porodem i prawie 3 mc wcześniej wszystko miałam gotowe poza łóżeczkiem , żeby nie stało i nie zbierało kurzu , kilka dni przed terminem m skręcił , a pościel i baldachim czekały zapakowane w szafie , w razie draki sam by powyciągał. Dlatego teraz brakuje mi dosłownie kilku rzeczy takich bez których świat by się nie zawalił np waciki do pępuszka, do kupienia od ręki w aptece , kilka pieluch nowych tetrowych , bo mam po synusiu kilka i kilka flanelowych , ale te z tetry są fajne bo szybko schną . Nawet walizkę mam spakowaną :sorry2:
Mamuśka -pochwal się co wypożyczyłaś :cool2:ja ostatnio jakoś nie mam weny na czytanie ..

reklama
Ja mam wrażenie że leże tutaj bo leże wprawdzie dają mi feneterol ale tylko to(kroplówka w razie silniejszego bólu) w domu tak samo brałam a i tak skurcze mam więc jaki to ma sens albo niech zmienią mi lek albo zwiększą dawkę:baffled:
Sa zemną w pokoju dwie laski termin na 27.09 zero skurczy ja się smiałam że dam im moje i jedna w 35tc ale ona z biegunką tylko i jutro ju wychodzi

Ja mnie ciągle boli brzuch jak na @ :dry:

Basiu - ja mam to samo:sorry2: skurcze mam ale puscili do domu - mam wrocic w razie mocniejszej regularnosci (czyt co 5 do 7 min) wiekszej bolesnosci, w razie krwawienia, naglego puchniecia badz odejscia/saczenia wod..
wiec tak sie z nimi bujam.. ale moze po prostu tak ma byc:confused:

a robi ci sie rozwarcie od tych skurczy? u mnie wlasnie to bylo podstawa wypuszczenia bo szyjka zamknieta

ja lezalam z kobitka prawie 3 tyg po terminie:szok: a oni jej tabletki na wywolanie dawali... a wielgachna bylze ze szok:szok: ogromne dziecko musialo byc (i oni o tym wiedzieli) po co trzymac taka kobiete tyle dni na patologii i skazywac ja na meczenie jak to i tak pawdopodobnie sie skonczy cc??? paranoja:dry:

dobrze ze masz z kim pogadac:tak:

mamaktosia - dziekuje :*

ja tez nie mam weny na czytanie:baffled: a szkoda:dry: na poczatku ciazy kupilam wszystkie czesci 'Walka o tron' i mysle sobie - bomba:rolleyes: bedzie na czas macierzynskim jupii

a tutaj nie dosc ze w staroangielskim napisane co sie cholernie czyta :dry: to jeszcze jak siadam do wyrka i otwieram ksiazke to.. zasypiam:sorry2: i to probowalam ze wszystkimi, nawet jakimis romansidlami:zawstydzona/y:
normalnie jak jakies tabletki nasenne te ksiazki dzialaja:dry:

Ja zawsze czytam w dzień, a może spróbuję przed snem to może i na mnie podziałają tak ;D Każdy sposób na sen jest dobry ;)
mamaktosia wypożyczyłam "Poza ciszą" J. Carroll i "Najważniejsza chwila" A. Trigiani - nie znam żadnego z autorów, więc zobaczę, co to będzie ;)

MamUśKaaa88 no to powodzenia i oby nie było za dużo sprzątania:tak::tak: Ale jak potem miło się spędza czas w takim odnowionym pomieszczeniu...;-)

angelika1609 dasz radę:tak: ja się cieszę, że mam prysznic, może jestem dziwna, ale wolę go dużo bardziej, niż wannę:-)

Zazdroszczę chęci do czytania, ja od razu zasypiam nad książkami i nic mi z tego nie wychodzi, a jak tak długo doczytuję, to w końcu tracę zainteresowanie:-(

mamaktosia właśnie lekarze nic nie mówią na temat tego bólu usłyszałam że tak musi być bo jeszcze mi tam wszystko się rozciąga i dzidziuś rośnie:confused:
tiluchna rozwarcia brak więc jest ok ale jutro mają mnie badać więc się okazę czy nadal bez rozwarcia.

Była wieczorna wizyta mój gin jest na dyżurze i mówię mu ze miałam wyjść a mnie nie puścił a on a dlaczego ja mu odp ze sama nie wiem stwierdził że jeden skurcz był i nie mogę wyjść a on odp że cóz nowy ordynator nowe zasady więc pytam co z moją cc a on że będzie walczył o nią i mam się nie martwić póki co..taaa łatwo mówić a ja już się stresuję bo tamten ordyn był za tym abym miała cc a ten nie wiem jakie ma podejście do tego:baffled:

Jedną z tych dziewczyn wzięli rano na porodówkę dali jej kroplówkę oxy i teraz dostałą takich bóli i mówi położnej że coś jej ciemnego leci i poszła z nią na porodówkę.
Położna mówi że może od niej się zacznie i ta druga też ur szybko ale Wy panie macie czas mówi do mnie i do tej trzeciej dziewczyny.

Ale dziewczyny naskrobałyście.. :szok: Ja się zaraz biorę za nadrabianie:-) praktycznie cały dzień spędziłam na nic nie robieniu:-) pochłonęłam właśnie śledzie w śmietanie i zjadłam prince polo mleczne dieta nie ma co:-p

Nooo to nadrobiłam:-D Widzę temat spania się znów pojawił. Ja nie cierpię spać na lewym boku!ale zawsze kładę się z myślą, żeby dzidzi było lepiej itp, maz mnie też pilnuje bo ktoś mu nagadał, że jak będę spała na prawym to uduszę dziecko:angry: suma sumarum zawsze budzę się na prawym boku:-D ale czasami podświadomość w nocy działa i zmieniam pozycję boczną:-p
tigi ja mam daleko do Tesco że zapomniałam o Kapelance nie ma to jak znajomość Krakowa;-)
Baśka trzymaj się dzielnie! Może przegadaj lokatorowi w brzuszku, aby nie śpieszył się jeszcze na świat, niech poczeka minimum 4 tygodnie;-)
tiluchnaja uwielbiam Boże Narodzenie! Jej jak słodko z tymi marchewkami i ciachem dla reniferów teraz to już w 5 będziecie:-)
Odnośnie książek zawsze lubiałam czytać, tez myślałam że teraz na l4 będzie mi się chciało czytać a tu nie bardzo sie chce, ale czytam nie poddaję się:-D

reklama
Ag Krk Połączenie smaków pierwsza klasa ;D Ja na obiad pochłąnęłam 4 naleśniki z nadzieniem serkowo-bananowym i sosem toffiiiiii ;):):)
ciągle się zastanawiałam, czy w ciąży można jeść śledzie ;D Można ?
Baśka nie stresuj się! Nie możesz ;) Jejku te dziewczyny z Tobą też biedne... I jaka tu sprawiedliwość, niektóre zaciskają nogi jak mogą, a drugie już by chciały być po...
Awunia nooo ten syf jest zawsze przerażający, ale miło coś zmienić :)
Mój M zaczął dziś zrywać panele, bo doszliśmy do wniosku, żeby przeschło to do weekendu po zalaniu i okazało się, że pod panelami jest jeszcze stara wykładzina... a to namiękło i śmierdzi ...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry