reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Niezapominajka witamine k sie podaje od 2 czy 3 tygodnia niepamietam dokladnie od kiedy ja kupowalam dla maxa witamine k i d w jednym krople z popka super wygodne, zalecaja lekarze jej przyjmowanie bo chroni przed wylewami krwii czy jakos tak . Ja mialam przez lekarza przepisana bo tlumaczyla mi ze teraz po porodach podaja ja dziecia ale w mniejszej dawce niz kiedys..
Mamaktosia bo przy mamy cycusiu tez milo dzidzi sie zasypia i zawsze dzidzia mniej zje niz z butelki :-)

reklama
Niezapominajka - w książeczce mam wbite do 8 doby wit D a od 8 D i K , ale w szpitalu dostaliśmy próbki 10 rybek wit D i ordynator powiedziała żeby wykorzystać te 10 i dopiero potem d+k czyli wyszło tak jak pisze smutnamama od 14 dnia.

Aleks to ogólnie ciągle śpi , tylko ja zamiast wypoczywać z nim , nadrabiam zaległości ze starszym , tulimy , czytamy , gramy i dziś wypełniamy ćwiczeniOwkę z angry birds :baffled: i sklejamy reda i matyldę :baffled: z kartonu ... Starszy pan na rozgrywkach , więc mam błogi spokój :cool2:

Mamaktosia no moi i m (olsnilo go bo stawy go bola i chodzic nie moze ) zabral mi pirworodnego i stedniaka na basen. A ja z maluszkiem lezymy odpoczywam, tulimy sie..
Wlasnie wrocili zawiedzeni bo trafili na godzine z bobasami nurkujacymi i nie mogli sie powyglupiac, ale mowia ze super wyglada jak takie maluszki nurkuja i plywaja. Czarek siedmioletni zly bo mowi ze bobasy plywaja lepiej niz on :-)

Kasiula a najlepiej jak lacza dwa to ty jeszcze nie urodzilas, no jeszcze nie moj czas, to najlepiej trzymaj do stycznia :-) no normalnie ja to juz sie nie moge opanowac i zaczynam sie smiac .

Dzięki dziewczyny pytam się tak orientacyjnie, bo chcę sobie zrobić zapas do zamrażalki i zastanawiam się ile ml będę potrzebowała na jedno karminie, żebym za małej porcji nie zamroziła.

cosiek. 1 oz mleka na godzinę spania, a max 3 oz jednorazowo czyli 90 ml nie wiecej jeśli maluch jest nadal głodny po 2 oz( pijac z butelki robi to szybciej niz z cyca i potrzebujemy ok 10 min zeby zobaczyć czy te 2 oz sa wystarczające .
To informacja od mojej laktacyjnej pielęgniarki

Dziewczyny karmiace cycem, podajecie maluchom jakes witaminy oprócz wymaganej D? Czytam coś o wit K i sama nie wiem czy podawać, a pediatra nic nie wspomniał

Co to znaczy "oz"

Ja karmię wyłącznie piersią i mam zalecenia (do których oczywiście się stosuję) ze szpitala:
wit D3 i od 8 doby życia przez 3 miesiące wit K. Położna też dała takie same zalecenia na wizycie patronażowej.

smutnamama dotrzymasz do Nowego Roku mówię Ci:tak:;-) dobrze, że masz pomoc w mamie bo faktycznie końcówka jest mecząca, a przy tylu dzieciaczkach to masz latania ;-)
mamaktosia dobrze, że Aleks taki spokojny:tak: a starszak tez potrzebuje pewnie uwagi ;-) nie nudzisz się:-) ooo to musze sie wybrać do smyka, Staś dostał takie fajne body właśnie z Frszera ;-)
niezapominajka to ładnie tego mleczka masz:-)
My dziś z eMkiem postanowiliśmy nikogo z gości nie przyjmować ani do nikogo nie idziemy bo już jesteśmy zmęczeni tymi codziennymi bądź weekendowymi odwiedzinami:baffled: odkąd mały się urodził ludzie przychodzą.. powinnam się cieszyć bo fajne uczucie, że ktoś się Tobą interesuje, ale nie po 2-3 w tygodniu te same osoby i siedzą po 6 h!:szok: a jutro Sylwester chyba o północy spać będę :-D

reklama
Hejka :-)
My juz mamy paszport dla Raphaela na miejscu nam machneli ,pozniej tylko w Pl musze akt urodzeia pokazac i czekac na pesel a potem nastepny mozemy wyrabiac :-)
Co do wit D3 to ja podaje od 10 doby zycia malego po kropli a wit K dostal 2 razy w szpitalu raz da jeszcze lekarz 8 stycznia i chyba na tym koniec.Nie wiem jak to w Pl jest ale tu maja takie zasady.
Co do karmienia to my dalej mieszamy piers i mm w dzien jest czesciej a nocki dluzsze przerwy wiec moge powiedziec,ze sie wysypiam :-) Mlody fajny i coraz fajniejszy,brat dalej szaleje za najmlodszym i jest super :tak:
Na sylwestra planow brak ,bedziemy w domu i chyba tvn nam bedzie towarzyszyl :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry