reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Można. Ja np. nie dawałam w nocy co godzinę, żeby odpoczął mu brzuszek, jak miał ok. 2 czy 3 miesiące - już dokładnie nie pamiętam. No wyszłam z założenia, że nie dlatego płacze. Szczególnie że jako noworodek najadał się w nocy na 4 godziny, a czasem i na 6. No i tak było, nie wiem czego chciał, ale nie jeść. Problem jak się karmi cyckiem że cycka chce zawsze i coś tam zawsze ciumka. Jak teraz w nocy karmię sztucznym to jak nie jest głodny to pluje. Zresztą teraz jak jest głodny to woła "mama" jak nie woła to znaczy że zęby i chce przytulić. Łatwo jest :rofl2:

Ja w nocy tez odzwyczaiłam mała od mleka. Najpierw dwalam cyca - były coraz bardziej puste, potem zatykałam smokiem aż wreszcie Nat przestała jeść w nocy i w ogóle się budzić. Wstaje dopiero o 7.
No ale moja Nat nie ryczala 1,5 godziny :szok::szok::szok:
Moja Nat nigdy nie ryczała o mleko - bo jak chciała - to jej zawsze dawałam.
Odzwyczajenie od mleka w nocy musi być stopniowo a nie z dnia na dzień z płaczem
Bosze, ale ludzie są porąbani.

No dobra ale wcześniej próbowałyście dać mleko zanim się zoriętowałyście że nie chce?;-)???? Mój też nie chce jeść mleka w nocy ale próbuję mu dać bo myślę a może4 zje!! A jak nie piję to wtedy herbatka bo przed mlekiem najpierw jest cumel:-):-).

Jak Nat jęczała w nocy, to najpierw wkładałam smoczka...
czasem zasypiała
czasem dalej jęczała = głodna
ale nie 1,5 h:szok::szok::szok: walki z dzieckiem o to, że mama nie da jeść
i wkońcu wygrała... bo dziecko pewnie padło ze zmęczenia i płaczu:baffled:

reklama
Kamila, moja jak miała miesiąc, to wytrzymywała i 8 godz w nocy(tzn spała) bez jedzenia, ale w życiu bym nie wpadła na to, żeby ją do tego zmusić.....:baffled::baffled:
spała i już....
chodziłam tylko sprawdzić czy oddycha:rofl2::sorry2:

Do góry