• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

mamusie grudniowe:)

Majerana wcina danonka jednego dziennie. Sama otwiera lodowke i wyciaga. Pozniej awanturuje sie o lyzeczke i otworzenie jej. W tym czasie na pol godziny mam dziecko z glowy.
Zupy zawsze gotuje z ryzem, makaronem, ziemniakami lub w ostatecznosci kasza manna, kukurydziana. I dodaje troszke oleju lub masla roslinnego. Na razie nie chce jej tak fazowac mlecznymi produktami, przez ta skaze. Ale ogolnie stosuje immunoterapie polegajaca na "przyzwyczajaniu" Majerany do mleka. W koncu juz powinnna przejsc jej ta skaza.
A kaszki to ona i tak wciaga glownie. Bo reszta to na zasadzie smakowania, probowania. Pozniej i tak sie domaga falchy.
Wedlin nie jada, czasem jakiegos kabanosa. A na robienie specjalnie wedlin to nie mam ani ochoty ani czasu.
Wiec czesciowo, nawet nie wiedzac sie stosuje do tych rad.
A z wit D3, moim zdaniem zima tak, ale latem, wiosna? Tyle slonca...za duzo tez nie zdrowo.

reklama
Nie wiem co ze skazowymi, pisali ogólnie o zdrowych. Pewnie je jakieś sinlace czy inne - ogolnie kaszki i mleko modyf. jest z dodatkiem wapnia i D3, więc jak takie pije to raczej zdrowe będzie :tak: Problem się pojawia jak się te niemowlęce rzeczy odstawia.
D3 powinno się suplementować cały rok. Bo czy zima czy lato dzieci mają niedobory. Tak wychodzi z badań CZD. No i jak smarujesz kremem z filtrem na słońcu to w sumie tak jak w zimowym kombinezonie, żadna D3 się nie wytwarza. ;-)

Mój to ogólnie Danonkożerca - jak zobaczy to wciąga na raz każdą ilość (4 megadanonki na raz to standard). Także codziennie nie daję, bo by tylko Danonki żarł cwaniaczek. ;-)

Maja - najpierw wpisujesz słowo które ma być linkiem - czyli np ,,tutaj" albo ,,kliknij" albo właśnie ,,pij mleko będziesz kaleką", potem zaznaczasz myszą te słowa i majac cały czas zaznaczone klikasz na ikonkę ,,wstaw link" (taka kula ziemska) i wklejasz adres tej strony. Zatwierdzasz i zawsze ci wychodzi:tak::tak:
Bo samo wstawienie linka bez zaznaczania faktycznie często szwankuje;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry