• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

mamusie grudniowe:)

atol- jeśli chodzi o rodzaj nakładki - ustnik czy maseczka - to ja używam praktycznie tylko maseczki, bo jak glony chore, to zawsze mają problem z katarem - czyli maseczka jak najbardziej. I tak para trafia do dolnych dróg, choć w mniejszej ilości.;-)
A co do teatru to moim zdaniem nie dadzą rady;-)
Moja Ala mając 5 lat (ja byłam akurat w 6m-cu z Nat) miała mega faze na Ani Mru Mru - w tv, na dvd ogladała całymi godzinami, raz kupiliśmy bilety i poszliśmy z nia na 1,5 godz. występ Wójcików, sami rżeliśmy przez cały czas, Ala po pół godz znudziła się totalnie, siadła sobie pod naszymi krzesłami na podlodze i zajęła się moją torebką, grą w mojej komórce, zabranym (dzięki Bogu) batonem itp;-):-D
A może w twojej okolicy są zajęcia baletowe dla maluchów? Duzo np domów kultury ma takie w ofercie.

Ostatnia edycja:
reklama
he he no wlasnie jest taka opcja ze trzeba bedzie wyjsc w polowie:-D

zajecia sa na pewno, ale nie chce jej teraz zapisywac, bo wiecej choruje niz jest zdrowa, planuje jakies dodatkowe zajecia w przyszlym roku

lece kapac

Dzięki za gratki. :-)

Atol wg mnie musisz pochodzić i sama ocenić jak laskom pasuje. Nieśmiertelnego dziadka do orzechów polecam ;-) Ja np. chodziłam od 3 roku życia na wszystkie opery, koncerty, balety gdzie się tylko dało (darmowe bilety z pracy rodziców) z mamą i siedziałam podobno wgapiona godzinami. Wg mnie Dita, inaczej jest na kabarecie niż na rzeczach takich muzyczno - tanecznych. Na kabarecie musisz się jednak skoncentrować żeby było zabawnie, żeby wiedzieć co goście mówią. Muzyka i obraz tego kompletnie nie wymaga, wręcz mi się wydaje że to zupełnie co innego, odbierasz w dużej mierze podświadomie cały fun z tego, i ciężko ocenić czy dziewczyny wytrzymają. Atol, polecam też zaprzyjaźnić się z baletówką oni często na dużej scenie robią jakieś dyplomowe czy egzaminacyjne rzeczy. A to są jakieś 10 minutowe wygibasy i za darmo albo za 5 zł, a czasem naprawdę fajne rzeczy wymyślają, chociaż bardziej skierowane do dorosłych niż do dzieci specjalnie, nie mniej jak to lubi? Na pewno warto kilka razy pójść żeby przyzwyczajać. Ja chodziłam z Piotrkiem na Bajnutka (koncerty dla dzieci) w wakacje i po 10 min chciał przeweażnie do domu, ale teraz chodzi do przedszkola gdzie ma raz na miesiąc 45 min koncert muzyki kameralnej i podobno siedzi grzecznie słucha, potem tydzień przeżywa jeszcze i opowiada jak to pan grał na "babajaga". Teatrzyki też lubi, też ma w przedszkolu przedstawienia.

Co do nebulizatora - nie posiadam. :cool2:

Albo zróbcie losowanie kto wychodzi z dwójką a kto zostaje:cool2: Przynajmniej jedno z was objerzy do końca;-)

Swoją drogą sama wybrałaby sie na takie kulturalne cokolwiek ,ostatnio bylam rok temu w Operze Lwowskiej na spekalklu i było cudnie;-):tak:
A teraz jak nie brak kasy to brak mety dla glonów to kupa roboty a zwłaszcza kupa;-)

Jutoro odbieramy stół do jadalni za 1700, a mamy na koncie do końca miesiąca1600 ;-)Jeszcze nie wiemy jak to zrobimy:cool2:

Witam się wieczornie, a raczej nocnie!!!
My na szczęsie zdrowi ,odpukać.:-p
Choć u nas w okolicy wirus świński panuje,może słyszałyście wczoraj w wiadomościach .Lekarz w KĘPNIE zachorował na ojomie leży.Kurcze boję sie tego dziadostwa jak nie wiem,m ogólnie do chorowitków :no:należymy,ale nigdy nie wiadomo licho nie śpi.Jeszcze 1 grud. na bioderka do szpitala z małym jedziemy ,a tam świńsko panuje!!!:szok::szok::szok::wściekła/y:

Coś spać nie mogę,wczoraj tez latałam od 23.00do 3.00 od naszego łóżka do KAROLA miejsca nie umiałam sobie znaleść,jakbym mogła to bym weszła do JULKA łóżeczka!!!:-p
Może przez małe przemeblowanko które wczoraj sie w pokoju odbyło!!!
KOBIETA ZMIENNĄ JEST,ehhhh!!!:-D

Wkońcu się dostałam do gina,bo od wyjśia ze szpitala (od porodu ) jeszcze nie byłam ,a raczej nie umiałam sie dostać!!:wściekła/y:
Jak jej nie było to nie było numerków.I tak przez tel . niee dało rady siora mnie wkońcu zrejstrowała!!!
Biedna też sie za tym na chodziła,bo co poszła to pani doktor na urlopie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!!
Swoją drogą skąd ma tyle urlopu,hmmmm....???!!:szok:
A ja mieszkam 30 km dalej więc nie miałam jak!!!Powinno być tak ,że daje znać kiedy urodziłam i one sme wyznaczą date,a tu :no::wściekła/y:trzeba się jeszcze prosić .Pewnie zapyta,to powiem co myśle!!!:wściekła/y:

Kobietki ,a wy po porodzie kiedy okres dostałyście .Ja jeszcze ne mam,a brzuch mnie czasem jak na @ pobolewa!!
Po Karolka porodzie zdajsie 4 miechy po dostałam!!Z tym to jest róznie niee??!!!!:cool2:

KAsiu GRATKI ODEMNIE!!!bO jeszcze nie miałm okazji CI pogratullować!!!

WIECIE CO ??Ja sobie :no: wyobrażam ,wysiedzenia KAROLA na jakim kolwiek przedstawieniu!!!Nie usiedział by za CHINYYYY....:-p:-(!!!A poszłabym sobie choćby do kina na bajke ,ehhh!!!

CHOROWITKĄ ŻYCZĘ SZYBKIEGO POWROTU DO ZDROWIA!!!

A WSZYSTKIM MIŁYCH SNÓW!!!
BO PEWNIE JUŻ WSZYSTKIE SŁODKO LULAJĄ!!!:tak::rofl2:

Hej
Młody w przedszkolu Młoda śpi jeszcze co za zycie :-) cisza spokój
Atol ja mysle ze dadzą rade dziewczyny :tak:balet fajna sprawa
a tak wogole to polecam Upiora w operze w Romie teraz chyba jest ale to w wawie :-) normalnie rewelacja moja sis sie np tak zakochała w tym ze sciagneła i słucha w pracy :-D śpiewajac sobie przy biurku operę
Justysia ja @ dostałam chyba po 8 albo 9 miesiacach :cool2: cudowny czas
Maja trzymam kciuki zeby sie z praca ułozyło
A inhalator mamy taki Inhalator nebulizator MEDEL Family Soft Touch cenowo był atrakcyjny i ma chyba wszystkie mozliwe koncówi i maski dla dzieci i dorosłych
Co do paskudnej swinskiej grypy ja nie wierze w epidemie bo powiedzmy sobie szczerze zwykła grupa zabija wiecej ludzi takze u mnie luz, nie szczepimy sie bo ja z tych co uwazaja ze szczepionki zabijaja :cool2:

u nas noc koszmarna, Majka znowu miała 41 goraczki, leki nie pomagaly, zadzwoniłam po pogotowie a tam mówią, że nie maja pediatry i że mogą podesłać karetke i zawieźć dziecko do padiatry ale wracam we własnym zakresie... noc nie miałam co z Miśkiem zrobić więc darowałam... Lekarz wypisał mi calpol 6plus w razie "w", bałam się Majce tego podac bo mi farmaceutka sprzedać nie chciała bo za mocne... no ale dałam i jest lepiej. Przez 2 dni nic mi nie jadła, teraz podjada chrupke kukurydzianą

no i tez musze ten inhalator kupić bo moje małe co chwile coś z gardłem mają.. Michał mi kaszle że az mu się buzia nie zamyka

Dita znajac Ciebie to pewnie masz mnóstwo tych swoich słoiczkowych przetworów więc jakoś dacie radę. Powodzenia

Dita, a macie stół jakiś firmowy czy robiony? Ja właśnie szukam takiego stołu rozkładanego obowiązkowo do opcji 10 osób i jak najmniejszego po złożeniu...

Cosmo - pyralgina (pół tabl, jest bez recepty) plus ibuprom (normalna dawka) bardzo dobrze zbija gorączkę. Co do dawek - obserwuj mocz - czy nie ciemnieje, nie zmienia koloru - żeby nerki nie wysiadły albo wątroba. Zdrówka

U nas Maciek trochę ma stan podgorączkowy, na razie czekam co się wykluje...

reklama
kasia - taki. z BRW, rozkładany z 160 do 360;-) To z myślą już o komunii Alowatej, bo w żadnym lokalu robic nie będziemy;-)
No i z myslą o Sylwestrze:cool2:
Tylko krzeseł jeszcze nie mamy i na razie nie będzie. Może jeszcze przed świętami sie uda, drogie to tez jak nie wiem. Szukamy najtańszej opcji, a chcieliśmy 8 sztuk.

Bidulki chorowitki - wszystkim zdrówka życzę. Oby do pierwszych mrozów:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry