wooooow, Anito!!!! masz wspanialego synka!!! nie, zebym ja nie miala takich trzech

ale Filip, choc sklada literki i zaczyna czytac, to jeszcze dluuugo sam ksiazki calej nie przeczyta

ale oni w pkolu nie cwicza tego :/ tzn cos tam tak, ale podstawy na razie. a w domu to owszem, zachecam i nagradzam za to i widze, ze ciagnie go do ksiazek bardzo

sklada juz coraz dluzsze wyrazy, ale mowie, jeszcze dluga droga do swobodnego czytania. pisze coraz lepiej za to. i na razie ma etap rysowania, malowania, po prostu sztuke tworzy na kilogramy

pisaki wypisuje w takim tempie, ze w supermarkecie po 2 paczki kupujena zapas co niedlugi czas, chociaz pani w pkolu - thx God, Filip bardzo ja szanuje, widze, i slucha co ona mowi, i nasladuje

- mowila, ze kredkami sie najlepiej rysuje i ostatnio to ciagle go widze, jak rysuje, ostrzy, uklada te kredki
a gadki ma nieprzecietne.. i zabija swoimi tekstami, niestety, probuje pyskowac, co wkurza mnie niesamowicie i ma kary, ale jakos zawsze mu sie 'wymsknie' i potem przeprasza itp, itd.. ech
strasznie sie ciesze, ze mam naraz Maksia i Filipka, bo choc kloca sie ciagle, to tez sie swietnie bawia razem, coraz wiecej takich tworczych zabaw, pt odgrywanie rol, robienie przedstawien, budowanie fortec, schronow dla gormitow itp

fajnie. lego ez u nas na mega topie, z tym ze glownie Ninjago

Filip na urodziny zamowil sobie wielki zestaw, na ktory zlozymy sie z cala rodzina, bo mnie nie porabalo, zeby za 350zl kupowac mu taki prezent. ale on zajarany na maxa i juz wie, ze tylko to dostanie i koniec. jeszcze gra ninjago jest z lego i to tez mu odlozylam, na urodziny albo na gwiazdke juz od kogos tam, rodzicow, czy cioc
a na gwiazdke chcialam cholernie drogi tablet overmax,
Promocja tablet dla dzieci OVERMAX EduTab karaoke (2797653109) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
bo tam duzo edukacyjnych gier, a on mi sie ciagle rwie do kompa, zeby pograc w swoje gierki z ksiazek do nauki angielskiego, rysowanki itp (w inne nie pozwalam), a tam wlasnie tez pol-ang, flagi, pisanie, itp, itd, ale chyba zrezygnuje, bo boje sie, ze nie zostalaby tak uszanowana, jak ja bym sobie zyczyla, zeby szanowali 400zl. takze chyba odpuszcze.
rok temu dostal niby palmtop, to umie juz rozwiazywac wszystkie zadania i to dzialanie na dotyk rozkminil chyba w minute. i do dzis sie tym bawi, nic sie nie stalo z nim, chociaz Felek i Maks tez miewaja go w uzyciu. taki
HH POLAND # PALMTOP PL-ANG Dotykowy Ekran KOMPUTER (2793040226) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
no i w sumie nie wiem, co jemu jeszcze.
te sekrety elektroniki to fajna sprawa, ale trzeba trafic w upodobanai dziecka, moi chyba by sie tym nie jarali

niestety. a w jakie gry graja z wami wasze dzieci? moje w karty w kolko, ostatnio w slammers, no i memo, i chinczyk; ale juz mi sie nudzi, myslalam nad powazniejsza, moze monopoly junior..? w scrabble maks z nami nie pogra na razie, a to musi byc dla nas wszystkich.. cos polecicie?
i chcialam napisac, ze Felek dzis juz jak zdrowy

dzieki Bogu, bo w sobote to az plakalam nad nim, serio

i wstawilismy mu lozko do chlopcow do pokoju, takze cala trojka naraz tam

i zagracony ten pokoj, no ale jest juz i biurko podwojne dla starszakow, trzy lozka (tzn pietrowe i zwykle na 160cm) i duzo szafek, zeby kazdy mial tam juz swoje rzeczy.. no i tyle z nowosci
Dita, zdjec nie posiadam jeszcze i mam nerwa na to. ech.
a co do fb, to ja lubie, ale nie takie wpisy, jak mowicie, kawy, tysiace zdjec pt zjadlam super ciacho, i bylam w takim i tkaim barze czy klubie, no na ch.. mi to. wlasciwie to mi sluzy do wymiany zdjec z rodzina i kolezankami, co daleko mieszkaja i do pisania w grupach zamknietych, co sie z bb tam przeniosly, moze utworzymy tez na fb taka grupe mamusie grudniowe? bo tam chyba jednak latwiej wszystko pisac.. i komentowac bezposrednio itp.