reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

mamusie grudniowe:)

Dita ale masz wymagania heheh na moim biuscie ich tankini prezentuje sie na szczescie dobrze, wiec nic tylko sie cieszyc... ty musisz miec rozmiarowke z uk lub z triumpha hehe bo inaczej to tylko polskie myslenie ze ja 75pod biustem to tylko miseczka b, o wiekszej nie ma mowy niestety

reklama
Dla mnie to jest prawie dramat - mam jeden jedyny stanik z triumpha właśnie, jedyny co mi trzyma jak należy biust. Kosztował 150 zł, kupiony rok temu, chodze w nim non stop bo w każdym innym wyłazi mi jak nie górą to dołem lub bokiem.
Muszę w poszukiwaniu stroju kąpielowego właśnie do triumpha pójśc, aż boję się o cenie pomyśleć....
Zwiedziłam już chyba wszystkie fora dla biuściastych, i wiem, ze to naprawde jest problem i pewnego rodzaju dyskryminacja - jeśli już jest rozmiar o jakim mówię to koszt s\kostiumu lub zwykłego nawet stanika przyprawia o zawrót głowy.
Juz nawet nie szukam tego tankini 75 E co jest moim rozmiarem ale 80 lub 85 E - ale takich tez nie ma. 85 D co można znaleźć - mierzyłam. Wyłazi mi wszystko wszędzie.
Najgorsze jest to że ja wcale jakimś wielkim biustem nie grzesze, rozmiar jak rozmiar - tego nie widać, ale niestety po dwóch ciążach po prostu wisi i musi mieć solidne podparcie w postaci fiszbin i obcisłego obwodu.
Zresztą rzygam już dziś tymi cyckami, obwodami i miseczkami.

Nat właśnie przechodzi samą siebie - drze ryja jakby ją ktoś ze skóry obdzierał - o wszystko. Ala drze ryja bo jej Andrzej wyłączył tv bo siedzi na nim od południa a ja się chyba zaraz wyprowadzę.
fak

Ostatnia edycja:
Jezu, sugar, byłoby cudnie... Zaraz napisze ci wymiary wg jakiegoś kalkulatora...
A szukam tankini, może być sam top plażowy, powinno miec fiszbiny i najlepiej wiązane na szyi. No i cena w przeliczeniu to max 100 zł (delikatnie ponad ostatecznie moze być) JAkbyś choc looknęla czy takie coś w ogóle jest, będę ci bardzo wdzięczna:tak:

Podaj swoje wymiary
Wymiar pod biustem (mierzony na wydechu i bardzo ciasno!): 78
Wymiar w biuście (mierzone luźno w miękkim staniku lub bez stanika): 93

PRZELICZ

Rozmiar brytyjski: 34 (75) E
Rozmiar brytyjski, stanik rozciągliwy: 32 (70) FF
Rozmiar polski: 75 E

hej laski!

my po fajoskim weekendzie, w sob megasuperasne wesele, bylismy znow o 5.30 w domu! w fajnej knajpie nad morzem tuz - dodatkowa atrakcja :-) tance polamance again, tym razem bez meza zgona, w sensie ze nie zgonil tym razem ;-) :-D
sukienka u krawcowej wyszla PIKNA, normalnie taka bylam zadowolona, ze uorany! i D kupil w koncu gajer, chyba z 50 przymierzyl, w koncu nabyl sliczny blyszczacy, niu koszule i krawat (sam wybieral, mowie wam, jak sie nasmialam z niego! wybieral, przebieral, marudzil, dopasowywal, kokietowal sprzedawczynie - mowie wam, po prostu cyrk ;-) moj fircyk kochany) i wg mnie byl najprzystojniejszym facetem na weselu :-D
a ja bylam podrywana przez stare dziadki, z racji krociutkiej sukienki ;-) mowie wam, oszalamiajacy podboj parkietu ;-) :-D :-D
potem wkleje zdjecia, jak juz jakies bede miala, bo ofkors aparatu nie wzielismy :wściekła/y:

a wczoraj musialam odpykac zajecia w radiu, fajnie, nagrywalysmy sluchowisko (aktor teatralny czytal powiesc na antenie, szok, kilka roznych glosow plus narrator, masakrycznie podziwiam! i musial pamietac glos kazdego bohatera, maniere mowienia, kumacie, o czym mowie), potem robilysmy z nim wywiad, zenua ;-) a pozniej pojechalam na grilla i do wieczorka siedzielismy przy pysznym zarelku wsrod drzewek :-) slodko

tylko znowu mowie jak menelica ostatnia, ide dzis do lekarza, bo glos mi zanika momentami, a w ogole to mniej wiecej 3-4 razy w roku to mam, a ponoc z tego sie moga robic jakies polipy, nie daj Boze jakies inne swinstwa tez.. takze mnie wczoraj pani radiowiec nastraszyla potwornie i dupa trzese nieco, bo faktycznie, mam od paru lat co chwile takie zaniki glosu, a np D nigdy nie slyszalam ze zmienionym glosem :sorry2:

zazdroszcze dwujezycznosci babli - ja mialam ambicje do dzieci po francusku mowic, ale jakos baranialam zawsze, bo serialnie od maluskiego patrzyly na mnie z wytrzeszczem, taki szok - i jakos mi sie glupio robilo ;-) takze pogadalam sobie ;-) hehe

poki co mamy jeden problem, kuzwa, nie wiem, gdzie mamy roczek malego zrobic. po okrojeniu do minimum listy gosci wychodzi 27 osob (to naprawde NABLIZSZA rodzina, z ktora spotykamy sie regularnie choc raz w tygodniu!!!). i ni chuuu nie ma gdzie, nikt nie ma takiego mieszkania, moi rodzice juz mieszkaja w mniejszym niz moje, tamto sprzedali, wiec ogolnie mam problem. a roczek ma byc juz w sobote :-(
nie mam pojecia, jak to rozwiazac. a knajpa odpada, bo nameczymy sie okrutnie z dziaciarnia, juz testowalismy nieraz - a bedzie pare babli dwu-trzylenich. nie mowiac o Masiu, co ciagle chce lazic i nie usiedzi ani na rekach, ani przy stole w ogole. fakinsiet.

chrzest robimy 6 czerwca, juz mowilam chyba, nie? wiec niby moge dwie imprezy polaczyc, tyle, ze tamten chrzest bedzie wspolny z Nadia i Masiek nie bedzie taki wiecie, na pierwszym planie.. a jednak roczek to roczek, wiaodmo, ze potem nie bede tak spraszac calej halastry.. no i nie mam pomyslu...

Aenye - może w jakiejś agroturystyce nieopodal, gdzie jest plac zabaw?
Kojarzę też jakąś knajpę nad morzem, gdzie jest plac zabaw - przy deptaku między Gda a sopotem - ale to pewnie nie ma szans wynająć, bo teraz taka pogoda że mają obłożenie.

U nas Piotrek dalej gorączkuje. Niby powinniśmy już dać mu antybiotyk, ale jakoś ta temp. mniejsza trochę (38-39 a nie 40 jak na poczatku) to idę spytać do lekarki, bo a nuż zdrowieje. Ja po weekendzie wymiękam, dzieci wyły jedno przez drugie, jedno chore, drugie zęby :dry:

reklama
Aenya czekam na zdjecia z weselicha bom ciekawa sukienki :-)
Kasia zdrówka dla Pepe biedulek
u nas tez zęby u Mai ostatnio takze mam wycie Filip ostatnio zrobił sie tez wrzeszczuch nie wiem o co chodzi ale pewnie taki wiek :baffled:
Suger zazdroszcze leniuchowania i spa w londku :-)
Ide dzisiaj do lekarza po skierowanie na operacje swojego pieknego zylaka co sie wychodował w ciazy licze ze kolejka bedzie krotsza niz dwa lata :confused:

Do góry