• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

reklama
A masujesz? Tak spytałam bo Marisia później zaczęła ząbkować i oba już są przebite. Wiem że każde dziecko ząbkuje inaczej, ale może jakbyś kupiła coś do masowania dziąsełek to poszłoby łatwiej??
Scarlet napiszę pw, żeby tu nie mieszać w rozmowie :)
Skarbusia śpi :) jutro pół dnia u babci spędzi bo ja idę się pouczyć. Trochę się obawiam, bo ostatnio taka mamusiowa się zrobiła na maxa i może marudzić, popłakiwać i tęsknić

edit: Straszna to cisza wieczorami

Ostatnia edycja:
Pochwalę się jeszcze i zmykam spać :)
Po pierwsze posłuchałam rad i dałam ciasteczko - poszło świetnie:
[video=youtube;9y6gcc-ebog]http://www.youtube.com/watch?v=9y6gcc-ebog[/video]
Poranne wspinanie się na łóżko - moje Kochanie rozpiera energia jeszcze w piżamce przed śniadaniem:
[video=youtube;-BIM1dPWDtY]http://www.youtube.com/watch?v=-BIM1dPWDtY[/video]
Mój leżaczek i kiedyś na pewno sama do niego wejdę!!
[video=youtube;mmL7qvBSsT8]http://www.youtube.com/watch?v=mmL7qvBSsT8[/video]

A masujesz? Tak spytałam bo Marisia później zaczęła ząbkować i oba już są przebite. Wiem że każde dziecko ząbkuje inaczej, ale może jakbyś kupiła coś do masowania dziąsełek to poszłoby łatwiej??
Scarlet napiszę pw, żeby tu nie mieszać w rozmowie :)
Skarbusia śpi :) jutro pół dnia u babci spędzi bo ja idę się pouczyć. Trochę się obawiam, bo ostatnio taka mamusiowa się zrobiła na maxa i może marudzić, popłakiwać i tęsknić

edit: Straszna to cisza wieczorami

Masuje sobie sam szczoteczką do zębów:-):-):-):tak::tak::tak::tak:

Ależ Mariczka jest słodka:-D:-D:-D:-D

oj uwielbiam ogladac dzieciaczki:tak: a takie radosne szczegolnie:tak: ale robi ogromne potepy teraz to rozwoj idzie jak burza:tak: Milan codziennie mnie czymś zaskakuje:tak: ostatnio nauczyłam go wrzucać klocki do pojemnika i pokazywac oko :-) na roznych misiach i zastanawiam sie czy faktycznie wie gdzie jest oko czy te oczy misiów najbardziej przyciagaja jego uwage, a i jeszcze jak M wychodzi do pracy lub do szkoly to chyba rozumie to bo caly czas chodzi za nim steka i chce na rece:eek:

oj tak, tak - dla mnie to tez jest zdumiewajace jak dzieciaczki szybko sie rozwijaja :)
Moj Lukasz ostatnio cwiczy stanie bez zadnych podparc, ladnie to mu wychodzi, potrafi tak stac nawet 15 secund. ja go wolam z wyciagnietymi rekami, ale on jeszcze sie troche boi postawic swoje pierwsze kroczki :) wyciaga tylko do mnie rece i gaworzy (domyslam sie, ze prosi zeby mu pomoc:)).
za kazdym razem jak M wracal z pracy i otwieral drzwi to ja robilam Lukasza podekscytowanego i lapalam go od razu i lecielismy do drzwi na przywitanie taty. Teraz jak maly uslyszy otwierajace drzwi to az piszczy z radosci bo wie kto sie zbliza :) oczywiscie z takich podstawowych rzeczy to daje czesc, przybija piatke, i robi papa.
robienie w nocniczek mu tez juz coraz lepiej wychodzi. wie, ze zaraz rano po przebudzeniu i po glownych posilkach bedzie siedzial na nocniku. Jak cos wyladuje w nocniku to zaraz po tym tanczymy z radosci hahaha ach, duzo jeszcze bym mogla pisac :-):-):-) to jest niesamowite jak sie ma wlasne dziecko. Bylam opiekunka przez 2 lata ale nigdy nie czulam takiej radosci i checi bawienia sie, uczenia i ogolnie spedzania czasu z dzieckiem az do czasu jak urodzilam wlasnego synka :-D

reklama
huśtawka kupiona w carrefour - 16zl

uśmiech dziecka - bezcenny!!!;-);-);-)

DSC_4801.jpg DSC_4807.jpg

DSC_4823.jpg DSC_4816.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry