• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

reklama
Cześć dziewczynki!Dzięki za zaproszenia,też miałam to zrobić:-)
Dziasiaj nie miałam nawet czasu czytać,bo mojemu skarbkowi cztery zęby z góry idzie na raz:szok::szok: i trzeba poświęcić mu jednak troche więcej czasu:tak:
Aaniaa chciałam zapytać czy na forum mamuśki z irlandii zaglądasz czasami?Tam dziewczyn jest duzo z twoich stron chyba?:-)
Nic,miłej nocki życze;-)

Reasumujac. Taka chusta jest bardzo dobrym wynalazkiem dla matek, ktore urodzily gdzies w okolicach poczatku roku i na wiosne-lato fajnie:tak:. A tak jak ja urodzilam w sierpniu i nie ma sie co oszukiwac najlepiej ok 3 m-ca (pewniejsze trzymanie główki, dluzszy czas kangurowania itp) mozna zaczac uzywac owej chusty;-). tak jak mowisz rubi w zimie strach a na wiosne chyba bedzie juz ciezko:baffled:. A szkoda....

taka chusta jest dobrym wynalazkiem jak masz dziecko ktore swiata poza Toba nie widzi :-) jest blisko mamy wiec zadowolone :-)

nasze dzieci sa w podobnym wieku :-) Monia jest 8 dni starsza :-) ja ja nosze czasem w domu w chuscie zeby wiosna albo nawet zima jak sniegu nie bedzie wychodzic z nia na dwor ;-) teraz testuje wizanie ktore pozwala na szybkie wsadzanie dziecka bo targanie 7,5 kg panny wraz z fotelikiem ktorego nie mam odwagi wazyc juz mnie przerasta :-)

Ada moim zdaniem 4 mies to nie jest az tak krotko i nie ma co sie zadreczac. :tak:
A o diecie bezmlecznej duzo sie naczylalam i wiem ze to jest jazda bez trzymanki. Nawet jak w zupie jest troche smietany to juz nie mozna, jak w ciastkach kwas mlekowy to tez nie mozna.:no: masakra jakas.
Ada a numer przy twoim imieniu to rok urodzin????:-D:-D:-D:-D:-D
Nie numer całkiem przypadkowy:-)mój rocznik to 85

u nas tez zeby ida... wyszla prawa gorna jedynka, druga juz tez widac no i lewa dwojeczka gorna sie przebila wczoraj.razem z dwiema juz duzymi dolnymi jedynkami mamy 5 zabkow.maly nie jest jakos szczegolnie marudny. przechodzi to spokojnie.

kurcze a ja zastanawiam sie czy nie dawac butli na noc.... nasze pobudki mnie wykanczaja co 2 godz w nocy trzeba wstawac a potem w dzien sie zajmowac maluszkiem, ugotowac, posprzatac jak robot. I gdzie te "baterie" mam ladowac:-D:-D:-D
Spróbuj przeciez nic nie tracisz.Ja jak karmiłam piersia tez mały budził mnie co dwie godziny,a gdy pierwszy raz dałam mu butle na noc(znajoma poradziła mi abym dosypała troche kaszki smakowej)Dawid obudził sie dopiero po 6 godzinach:-DRano czułam sie jak nowo narodzona,bo ja juz jeste podwujna mama,wiec czasem nie wiem gdzie rece włozyc,a zmeczenie dawało mi sie we znaki...

u nas tez zeby ida... wyszla prawa gorna jedynka, druga juz tez widac no i lewa dwojeczka gorna sie przebila wczoraj.razem z dwiema juz duzymi dolnymi jedynkami mamy 5 zabkow.maly nie jest jakos szczegolnie marudny. przechodzi to spokojnie.
No to masz sie fajnie,moja dzidzia nie ma jeszcze ani jednego zabka,a ostatnio niezle marudzi...

reklama
dziewczyny cos cicho u nas?! moze kawka popoludniowa z ciasteczkiem?? dobrze nam zrobi,mamy na diecie bezmlecznej musza obejsc sie smakiem:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry