reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

reklama
Byłam na spacerze z psami a potem z Julką poszłyśmy kupić jakąś gazetkę ... gazetki nie kupiłam ale wróciłyśmy z wielkim pluszowym koniem :-D Moja Julka to ma fioła do pluszaków, uwielbia wręcz. Każdy ma imię. Chodzi z wybrankiem danego dia wszędzie i śpi też. To dosyć specyficzne ponieważ nie przepada za lalkami, ma kilka ale schowałam bo kurz łapią. Ma jednego ulubionego dzidziusia czarnoskórego którego kupiłam jej jak była maleńka i nim się bawi. Teraz wspomina o lalce dzidziusia co sika i je ale to chyba wpływ reklamy z mini mini I tak się waham nad kupnem tego, ponieważ coś czuję że jej chodzi o to sikanie i karmienie a nie o samą lalkę. Jak była mała musiałam wyciągać wszystkie mechanizmy płaczące bo nawet nie chciała do takiej laki podejść. Lubi za to barbie i pochodne tych lalek ale w szczególności uwielbia zwierzęta i zabawki zwierzakowe np: kupiliśmy barbie co była w komplecie z trzema goldenami do tego miski dla psów jakieś karmy itd :D

Typy Julki (niekoniecznie moje)
BARBIE RODZINNY KAMPER SAMOCHÓD BARBIE V6981 - Zabawki dla dzieci i akcesoria.
Plusze Interaktywne - Piesek Billo - Plusze Interaktywne - epee.pl
LALKA INTERAKTYWNA NATALIA Z MISIEM 10 FUNKCJI - Internet shop
PIESEK CHI CHI PARIS 2 SIMBA NOWY CZI CZI
SMOBY WÓZEK MAXI COSI 4w1 gondola QUINNY 550389 GR (1917193380) - Aukcje internetowe Allegro
NAJWIĘKSZY UMEBLOWANY DOMEK DLA LALEK 106cm+LALKA (1934924944) - Aukcje internetowe Allegro
rozkładany KOTKOWY DOMEK z kotkami od ZiAndrzej (1910542664) - Aukcje internetowe Allegro
FISHER PRICE PIESEK MAŁY SNOOPY (H9447) - INTERAKTYWNE - sklep z zabawkami e-zabawkowo.pll

I pewnie dojdą jeszcze inne typy ;-)

A co do prezentów kurzołapów wprowadziliśmy zasadę żadnych bibelotów I taki przykaz dostały nasze rodziny :D Żadnych świeczuszek, pojemniczków, figurek, wazoników etc

My zwykle na święta nie mamy dużo kasy, więc tylko Szymkowi kupujemy - sobie z mężem rzadko, a jeśli już to takie rzeczy, któe potrzebujemy, bo się skończyły, np mi zapach mój ulubiony (39 zł w Yves Rocher bo ja kocham zapach wanilii) albo jakiś zestaw kosmetykó (kulki do kąpieli, żel do kąpieli - Yves Rocher ma boskie zapachy, na ostatnie święta mieli taki przepiękny zestaw o zapachu kasztana - boski!!!
a mężowi - nie wiem co mu kupić, ale pewnie mu kupię klawiaturę za 100 zł i będzie wniebowzięty, bo jego już powoli nie styka... albo komplet klawiatury i myszki. Fajnie by było, jakbym dostała zaświadczenie, że jestem w ciąży od dnia 20 września (czyli od daty OM) wtedy bym wystąpiła do zakładu pracy z prośbą o wyrównanie pensji za październik z 75% (zasiłek rehabilitacyjny) na 100%, bo dostałam z ZUSu pismo, które jednoznacznie pisze, że trzy pierwsze miesiące zasiłku rehabilitacyjnego wypłacane są w wysokości 90% wymiaru podstawy zarobków, a 4 miesiąc w wysokości 75%, i, cytuję "wyjątek stanowi, gdy zasiłek rehabilitacyjny został przyznany z powodu gruźlicy bądź przypada na okres ciąży, wtedy wusokość zasiłku rehabilitacyjnego wynosi 100% podstawy wymiaru zarobków" :D:D:D:D jakby się ten myk udał, to bym miała dodatkowe 700 zł ;] i wtedy będzie można zaszaleć w święta ;)

Ryska my tez nie szalejemy ale dla dziecka na prezent zawsze się znajdą fundusze. Ja nawet nie wiem co bym chciała dostać.
Na razie o zapachach nie myślę bo mnie odrzuca na dzień dzisiejszy od wszystkiego. Chciałbym kozaczki oficerki :D I może jakiś fany sweter długi za tyłek do leginsów. W ogóle nie lubię Świąt i nie mam szału na zakupy, gotowanie po nocach i cały ten cyrk

Zaciekawiłaś mnie tym zapachem kasztanu! Jak to pachnie ? żywy, świeży zapach czy słodki ?
Słodkich nie cierpię :p

Ostatnia edycja:
rysica to trzymam kciuki żeby się udało

my to tak różnie z prezentami, lecz coby się nie działo, ja mojemu staram się zrobić choćby z tego powodu, że ma urodziny w tym czasie - więc tak poza gwiazdką to on nie dostaje za bardzo - bo co to za święto dzień chłopaka ;-) no teraz to ma jeszcze dzień ojca - ale urodziny i imieniny w czasie gwiazdki... teściowie mogli mu chociaż inaczej na imię dać ;-)

a Yves Rocher uwielbiam, ale dawno nic nie kupowałam...

JaM chyba też muszę wprowadzić taką zasadę - i dodatkowo żadnych pierdół, świecących bałwanków na okna itp.

Nie no dla Szymka na prezent to zawsze się znajdzie :) tylko pomysłu brak.....
a on chce tylko latarkę, i bądź tu mądrym...
Może Wy mace jakieś pomysły??
Ma już i tablicę do pisania kredą, i masę resoraków, i tory z Tomkiem i Piotrusiem z bajki Tomek i przyjaciele, i pianinko, i masa książeczek, i garaż dla samochodów, i masę pluszakó, i układanki, nawet takie 100 el. układa je w 15 minut, ma skrzynkę z narzędziami... właściwie to czego on nie ma... myślę, że ten samochód na sterowanie to fajny pomysł jak on ma szał na Auta 2, ale co jeszcze to nie mam pojęcia...

my idziemy do teściów na święta - chyba, jeszcze nie potwierdzone :D
Ale że oni już wszystko praktycznie maja to kupimy (jak co roku ;-))
Teść: wino albo coś na wyprawy, może album o górach i trasach czy sportowego jakiś bidon, rękawiczki ... bo teść sportowiec jest :D
Teściowa i tu jak co roku straszny problem ... uczulenie na kosmetyki, biżuterii nie nosi apaszek tez nie, ale że to kobieta szybka i zawodowo prężna że hej to może jakiś organizer albo torebka
Mój eeeeeee nie wiem najwyżej mu się oddam w prezencie :-D:-D:-D:-D
Jula co sobie wymarzy w granicach rozsądku
Szwagier z rodziną wyjeżdża to mamy ich z głowy dostaną jakieś drobiazgi :D a ich synek coś praktycznego O! dam im zalegające figurki hahhahaha mam tego badziewia cały karton
Moja rodzina 700 km ode mnie zatem w ogóle odpada :(
Będzie za to moja siostra a z nią sprawa prosta kupię jakiś dobry kosmetyk i coś słodkiego bo lubi
i wsio
a ja to jestem nieskomplikowana mnie cieszy wszystko prócz bzdetów na półki

Ma już i tablicę do pisania kredą, i masę resoraków, i tory z Tomkiem i Piotrusiem z bajki Tomek i przyjaciele, i pianinko, i masa książeczek, i garaż dla samochodów, i masę pluszakó, i układanki, nawet takie 100 el. układa je w 15 minut, ma skrzynkę z narzędziami... właściwie to czego on nie ma... myślę, że ten samochód na sterowanie to fajny pomysł jak on ma szał na Auta 2, ale co jeszcze to nie mam pojęcia...
moj syn ma henia z tomka co jest latarka

ja od mężusia dostanę ostatnią płytę rem - mój ulubiony zespół zakończył działalność i teraz została ostatnia płyta :-D

u moich rodziców to losujemy - chociaż ja mam nadzieję że siostrę wylosuję - to zrobię sobie prezent - ona ciągle ode mnie wszystko pożycza: śpiwór, namiot, karimatę i plecak, dlatego w tym roku dostanie śpiwór i karimatę [urodziny i gwiazdka] to się przynajmniej od moich rzeczy odczepi ;-)

a u teściów tylko dzieci dostają prezenty, więc też lego i jakaś zabawka dla niemowlaka - Izucha będzie miała 6 miesięcy

reklama

a ja ci powiem że to super sprawa z tą latarką :D i sama tez to przemyślę
Znalazłam kilka przykładów:
LATARKA DISNEY KUBUŚ 2AA 625699
Playskool - Mini Latarka HASBRO - Smyk-online
http://www.brykacze.pl/product,little_tikes_latarka_samolocik,1086.html
http://sklepzbajki.pl/opis/1717070/lampka-nocna-3w1-tomek-z-projektorem.html
http://zabawkiprogresywne.pl/product.php?id_product=183

Ostatnia edycja:
Do góry