reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

taaa, z tego co wyczytałam w necie - po obciążeniu powinna podskoczyć 2 do 5 razy, u mnie skoczyła 20
no i takie coś wiąże się z niewydolnością ciałka żółtego, przy tej chorobie zdarzają się poronienia nawykowe, więc może być tak, że ja już byłam w ciąży... z jednej strony źle że tak późno, z drugiej strony dobrze, że nie czekałam roku... dostanę tabsy i zajdę w ciążę - taki mam plan ;-)

reklama
Fioletowa - bromergon i do dzieła!
a wiesz, ja też pogadam z lekarzem żeby mi zrobili prolaktynę z obciążeniem. Miałam prolaktynę w normie, ale nie miałam sprawdzanej po tabletce. Dziś zamówię sobie wizytkę, pewnie będzie w przyszłym tygodniu termin.

Eche, mogę sobie odpuścić pytanie o to badanie. Właśnie wyczytałam że w UK się tego nie praktykuje, nie jest brana prolaktyna po obciążeniu pod uwagę. Tzn. zapytać mogę, ale ponoć w PL też po woli się odchodzi od tego badania. Niektórzy lekarze tego nie praktykują. Ale nonsens! Mam nadzieję że castagnus (gdybym miała takowy problem) obniży mi prolaktynę. W końcu takie jest jedno z jego przeznaczeń. No ciekawe...
Fioletowa - wydaje mi się, że nie byłaś w ciąży, bo byś od czasu do czasu wyłapała chociaż cień na teście, skoro byłaś w ciąży i miałaś mikro poronienie. A nie miałaś ani cienia cieniowego cienia :-) więc wątpię...
u mnie to samo zresztą.

Zrobiłam właśnie numer he he - zamówiłam sobie on-line inhalator i jutro mam do odbioru w poradni, i wpisałam że dodatkowo pregnyl. i teraz ciekawa jestem czy lekarz z kopyta wydrukuje receptę, czy się skapnie, ale raczej to drugie :-D :-D ale byłby numer gdyby się udało!!! ha ha ha ha ha
trzymajcie kciuki żeby lekarz miał chwilowe zaćmienie :-D

Ostatnia edycja:
Mou faktyczni wykresik ładniejszy :)
Fioletowa no to teraz się pięknie przeleczysz i do dzieła :)

moja temp trochę spadłą, ale nadal utrzymuje się na wyższym poziomie. No i sikam co 5 minut..

Dzień dobry,

U nas już słońce, wiatrzysko, deszcz i grad a nie ma jeszcze 10 :szok:

nie wyspałam się strasznie

Mou a nie za wcześnie mi ten pęcherzyk pękł? kurcze przegapiłam wczoraj seksik, mój mężuś ostatnio padnięty- mają zapierdziel ostry i jakoś nie mam serca go męczyć, ale skoro tak mówisz, to dziś na niego wskoczę choć by spał :-D ...trzymam kciuki za zaćmienie ;-)

fioletowa,koniecznie daj znać jak wrócisz już od ginka

miłego dnia dziewczynki

do gina to dopiero w sobotę

mou ja nie chcę się zastanawiać czy byłam czy nie, bo w końcu nie zawsze robiłam testy a dwa ja w pierwszej ciązy tez nie miałam testu pozytywnego od razu, teraz i tak nic to nie zmieni - ważne że wiadomo co... teraz tylko do soboty...

Ostatnia edycja:
buhahaha to dostałam życzenia urodzinowe od szefostwa - prawie oficjalnie - bo od asystentki zarzadu, dowiedzieliśmy się że wypłaty już zawsze będą do 10. niby w kwietniu mają być przed świętami... normalnie super...

Fioletowa - a co? urodziny masz staruszko? :-D
co do mikroporonień, to już taki nasz organizm, każda z nas je ma. Nawet nie zalicza się tego do poronienia tak naprawdę.
Dotkass - takie krwawienie w środku cyklu przeważnie łączy się z pęknięciem pęcherzyka. Ja tak wyczekuje na takowe już 13 cykli żeby wiedzieć czy cuś pynkło, a tu nic. To plamienie tylko dla wybrańców jest :-D tak jak plamienie implantacyjne, też go wyczekuję, i też jeszcze się nie doczekałam, ale plamienia okołoowulacyjne są częstrze niż implantacyjne.

Mili - prawda??? :rofl2: wystarczyło nie wpisywać dwóch zaburzonych temperatur (obie zaburzone alkoholem i wstawaniem w nocy) i wykres od razu normalny się zrobił. Ja chyba jak będzie jakieś max zaburzenie to nie będę wpisywać tempki bo mi tylko humor taki widok psuje. No i wczoraj ten test by się zgadzał, bo mi zawsze jeszcze 3 dni do przodu testy owu wychodzą prawie pozytywnie. I myślę że pozytywny test mógł być między 11-13dc. Bez tych zaburzonych wstręciochów wykres wygląda no owulacyjny. No i przy drugim cyklu z castagnusem wychodzi na to że jeśli owu była, to była wcześniej. Jeśli tak, to dobrze że dopadłam M he he. Ciekawe co z tego będzie :laugh2::baffled:
Mili - a robiłaś kolejny teścior?

Fioletowa w najlepszego z okazji urodzin :) maluszka na Boże Narodzenie życzę :)
Mou nie robiłam dziś testu. Jutro zrobię.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry