R
RiSiA
Gość
to nie chodzi o wielkość jajników... tylko pecherzyków...nie rosną tak jak potrzeba... tylko, ze powinnas miec usg jeszcze gdzies w granicach 20 dc zeby sprawdzic czy aby na pewno nie masz owu...u mnie pecherzyki nie pekały...
jeżeli FL masz 13 dni a cykl trwa 28 dni to owu powinnas miec w granicach 14-15 dc... pod warunkiem, ze masz regularne cykle... wiec jak na 12 dc endo masz ładne... pęcherzyki fajtycznie za male... tylko patrzac na to, ze pecherzyk pod wplywem hormonów moze przyrastac 3 mm na dobe to masz 9 mm czyli pecherzyk miałby +- 15 mm jak zaszlamw ciaze pierwsza moj pęcherzyk miał 17 mm... wiec wg mnie wcale nie wygląda to źle
jeżeli FL masz 13 dni a cykl trwa 28 dni to owu powinnas miec w granicach 14-15 dc... pod warunkiem, ze masz regularne cykle... wiec jak na 12 dc endo masz ładne... pęcherzyki fajtycznie za male... tylko patrzac na to, ze pecherzyk pod wplywem hormonów moze przyrastac 3 mm na dobe to masz 9 mm czyli pecherzyk miałby +- 15 mm jak zaszlamw ciaze pierwsza moj pęcherzyk miał 17 mm... wiec wg mnie wcale nie wygląda to źle
Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nie zasnę już na brzuchu, bo dyskomfort czuję, a wieczorem tak mi brzucho wywala, jakbym już w połowie ciąży była.
Teraz to tylko się modlę żeby mi się nie skrócił cykl od casta bo miałam go już w miarę podregulowanego i chciałabym z owulką trafić w następnym cyklu. A jak mi się ten przesunie to dooopa i mój mąż przyjedzie jak już będzie po wszytskim...A boję się bo mam od wczoraj ból jak na @ i kazdy dzień dla mnie bez @ to nadzieja...Przestaję brać casta...Prolaktyna OK więc nie widzę potrzeby a wygląda na to że może (nie nie nie!!!!) skrócić mi cykl