reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Enya - może tak być. weź magnez i zobaczysz czy przejdzie :-) czasem w okolicach owu bolą piersi, więc trzymam kciukasy żeby jajeczko poczekało spokojnie :-)
Naprawdę współczuję... I co z nią? Wiesz może co dalej? Da się uratować jajowód? Nie wyobrażam sobie przechodzić przez coś takiego :-(

A ja właśnie doczytałam że skok po owu może być nawet do 4 dni po, bo różnie u każdej z nas przyrasta progesteron. No ciekawa jestem. W ciągu dnia miałam 37.15

Nie wiem jeszcze nic - jutro idzie do szpitala to wtedy pewnie jej powiedzą...Ech czasami życie jest do dupy:no:

Mou to czekamy razem na sądne dni:-) Co do biletów to mój mąż pracuje w Norwegii i lata norweskimi liniami. Żeby teraz przylecieć na święta musiał kupić bilet 1,5 mies. temu i wydał ponad 2 tys. zł. Nie jest tak prosto. Ja na kilka dni teoretycznie mogłabym lecieć jakby mi mąż zasponsorował ale musiałabym z dzieckiem bo nie ma kto się tu nią zająć:no: Pewnie kiedyś tak będzie jak nie wytrzymam:-p Ale na maj nie da rady bo chodzę w kratkę do pracy w weekend majowy kurde bo koleżanka wzięła urlop.

Mou ale czemu sobie wkręciłaś że owu nie miałaś...Nie wiadomo kochana, wszytsko jest możliwe;-)

reklama
enya, to straszne z tą dziewczyną...

Mou, nie sugeruj się tempką w ciągu dnia, ja w poprzednim cyklu w ciągu dnia miewałam ponad 38, najważniejsza temp rano...

a ja właśnie zauważyłam brunatną wydzielinę, żadnego swędzenia, żadnej krwi tylko jakby brudne upławy, zapach też ok...qwa muszę się wreszcie do ginekologa zapisać, tylko kiedy :no:

dobrej nocki

enya, to straszne z tą dziewczyną...

Mou, nie sugeruj się tempką w ciągu dnia, ja w poprzednim cyklu w ciągu dnia miewałam ponad 38, najważniejsza temp rano...

a ja właśnie zauważyłam brunatną wydzielinę, żadnego swędzenia, żadnej krwi tylko jakby brudne upławy, zapach też ok...qwa muszę się wreszcie do ginekologa zapisać, tylko kiedy :no:

dobrej nocki

Dotkass a może to są plamienia w środku cyklu??? Ja miałam tak kilka razy..

Ostatnia edycja:
Enya - spójrz na moje wcześniejsze wykresy. W każdym jest skok dużo wcześniej i na dodatek szyjka mi się w tym cyklu nie otworzyła i nie było płodnego śluzu.

Dotkass - mi się wydaje że to krwawienie okołoowulacyjne. pęcherzyk pękł więc do dzieła dziewczyno ! :-D

Enya - spójrz na moje wcześniejsze wykresy. W każdym jest skok dużo wcześniej i na dodatek szyjka mi się w tym cyklu nie otworzyła i nie było płodnego śluzu.

Dotkass - mi się wydaje że to krwawienie okołoowulacyjne. pęcherzyk pękł więc do dzieła dziewczyno ! :-D

Oj tam oj tam my tu gadu gadu a tu działać trzeba:-) Tzn wy działacie a ja trzymam kciuki, a od piątku odwrotnie hehehe :p Mnie już trochę lepiej ale to dziwne bo dłonie nadal mi lekko drętwieją, a bólów w podbrzuszu raczej nie mam.

Enya - to we dwie mamy dzień do bani. Tobie ręce drętwieją a ja się czuję jak przez lufcik. Jestem spuchnięta, pobolewa mnie głowa i mam zgagę. Tak więc ze starań dzisiaj nici wielkie :-(
a próbowałaś potrzymać ręce pod zimną wodą?

Cześć śpiochy :-) zobaczcie co zrobiłam z wykresem :-) usunęłam dwie mocno zaburzone tempki i wykres zrobił się owulacyjny he he.

heloł

odebrałam wczoraj wyniki, ale już nie zdążyłam wam napisać
TSH 1,73 norma 0,27 - 4,2
FT3 3,15 1,8-4,6
FT4 1,38 0,93-1,7
prolaktyna 10,33 6,0 - 29,9

po godzinie prolaktyna 216,7

czyli to co podejrzewała moja ginka, w sobotę idę pokazać jej wyniki

no i niunia bryka a ja w necie wredna mamuśka :-) w sumie to mi właśnie o tę prolaktynę chodziło :-) o której masz mieć wyniki?
Co do spirometrii to skoro nie ma krótkiego oddechu i duszniści to nie jest aż tak ważne badanie.

w końcu się z nim dogadałam, okazało sie że najpierw ma skierowanie do pulmonologa, a potem pewnie go przebadają dalej...

enya - pamiętaj że po pozytywnym teście owulacyjnym owu może być z opóźnieniem, ja trzymam kciuki za jutro :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Fioletowa - właśnie miałam pytać co z resztą wyników he he :-)
Czyli prolaktyna po obciążeniu za wysoka??? Tak? Reszta hormonków wzorowa.

Enya - na wykresie opisałaś że zrobiłaś test owu rano i kolejny zrobisz jutro rano... NIE ROBI SIĘ NIGDY TESTÓW OWULACYJNYCH RANO !!! NAJLEPIEJ KOŁO 16 A JUŻ NA PEWNO PO 12!

Do góry