• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Hej dziewczyny :-) cały czas podczytuję, ale coś nie mogę znaleźć czasu żeby napisać.
Agunia - fajne zakupy, szczególnie te szelki brzmią ciekawie, a piłka u nas też cieszy się uznaniem :-)
Viltutti - oby teraz to była odmiana na stałe.
Mika - w sumie ja też muszę jakiś bucików poszukać. Fakt ze Misiek na razie dalej głównie w chuście i pod moją bluzą, ale w razie czego trzeba być przygotowanym.
W ogóle my dopiero niedawno zmieniliśmy gondole na spacerowkę i jest tak sobie, bo Młody zdecydownie bardziej lubi leżenie na brzuchu niż siedzenie i się wkurza. No a starsza ostatnio pała wielką miłością do jeżdżenia autobusem, a tego z wózkiem sobie nawet nie wyobrażam.

reklama
Milenka - wczoraj rozmawiałem z koleżanką, ktora ma dwóch synów (teraz 4 i7 ). I w sumie ten młodszy zaczął chodzić dopiero jak miał 18m-cy, i ona żartowała że nawet dobrze, że tak późno bo był taki grubiutki że wcześniej to mógłby nogi sobie pokrzywić. Ale za to zdecydowanie szybciej się rozwijał intelektualne i werbalnie. Po prostu nie tracił energii na głupoty ;-)

Witam,

Milenka :-)

Mika zabawki kupiłam w sklepie stacjonarnym, ale że są to pierdoły to wyszła mała kwota.

U nas noc super, bo tylko dwie pobudki :-) Ale za to poranek niefajny, bo nie chciał zostać sam z nianią. Zaraz będę dzwonić żeby się dowiedzieć jak tam na placu boju.

witam

u nas noc tez spoko bo tylko 4 pobudki:-)
ale za to od rana płacz :szok: juz nie wiem co mu nie tak, ciągle przy cycu by wisiał, ale nie żeby jeść tylko pociumkać.

A ja właśnie umówiłam się na jutro na spotkanie z Loką :-) Zuzanka może dołączysz do nas?

ZUZANKA coś w tym jest,moja jest bardzo bystra,radosna,nikogo się nie boi,a ze ma duży tyłek to jak to mówią;kochanego ciałka nigdy za wiele:-)

OLIWIA miłego spotkanka,czekamy na fotki wspólne:tak:

AGUNIA;-)

EDYSIEK daj gołabka!!!!!! A ja jutro będe mieć gościa na kawkę i kupiłam dziś kruche babeczki z masą krówkową,pisze sie któraś??:-D

Hejka.
U nas nocka trochę lepsza niż poprzednia bo nie było pobudek co pół godziny tylko co 2. Dokładnie o 22, 24, 2, 4 i o 6 koniec spania. Dobrze, że chociaż bez wielkiego płaczu. Teraz oboje chłopaki śpią więc mogę trochę odetchnąć.

Agunia i jak tam sytuacja w domu? Pewnie zaraz w domu będziesz to już będzie dobrze. A mój Ignaś to też max pół małego słoiczka obiadku zjada. Dzisiaj po przerwie mu ugotowałam zupkę i zobaczymy czy mu zasmakuje. Widzę że powoli zaczyna się przekonywać, ale baardzo powoli.

Viltutti trzymam kciuki za długotrwałą poprawę u Olka. Może chłopak w końcu dorósł i już mu tak zostanie.

Oho Ignaś się już wyspał..... Tymek też się obudził, ale misiu mu zginął. Dałam misia w łapki i chyba jeszcze usnął. A młody już kombinuje i staje przy krzesełku fisher pricd na nogi. Stawanie przy kanapach też już opanował. W ogóle teraz tylko by stał.

Agunia nie używajcie tych szelek za dużo bo to tak samo jak z chodzikami i skoczkami - niezbyt zdrowe dla małych kręgosłupów jeśli dziecko jeszcze samo stabilnie nie stoi. A piłki u nas też są numerem jeden. Gania za nimi wszędzie, po całym pokoju a nawet pod stół włazi jak mu wpadnie.

Viltutti, super, że Olkowi się odmieniło, oby tak zostało.

Za mną weekend pełny wrażeń, byli moi rodzice i moja mama chociaż dużo pomogła to jednocześnie swoim gadaniem popsuła mi humor i pewność siebie... Nie wytrzymałabym tak długo jak Agunia;)

Co do zabbawek za grosze to juz na wątku zakupowym pisałam o takich prostych kubeczkach z Ikei MULA Foremki - IKEA - 7 zł a mnóstwo zastosowań i radości. Okazuje się, że takie rzeczy są lepsze niż te wszystkie świecąco-brzęcząco-grająco-śpiewające zabawki.

reklama
Oj, jak ja bym zjadła gołąbka. No aż mi ślinka poleciała :tak:

Madzikm te kubeczki to co takiego Fisher Price, Kubeczki do układania za 19,49 zł - Fisher Price - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com. Nad tymi Twoimi też się zastanawiałam i skoro tak je chwalisz to może też zakupię.

Mojeboje te twoje foremki też są fajne :tak:

Marcia to widzę, że kolejny niejadek się wyklarował. Julek dzisiaj na obiad zjadł 1/4 słoiczka zupki i nie ruszył ani grama więcej :no: A co do szelek to nie pozwalamy Julkowi stawać na nogach wogóle i jeżeli go w nich umieszczamy to raczej wisi w powietrzu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry