reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Muszę się pochwalić tymi ciuszkami co ostatnio kupiłam :-) przyszła paczka od jednego ze sprzedawców i jestem zachwycona :) szczególnie sukienką jeansową, która na zdjęciu wygląda jak bura (kupiłam bo wywoławcza była 2,99 ;-) ) a okazała się śliczna.. kobitka po prostu zdjęć nie umie robić :-) to samo z kurteczką - która jest lekko różowa, a na zdjęciu bura ;-)

4769937213.jpg4755824376.jpg4751448515.jpg4751414904.jpg4750119305.jpg4748326242.jpg4742894062.jpg4750114231.jpg4750114803.jpg

kurcze młoda ma już trzecią drzemkę, ale tylko po pół godziny :-( ciężki wieczór czuję :( no supper obudziła się :( to już Wam poodpisywałam...

Załączniki

• 4769937213.jpg
    4769937213.jpg
    1,6 KB · Wyświetleń: 85
  • 4755824376.jpg
    4755824376.jpg
    1,4 KB · Wyświetleń: 85
  • 4751448515.jpg
    4751448515.jpg
    2,1 KB · Wyświetleń: 81
  • 4751414904.jpg
    4751414904.jpg
    1,7 KB · Wyświetleń: 83
  • 4750119305.jpg
    4750119305.jpg
    1,2 KB · Wyświetleń: 83
  • 4748326242.jpg
    4748326242.jpg
    1 KB · Wyświetleń: 84
  • 4742894062.jpg
    4742894062.jpg
    1,5 KB · Wyświetleń: 83
  • 4750114231.jpg
    4750114231.jpg
    1,2 KB · Wyświetleń: 84
  • 4750114803.jpg
    4750114803.jpg
    1,1 KB · Wyświetleń: 84
reklama
Witam

Ale mnie dzisiaj głowa boli, pogoda popsuła sie i chyba ciśnienie spadło:wściekła/y:

A ja nawet dzisiaj nie wychodziłam z domu, ale i tak nie mam w planach zakupów odzieżowych dla młodego bo ma duzo a w domu to głownie w rajstopach i koszulce a pozatym je metoda BLW wiec i tak wszystko brudzi wiec żal go stroic.

A ja zauważyłam ze ;pomimo ze u mnie osiedle duże dużo małych dzieci to i tak ciuszki z Lidla zostają pózniej przecenione bo dużo ich jest.

Milenka - fajny zestaw:-) szkoda ze nie mam córki:-D
A co do gier Milenka to ja tez nie wiem o czym dziewczyny pisza:szok: nie znam tych gier, tylko ze ja stara data :-D na kompie nieraz gram na kurniku w tysiaca bo uwielbiam grac w karty

Jouluatto- jeśli Oskar pije cyca to wystarczy, nie musisz dawac wody. Cyc najlepsze lekarstwo.

A mój mały ostatnio tez jak gaworzy to powtarza ta ta :-)

Co do zabawek to dla starszego moge polecic taką zabawke tylko zapomniałam jak sie nazywa to jest taki mały tygrysek co odgaduje zwierzeta. Kupilismy starszemu jako prezent od brata z brzuszka i zabawa dla całej rodziny. Bodajze dla starszycg dzieci jest co odgaduje państwa.

KATJUSZKA super ubranka,szkoda ze takie fotki małe;-),bardzo lubie fiolety a nie dane nam trafiać na nie.sweterki piekne,a te pierwsze to tuniki czy sukienki?oj mam bóla:-p

Oliwia a nie masz tej gry żeby popatrzeć jak sie nazywa?mój ma fioła ostatnio na geografię to byłby fajny prezent.

A SYN NAPISAŁM LIST DO MIKOŁAJA W IMIENIU SIOSTRY I WOGÓLE NIE POKRYWA SIĘ TO Z MOIMI ZAKUPAMI:-D

Katjusza sliczne te ciuszki! :)

Zestaw z kula tez fajowy! Niestety u nas takie elektroniczne zabawki szybko malego irytuja wiec na razie odpuszczamy temat.

Zazdroszcze Wam troche tych rozowosci i dziewczecych ciuszkow ;)

Dziewczyny, jak podajecie swoim dzieciom probiotyk? Mam Bigaie w plynie, ktora trzeba podac z lyzeczka mleka. Probowalam dwa razy, raz strzykawka i raz z lyzeczki i obydwa razy wszystko wlasciwie wyplul :/ Nie bede juz dzis probowac trzeci bo to sie podaje raz na 24h a zakladam ze cos tam poszlo do brzucha, ale mam poczucie rodzicielskiej porazki ;)
Na szczescie maly czuje sie lepiej, ma lekka biegunke i podwyzszona temperature, ale je co 2h a od 6 rano nie wymiotowal.

Jouluatto dobrze ze lepiej :) ja podawalam z łzaczki i szlo.

Katjusza super zakupy.

co do lidla - ja kupilam dwupak body na 92, dwupak koszulek na 92, jedne spodenki sztruksowe na 92 i pieciopak skarpet. Narazie wiecej nie kupuje. A to jakby cos to i na wiosne bedzie dobre czy na chlodne letnie dni wiec spokojnie sie przyda.A moj teraz nosi 80 regular lun mniejsze 86 wiec 92 pewnie na przelomie kwartalu pojdzie w ruch.
Sa tez fane kurteczki takie narciarskie ale chyba na wieksze dzieci - to jakby mamy dla starszych chcialy, maja fajne sciagacz wewnetrzne.

Bylam u lekarza, wyglada na koncowke jelitowki. Za to mnie zlapalo jak zaczelo mnie skrecac o 12 to myslalam ze do 4 tej nie dotrwam :O teraz pije cherbate bo boje sie cokolwiek zjesc :/

Hej.
Dopiero teraz znalazłam sekundę żeby wpaść na forum.Mała dała mi popalić w nocy, więc jej drzemkę 2,5 godzinną ja też wykorzystałam na spanie. Potem obiad dla nas trzeba było zrobić, osobno dla Emmi ugotować i tak jakoś zleciał dzień. Wybrałam się też z nią do Lidla i kupiłam skarpetki na teraz i rozmiar większe, dwie pary spodni welurowych tak samo na teraz i większe i rajstopy ale tylko większe bo 74 już nie było.
Mała teraz drzemie ale nie pozwolę jej długo spać bo potem wariuje po kąpieli i ani myśli o spaniu.

Milenko, Katjuszko - super zakupy, fajnie jest coś upolować w dobrej cenie. Ja nie mam czasu, albo mam kiepską jego organizację bo nie mogę się zebrać żeby szukać okazji choćby na e-bay'u:sorry2:
Milenko - a ile na tej liście do Mikołaja jest tak naprawdę prezentów dla siostry;-)
Jouluatto - ja mam prebiotyk w proszku i można go do wszystkiego domieszać więc jest to wygodne, choć Emma każde lekarstwo pożera jak narazie bez problemu....tfu...tfu.
Niunia - oj to nie fajnie, jak tu się dziećmi zajmować kiedy człowiek by cały czas pewnie w kibelku. Mam nadzieję, że z godziny na godzinę będziesz się czuła lepiej

Ostatnia edycja:
Niunia, trzyam kciuki zeby szybko przeszlo! I drze z niepewnosci czy mnie tez czeka...

Ech, czyli to moje dziecko jakies felerne w tym temacie ;) Chyba to glownie kwestia tego ze on pije na razie tylko z piersi, bo z kubkow/butelek/niekapkow nie chce, ale po tym jak ladnie pil Gastrolit w nocy myslalam ze da sie tym prebiotykiem nakarmic bez problemu a tu kicha.

Moja Mam niestety do Lidla dotarla dopiero popoludniu i tak jak przewidywalam byly juz tylko puste kosze :( No nic, zwroce uwage tesciowej zeby tu pilnowala bo w Niemczech jakos czesciej maja ciuszki dzieciece w ofercie i popyt na nie jest o wiele mniejszy. Ale skoro mowice ze u nas teraz sa kurtki zimowe to pewnie tu juz ciuszki byly, bo kurtki mieli jakies 1,5 miesiaca temu,

reklama
niunia zdrówka.

Joulatto u nas z lyzeczki szla najlepiej, pozniej w ruch poszla butka a na koncu teraz idzie nam dobrze z kubeczka :) Powodzenia, próbujcie moze w koncu sie uda. A moze daj z innej łyzeczki, moze krotszej czy glebszej?

Do góry